Forum  Aplikacje mobilne  Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android Subskrybuj
First pagePrevious page5 / 21Next pageLast page
2015-11-18 14:11
  sq9tbu Posts: 1117 Ostrzeżenie: 0
Ja mam telefon w angielskiej wersji firmware i mam apkę po angielsku. Czy można zrobić w apce zmianę języka na pl ?

Poza tym mam puste pola w ustawieniach. W aplikacji do forum nie mam kropek w prawym rogu i nie mogę pisać postów, mogę tylko czytać.
2015-11-21 21:49
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
kiedy będzie pełna wersja programu?
2015-11-22 00:19
  psoltys Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Defro smart 3 nie dziala na androida 
2015-11-22 00:25
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Działa tylko taka okrojona trochę
2015-11-24 19:01
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
Przychodzą Wam powiadomienia sms i maile ?
Mi się kończy wongiel i nic nie przyszło, ani mail ani sms :(
Czy w sms może być zaznaczonych więcej alarmów niż jeden ?
2015-11-24 19:30
  dczok Posts: 40 Ostrzeżenie: 0
A alarm był?
SMSów jeszcze nie aktywowałem.

Maile chodzą, dziś np.: 2015-11-24 14:46:08 - eCoal / Alarm pusty zasobnik - Wystąpienie alarmu : Pusty zasobnik
2015-11-24 22:15
  karoka65 Posts: 2477 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Kulin napisał » 2015-11-24 19:01
Przychodzą Wam powiadomienia sms i maile ?
Mi się kończy wongiel i nic nie przyszło, ani mail ani sms :(
Czy w sms może być zaznaczonych więcej alarmów niż jeden ?

Które zaznaczysz o tych będziesz informowany.
2015-11-30 07:08
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
karoka65 a przy jakim poziomie generowany jest sms o pustym zasobniku ?
Ostatnio mi przyszedł sms o skończeniu się opału.
Czy nie fajnie by było aby każdy mógł sobie ustawić przy jakim poziomie chce dostać sms/maila o kończeniu się opału.
Obecnie przychodzi jak jest 0 w zasobniku - są osoby, które zdalnie obsługują kocioł i nie każdy ma możliwość od razu wsypania opału, a gdyby była możliwość ustawienia np. jak w zasobniku jest 2 % - wtedy jest czas aby dojechać i dosypać.
2015-11-30 07:44
  Ameno25 Posts: 2435 Ostrzeżenie: 0
Mozna sobie wspypac zawsze te 10kg wiecej , wtedy przyjdzie @ zezasobnik pusty ale mamy te 10kg wiecej
przyklad 100kg=450min pracy podajnika . dajemy 110kg i wpisujemy 450 min
2015-11-30 07:47
  Kedar13 Posts: 287 Ostrzeżenie: 0
Sms wysyłany jest, gdy czas pracy podajnika zrówna się z wielkością jaką masz wpisaną w ustawieniach zaawansowanych->czas do opróżnienia zasobnika. Jeśli chcesz, żeby był wysłany szybciej, kiedy jest jeszcze trochę węgla w zasobniku, to w ustawieniach wpisz ten czas o kilka, kilkanaście minut mniejszy i wtedy dostaniesz sms odpowiednio wcześniej.
2015-12-03 07:12
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
Panowie - bez sensu. Po to jest licznik aby odliczał całość.
Soft powinien to robić za mnie. Przy konfiguracji sms powinna być opcja przy ilu % lub minutach do końca zasobnika ma wysłać sms, mail.
Chyba to aż takie trudne nie jest do zrobienia, a domyślnie byłoby ustawione 0.
2015-12-03 07:54
  Ameno25 Posts: 2435 Ostrzeżenie: 0
I tak jestes za kazdym razem zmuszony wpisywac czas podajnika , jesli wsypiesz inna wage opalu .
Idealnie by bylo jakby zasobnik mial czujnik wagi , po wsypaniu opalu sam wiedzial ile go jest , i wedlug podanego przelicznika sam obliczal czas pracy podajnika na tym opale
2015-12-03 08:29
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
Pisałem już na forum z jednym z panów z ES że mając całkowity czas pracy podajnika i wpisaną ilość wegla podającego na minutę, można z dużym przybliżeniem podawać czas do opróżnienia nie napełniając zasobnika do pełna.
Ale chyba brakło chęci... bo możliwości są
2015-12-03 08:35
  PrzemekP Posts: 911 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Kulin napisał » 2015-12-03 08:29
Pisałem już na forum z jednym z panów z ES że mając całkowity czas pracy podajnika i wpisaną ilość wegla podającego na minutę, można z dużym przybliżeniem podawać czas do opróżnienia nie napełniając zasobnika do pełna.
Ale chyba brakło chęci... bo możliwości są

A ja wtedy już odpisałem to klik
2015-12-03 10:56
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
a ja na to odpisałem: "OK, nie zaprzeczam, ale punktem wyjścia zawsze może być ostatni pomiar"


PrzemekP - czy nie lepszy przybliżony pomiar, niż pokazywanie 100% w przypadku gdy mamy np 50 ?


A gdyby jeszcze była możliwość ustawienia ile % przed końcem opału ma wysyłać sms/mail - to jesteśmy w domu.


Dla mnie byłaby to dodatkowa funkcja nie ujmująca nic poprzedniej...


ps. nowy ster - nowe możliwości.
2015-12-03 15:33
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Wiadomo kiedy oficjalna wersja aplikacji będzie ? 
2015-12-04 00:44
  dczok Posts: 40 Ostrzeżenie: 0
Właśnie mi zaktualizowało aplikację - dziękuję.
Z mojej skromnej strony, tak na szybko, kilka uwag:
1. Po zalogowaniu proszę, tak jak było, czyli czytelny podgląd na parametry (zakładka "Main").
W 2 sekundy widać, czy z piecem wszystko OK i o to chyba chodzi.


Z całym szacunkiem, ale "Plan", jaki znamy z monitora PC jest tu tylko "miłym dodatkiem" i wystarczy jak jest dostępny z menu.


2. Drugą chętnie odwiedzaną stroną, wg mojej hierarchii, to wykresy. Po wybraniu z menu "Wykresy" od razu powinny (wg mnie) pojawiać się zapisane wcześniej schematy a nie, tak jak teraz, biała plama.


... i to wszystko. Pozdrawiam.
2015-12-04 03:11
  JacekJI Posts: 664 Ostrzeżenie: 0
Jak wchodzisz w ten " plan "
2015-12-04 07:05
  dczok Posts: 40 Ostrzeżenie: 0
JacekJI napisał » 2015-12-04 03:11
Jak wchodzisz w ten " plan "

Pojawia się teraz jako strona startowa po zalogowaniu.
2015-12-04 08:24
  Ameno25 Posts: 2435 Ostrzeżenie: 0
Nie kumam jednej rzeczy  jelsi chodzi o wykresy , skad mam wziasc ten zapisany schemat .albo jak mam zapisac schemat skoro nic nie mam do wyboru ?
Plan nie powinnien byc jako strona startowa , dlaczego z poziomu planu nie da sie zmnienic parametrow ?

dodane 2015-12-04 08:24A jak sie obróci ekran o 90* na planie to ekran robi sie ciemny i plan znika
Ps.
Ladna jarzebina
First pagePrevious page5 / 21Next pageLast page
Users on-line: ankli, ArekZ, Djack, esi71, krzynia, Maniolo1959, marek1234, morzel1, Ogniwoeco, PR-PR, tomek1981, wgnet

Recently added

Tomekrbr11kw

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more