Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
Jaro81
|
Co do składu Pelletu to dostawca twierdził że czyste drzewo ale pewności 100% nie mam. piec czyszczę co 2 tygodnie i nie zauważyłem wewnątrz wilgoci chyba że trzeba to sprawdzać w trakcie palenia ? |
|||
|
|
||||
|
Czerk20sdz
|
Witam mógłby ktoś zerknąć dlaczego temperatura tak skacze. Pali sie sam Pellet.
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
@psztuder z czego tu czyścić po pellecie ze słonecznika
Wg mnie kiepskie ustawienia parametrów spalania, tryb grupowy 8/25kW z dmuchawą 33/65%, dlatego tyle wylatuje kominem ![]() |
|||
|
|
||||
|
Czerk20sdz
|
leON22 napisał » 2023-02-12 21:54 @psztuder z czego tu czyścić po pellecie ze słonecznika Wg mnie kiepskie ustawienia parametrów spalania, tryb grupowy 8/25kW z dmuchawą 33/65%, dlatego tyle wylatuje kominem ![]() Wg ciebie jakie powinny być parametry?? dodane 2023-02-13 01:18 damian2406 napisał » 2023-02-12 21:52 Puszczasz w podloge 55 stopni ? Temperatura spalin bardzo wysoka W podłogę idzie tylko 35. |
|||
|
|
||||
|
reebok90
|
Czy jest możliwe uruchomienie w jakimś trybie serwisowym na moment sztokera w odwrotnym kierunku? Twardy kawałek drewna dostał się w pellecie do sztokera i zablokował go tak że bardzo ciężko wyjąć gdyż zapiera o ścianki wylotu do paleniska.
dodane 2023-02-18 09:38tak to wyglada |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
marcinbb napisał » 2018-12-14 18:24 Ameno25 nie ma ustaw sobie na 4 podania ja mam 6 podań dmuchawa dla 8 38% a dla 12kW już 40 ale palę Pelletem ![]() Podobnie jak w podtrzymaniu podajnik musi iść 17 sek. i czekać 55 min (chyba?). Podałem mu jakies ustawienie wyjsciowe , przeciez logicze jest ze nie musi byc poprawne , ale bedzie widział co sie dzieje A co z tego ze Ty masz 6 podan i dmuchawa 38 , co mnie to obchodzi
|
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
marcinbb napisał » 2021-01-17 23:43 OK może za małą temperaturę puszczam w grzejniki i podłogówkę ale klima ma 3,5kW mocy grzewczej i przy -20*C dogrzewa pomieszczenie lepiej niż OEP ! A to już jest jakieś kuriozum samo w sobie!Klima która pozyskuje ciepło z powietrza o temperaturze - 15*C ogrzewa lepiej dom niż kocioł OEP który spala wungiel i Pellet czegoś tu nie rozumiem. Sami widzicie że nawet Karoka przeżył przy -18*C z ciepłą pompą, ja -20*C z pompą ciepła powietrze powietrze. Więc klimą można grzać z lepszymi rezultatami niż OEP skręcony do 12kW. A defrost na klimie trwał 1 min. Niewiarygodne , chłopie wyrzuć ten piec na złom Pompa przy -20 to ma cop 1:1 , |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Spoko, napisał wyraźnie że chodzi o CWU. Mimo wszystko uważam, że odbudowa zasobnika ze spadku 10st, jest mniej energochłonna niż z 20st. Twierdzę, że krótka histereza jest bardziej oszczędna, niż długa. Może się mylę, ale tak mi wychodziło z testów u siebie. Pellet to właściwie tylko brak podtrzymania (pomijam emisję itd, bo po co się napinać), więc wynik powyżej 2kg nie jest żadnym rekordem, a nawet jest słaby. Na grochu jest taniej ![]() |
|||
|
|
||||
|
TomFa
|
możesz zwiekszyć wartość opałową Pelletu w zaawansowanych ustawieniach
dodane 2023-03-29 13:33 możesz też oczywiści zmienić moce ![]() |
|||
|
|
||||
|
piotrmorka
|
Witam!
Dzisiaj zdalnie dokonałem aktualizacji do wersji j/w. Zaobserwowałem jakieś dziwne błędy przy wskazaniach podpatrując schemat przez eSterownik. 1. Nie wskazuje bieżącej wartości zużywanego Pelletu 2. Status pracy - ciągle na "Wygaszanie" - mimo pracuje na grzaniu 3. Brak odświeżania na stronie na bieżąco Spotkał się ktoś z podobnymi problemami? PS. W prawdzie nie ma mnie obecnie w domu ale chciałem zapytać czy z tą aktualizacją wymagana jest również aktualizacja panela? Wogóle gdzie sa jakieś informacje co wnoszą nowe aktualizacje? Pozdrawiam Piotr
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
Wg mnie kiepskie ustawienia parametrów spalania, tryb grupowy 8/25kW z dmuchawą 33/65%, dlatego tyle wylatuje kominem 

! A to już jest jakieś kuriozum samo w sobie!