Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
Matti
|
na poczatku przeprosze moze zbyt szybko napisalem . Mianowicie ja teraz obecnie znajduje sie w UK a moja zona w PL dlatego desperacja jest wieksza cos sie zaczelo dziac i dlatego napisalem na szybko . Piec ogniwo eko plus m 20 kw paliwo to Pellet budynek jest nie ocieplony o powierchni okolo 200 mk instalacja wykonana z miedzi grzejniki metalowe posiadam zawor 4D . dodane 2019-12-01 21:23czujnik temperatury powrotu jest i dwa zegary analogowe na wyjsciu i wejscu pompa obiegowa jedna chodzi na 3 biegu dodane 2019-12-01 21:26nie wiem jak udostepnic wam sterownik :/ czytalem zeby moze zmienic tryb podajnika z retortowy ecoal na grupowy ale nie jestem pewnien czy dobrze wogole u znajomego piec ma zadana temperatuje 57 i osiagnie 57,7 i wchodzi w podtrzymanie a ja od zadanem mam jeszcze plus 5 a piec nie osiaga zadanej plus 5:/jestem troche laikiem wiec pisze nie skladnie |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Jeszcze za mało danych
Zaczęło się dziać , bo temp.zew.spadła . Pellet ale jaki drzewny , węglowy ? Czy na grzejnikach są termostaty , czy zawór 4D ma siłownik ? W jakim położeniu się znajduje , jaka temp. "leci" w obwód/y CO ? Sorki ale bez tych danych nic nie pomogę/żemy
|
|||
|
|
||||
|
KamilKGU
|
Pellety to u mnie 130-140 kg dzień. To masakra!
|
|||
|
|
||||
|
macku321
|
Witam pomoże ktoś jak ustawić piec z ekogroszku na Pellet?
|
|||
|
|
||||
|
sq9tbu
|
Ustaw w sterowniku opcje spalanie Pelletu.
|
|||
|
|
||||
|
Wotus
|
Dzień dobry.
Rozwiązanie z dosuszaniem kosza jest bardzo ciekawe, ale mam jedno pytanie: Nie macie obawy że kiedyś może się cofnąć ogień do kosza z paliwem? Pomijając fakt że kotły mają na to zabezpieczenie. Pytam bo rozważam takie rozwiązanie w moim piecu na eko. Magazynuje ekogroszek w starej oborze luzem, zimą jest tam wilgoć i temp koło 0°C. Po wsypaniu groszku do kosza po 2 dniach tworzy się kondensat. Naturalne! Do tej pory radzę sobie z tym zjawiskiem dodając worek Pelletu do każdego załadunku. |
|||
|
|
||||
|
Kambridz
|
Kilka dni po aktualizacji zjechałem z +3% (bo tak prawie cały czas piec funkcjonował) do 0 i nic to nie zmieniło.
No prawie nic, bo tylko obroty o kilka proc spadły. Zjechałem jeszcze do -2% zobaczymy.... Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam dodane 2017-04-23 00:17Niestety nic pozytywnego to do pracy kotła nie wniosło. Nie podoba mi się to. Dzisiaj miałem więcej czasu na obserwację i zauważyłem że dmuchawa dużo więcej dmucha niż wcześniej. Np temp kotła 61st a dmuchawa na 44% po co? (przy korekcie -3%) Kiedyś tak nie było. A czasy przerwy w podawaniu jak kiedyś ok 45sek. A jak już dociągnie do 65st to tuż przed wyłączeniem dmuchawy na kilka sekund wywala na duże obroty i zachowuje się jakby na Pellet był nastawiony. Jak widać na wykresach dzisiaj na dworze ok. 8 st a piec większość dnia harował jak wół i niepotrzebnie prądu naciągnął. Boję się co by było jakby mrozy nastały. I załączyłbym ogrzewanie garaży jak w zimie. Nie chce mi się go przestawiać i ustawiać na retortowy-grupowe bo do tej pory na auto byłem zadowolony i w zimie miał dłuższe przestoje niżeli teraz. Po weekendzie zadzwonię pod wskazany numer z pomocą... ![]() Pozdrawiam |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
Zaczęło się dziać , bo temp.zew.spadła . Pellet ale jaki drzewny , węglowy ? Czy na grzejnikach są termostaty , czy zawór 4D ma siłownik ? W jakim położeniu się znajduje , jaka temp. "leci" w obwód/y CO ? Sorki ale bez tych danych nic nie pomogę/żemy