Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2024-12-16 21:00 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » Mokry komin
  kurek95 Posty:
Daj wyższą temp. na kotle. . W twoim przypadku może tylko bufor pomóc. Po prostu będzie dłużej działał i jest szansa że będzie dogrzewał komin.
Dawkę Pelletu zmieniasz kalorycznością lub wagą którą wpisujesz przy kalibrowaniu palnika.
2013-01-03 00:06 Temat: eCoal.pl » Spalanie grupowe
  j23titus Posty:
testuję właśnie Pellet na spalaniu grupowym i chodzi wyśmienicie (dmuchawa 33-36). Żadnego syfu w kotłowni i w piecu, w popielniku pustka. Na palnik postawiłem 3 szamotki. Ładnie trzymają ciepło i kierują żar bezpośrednio w górę. Zobaczymy jak spalanie, ale na dzień dzisiejszy nie chcę słyszeć o węglu

2013-01-03 12:25 Temat: eCoal.pl » Spalanie grupowe
  KONAn Posty:
Stan napisał » 2013-01-02 23:25
No pięknie, a jak ekonomia w porównaniu do węgla? 

Pellet firmy Stelmet, "Lava" 1000zł/tona za 19MJ/kg...tak więc coś kosztem czegoś...ekonomia daje ciała ale za to tak jak wcześniej wspominał kolega..czysto i wygodnie i zapaszek palonego drewna wokół domu...dopóki sąsiad swoje miałowca nie odpali hehe.
2024-12-16 21:43 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » Mokry komin
  shizzer Posty:
kurek95 napisał » 2024-12-16 21:00
Daj wyższą temp. na kotle. . W twoim przypadku może tylko bufor pomóc. Po prostu będzie dłużej działał i jest szansa że będzie dogrzewał komin.
Dawkę Pelletu zmieniasz kalorycznością lub wagą którą wpisujesz przy kalibrowaniu palnika.

Zwiększyłem na 70, będę obserwował
2022-07-30 22:04 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » "Dodatek węglowy" czyli 3tys. PLN na cokolwiek :)
  konto usunięte Posty:
Jakoś do tego doszedł z nieba nie spadło może ciężka pracą albo pomysłem na tym polega biznes są uroki i ciężka praca,a z tego co piszesz toś nieudacznik i jeszcze ci wcisnęli pięć na Pellet trza myśleć koleg
dodane 2022-07-30 22:04Piec miało być
2024-12-17 21:21 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » Zimne grzejniki po dogrzaniu pomieszczenia
  sitarixd Posty:
Hej Hej. Nie było mnie w domu, na dniach przyjechałem, zająłem się tematem, podłączyłem sterownik do neta. Termostat pokojowy wyłączyłem, czyli teraz steruje temperaturą głowicą na grzejnikach. W międzyczasie okazało się, że w ochronie powrotu/pompa mieszająca/funkcje pompy dodatkowej miałem ustawione na pompa mieszająca przez co pompa CO puszczała wode przy max 53 stopniach na piecu, przełączyłem na pompe kotłową i wszystko wydaje mi się ok. Ogólnie piec pali bardzo dużo Pelletu, ale to prawdopodobnie przez niedogrzane ściany, brak elewacji i nic z tym na ten moment nie jestem w stanie zrobić. Dopiero teraz mam czas żeby pobawić się nowym piecem, pogrzebać w ustawieniach. Jeśli ktoś by chciał zerknąć w moje ustawienia, czy wszystko jest ustawione optymalnie byłbym wdzięczny, bo ja szczerze ustawiałem metodą prób i błędów.
2022-10-04 18:08 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Pompa ciepła w zastępstwie OEP
  konto usunięte Posty:

Pompa grzeje, aż miło popatrzeć na jej pracę nie to co było w OEP`ie. Choć patrząc z perspektywy 2022r na 2015r to i OEP był spoko i "bezobsługowy".

Pompa po zainstalowaniu aplikacji mierzącej prąd podjada około 8 - 12kWh/dobowo na co + cwu. Czyli po stawce 0,7zł/kWh jakieś 6 - 8 zł/dobowo. A to jakieś grosze biorąc pod uwagę że ostatnio sąsiad przyszedł po worek Pelletu i dał 20zł za 15kg, a realna wartość tego worka to około 37zł. Aż łezka się w oku kręci że dzisiejszej nocy poworkowaliśmy 16t (16t * 70 = 1120 worków)  i dodatkowo zrobiliśmy jakieś 8 big bagów przez 12h.
2020-09-19 19:17 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » Błędne wskazanie poziomu paliwa w zasobniku!!!
  czarny128 Posty:
Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w ustawieniach napełnienia zbiornika. 
    Jestem posiadaczem kotła ogniwo Pellet 18kw ze sterownikiem pello 3,5 wersja oprogramowania 1.1.32.8. Po zastosowaniu się do wszystkich instrukcji, porad forumowiczów, i innych sposobów typu szukaj-ustawiaj-zmieniaj, nie potrafię napełnić zbiornika w programie, ani na sterowniku, ani w telefonie również przez komputer nie działa. Raz udało mi się zrobić napełnienie ale tylko poprzez zresetowanie urządzenia do ustawień serwisowych, lecz nie chce ciągle wgrywać moich parametrów tym bardziej że zbliża się zima i takie działanie będzie uciążliwe. 
    Bardzo proszę o pomoc. 
2025-02-13 23:36 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » kalibrowanie pelletu a spalanie
  kurczak80 Posty:
Cześć, mam pytanie. 
Czy otwory od powietrza pierwotnego i wtórnego macie zamknięte?
Przy paleniu drewnem powinny być dolne otwarte na full a górne lekko.
U mnie spalanie to około 1,6 worka na dobę 120m² 21 stopni, dom średnio ocieplony z lat 80.
Pellet g7 jakiś z Indonezji, 60 worków starczyło na jakieś 40 dni.

2022-01-23 10:59 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » Nie rozpala się piec
  Arturpu Posty:
a palnik masz czysty ? czy pełno Pelletu ?
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.