Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2019-12-01 21:26 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Różnice temperatur zasilanie powrót
  Matti Posty:

na poczatku przeprosze moze zbyt szybko napisalem . Mianowicie ja teraz obecnie znajduje sie w UK a moja zona w PL dlatego desperacja jest wieksza cos sie zaczelo dziac i dlatego napisalem na szybko . Piec ogniwo eko plus m  20 kw

paliwo to Pellet budynek jest nie ocieplony o powierchni okolo 200 mk instalacja wykonana z miedzi grzejniki metalowe posiadam zawor 4D .

dodane 2019-12-01 21:23czujnik temperatury powrotu jest i dwa zegary analogowe na wyjsciu i wejscu pompa obiegowa jedna chodzi na 3 biegu

dodane 2019-12-01 21:26nie wiem jak udostepnic wam sterownik :/ czytalem zeby moze zmienic tryb podajnika z retortowy ecoal na grupowy ale nie jestem pewnien czy dobrze wogole u znajomego piec ma zadana temperatuje 57 i osiagnie 57,7 i wchodzi w podtrzymanie a ja od zadanem mam jeszcze plus 5 a piec nie osiaga zadanej plus 5:/jestem troche laikiem wiec pisze nie skladnie
2019-12-01 21:27 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Różnice temperatur zasilanie powrót
  leON22 Posty:
Jeszcze za mało danych  Zaczęło się dziać , bo temp.zew.spadła . Pellet ale jaki drzewny , węglowy ? Czy na grzejnikach są termostaty , czy zawór 4D ma siłownik ? W jakim położeniu się znajduje , jaka temp. "leci" w obwód/y CO ? Sorki ale bez tych danych nic nie pomogę/żemy 
2017-03-11 12:01 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Prośba
  KamilKGU Posty:
Pellety to u mnie 130-140 kg dzień. To masakra!
2017-03-10 16:57 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Prośba
  macku321 Posty:
Witam pomoże ktoś jak ustawić piec z ekogroszku na Pellet?

2017-03-10 17:26 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Prośba
  sq9tbu Posty:
Ustaw w sterowniku opcje spalanie Pelletu.
2017-04-07 13:36 Temat: eCoal.pl » dosuszanie zasobnka
  Wotus Posty:
Dzień dobry. 
Rozwiązanie z dosuszaniem kosza jest bardzo ciekawe, ale mam jedno pytanie:

Nie macie obawy że kiedyś może się cofnąć ogień do kosza z paliwem? Pomijając fakt że kotły mają na to zabezpieczenie. 

Pytam bo rozważam takie rozwiązanie w moim piecu na eko. Magazynuje ekogroszek w starej oborze luzem, zimą jest tam wilgoć i temp koło 0°C. 
Po wsypaniu groszku do kosza po 2 dniach tworzy się kondensat. Naturalne!
Do tej pory radzę sobie z tym zjawiskiem dodając worek Pelletu do każdego załadunku.
2017-04-23 00:17 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » nowa aktualizacja - pytanie do ES
  Kambridz Posty:
Kilka dni po aktualizacji zjechałem  z +3% (bo tak prawie cały czas piec funkcjonował) do 0 i nic to nie zmieniło.
No prawie nic, bo tylko obroty o kilka proc spadły.

Zjechałem jeszcze do -2% zobaczymy....
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

dodane 2017-04-23 00:17Niestety nic pozytywnego to do pracy kotła nie wniosło.
Nie podoba mi się to.
Dzisiaj miałem więcej czasu na obserwację i zauważyłem że dmuchawa dużo więcej dmucha niż wcześniej.
Np temp kotła 61st a dmuchawa na 44% po co? (przy korekcie -3%)
Kiedyś tak nie było.
A czasy przerwy w podawaniu jak kiedyś ok 45sek.
A jak już dociągnie do 65st to tuż przed wyłączeniem dmuchawy na kilka sekund wywala na duże obroty i zachowuje się jakby na Pellet był nastawiony.
Jak widać na wykresach dzisiaj na dworze ok. 8 st a piec większość dnia harował jak wół i niepotrzebnie prądu naciągnął.
Boję się co by było jakby mrozy nastały. I załączyłbym ogrzewanie garaży jak w zimie.
Nie chce mi się go przestawiać i ustawiać na retortowy-grupowe bo do tej pory na auto byłem zadowolony i w zimie miał dłuższe przestoje niżeli teraz.
Po weekendzie zadzwonię pod wskazany numer z pomocą...
Pozdrawiam

Pierwsza stronaPoprzednia strona111 / 111Następna stronaOstatnia strona
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.