Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 Nie rozpala się piec Subskrybuj | ||||
|
||||
Vernun
![]() |
Dzień dobry,
Piszę z problemem odnośnie tego, że piec od nocy się nie uruchamia. Status pracy mam cały czas na rozpalanie w trybie automatycznym natomiast nic się nie zmienia(dmuchawa włącza się na 20 sekund i wyłącza). W trybie ręcznym mogę uruchomić grzałkę, podajnik, pompki jednak i tak nie mogę rozpalić pieca. Gdy włączę ręcznie grzałkę to wentylator wraz z grzaniem się uruchamia, a po kilku sekundach gaśnie ikonka grzałki i chodzi sam wentylator. W momencie przejścia z trybu automatycznego na ręczny otrzymuję status wygaszanie i trwa on cały czas. Spotkał się ktoś może z takim problemem i może podpowiedzieć gdzie leży problem? Żaden alarm się nie włącza
|
|||
|
||||
Arturpu
![]() |
a palnik masz czysty ? czy pełno pelletu ?
|
|||
|
||||
Michal86
![]() |
Wyłącz i włącz kocioł z zasilania i jeżeli w trybie automatycznym przy rozpalaniu razem z załączaniem się grzałki nie zacznie pracować podajnik najprawdopodobniej grzałkę szlak trafił.
|
|||