Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
oxalis3
|
Kujawa jeżeli chcesz palić kotłem na paliwo stałe to pomyśl o kociołku na Pellet z zapalarką, kupisz w podobnej cenie jak węglowy
|
|||
|
|
||||
|
Bluenergy
|
Witam.
Jaka moc podać w ustawieniach dla kotla oepm 14 kW. Dostępny jest tylko oepm 26 kW oraz oep 16 kW, nastepnie same wartosci 15 kW, 20 kW, 35 kW i opcja Pellet. Tak więc co wprowadzić dla kocioł ka oepm 14 kW?
|
|||
|
|
||||
|
renekm
|
Pytanie do włodarzy forum i programistów. Kiedy zamierzacie w końcu coś zrobić z aplikacją mobilną na sterowniki w wersji 3.5 ?
Doceniam pracę każdego człowieka i proszę się nie obrażać ale aplikacja w tym momencie wygląda strasznie (nawet w porównaniu do tej na starsze sterowniki). Nie sposób wspomnieć o kiepskiej funkcjonalności. Żeby wejść w wykresy to trzeba przejść przez kilka kolejnych kroków w aplikacji. Nie może być tak żeby się otwierał ostatni przeglądany wykres ? Dodam, że miałem okazję ostatnio zobaczyć nowo wydaną aplikację do obsługi kotłów na Pellet oraz palników. Mówię tutaj o firmie Plum a konkretnie o aplikacji EcoNet. Niestety estetyką, funkcjonalnością, opcjami bije na głowę tą z eCoal. Zresztą proszę popatrzeć: Aplikacja EcoNet Nie powiem, bo aplikacja eSterownik Mobile na starsze sterowniki jest ok. Ale czemu my z wersją 3.5 mamy gorszą ? Kiedy ktoś w końcu coś z tym zrobi ? Proszę tego nie brać do siebie na zasadzie obrazy ale czy naprawdę potrzeba aż tak dużo pracy programisty żeby zrobić na wersję 3.5 coś podobnego jak na starsze sterowniki ? |
|||
|
|
||||
|
diablo88xd
|
Wymiana zapalarki i przyspawanie tulejki pomogło, przez zapalarkę a dalej tulejkę strumień gorącego powietrza leci co rozpala Pellet
|
|||
|
|
||||
|
anaana
|
Kopiec przy typie kotła Pellet jest ok. lustro żaru nie schodzi poniżej góry palnika a jest nad nim.
Więcej roboty bo zasyp Varmo wystarczy 2* krócej niż zasyp ekogroszku który mam (Elmarex- podobny do Ekoretu) Popiół też trzeba wybrać przy zasypie. Następny z 80kg nie zmiesci sie. Temperatura teraz jest do przeżycia 60st. Gorszy kłopot gdy na dworze zrobiło się ciepło i temperatura podajnika skoczyła do ponad 90st. |
|||
|
|
||||
|
anaana
|
Po ile ten Pellet? Może Varmo Ci podejdzie 😃
|
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Też bym coś kupił... stety będę kolejny sezon palił Pelletem. Jak na dworze robi się zimno to schodzi 50l worek na 3 doby. Jak przyjdzie mróz -20 starczy na 1,5 doby
|
|||
|
|
||||
|
PLUS-MAD
|
Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwość obniżenia mocy dmuchawy poniżej 25%? Problem polega na tym, że zbyt wysoką temperaturę mam w czopuchu 200-250. Jak zmniejszę ilość Pelletu to żar schodzi zbyt nisko.
|
|||
|
|
||||
|
matkwa
|
Kolego Radkon1981 daj znać jak się pali Pelletem i czy jakieś problemy są bo przez lato chciałbym przetestować
![]() |
|||
|
|
||||
|
Radkon1981
|
Ja tak za 2 tygodnie dopiero odpale Pellet to dam znac co i jak.
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.