Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2016-12-22 13:44 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » przywitanie i prośba o informację
  oxalis3 Posty:
Kujawa jeżeli chcesz palić kotłem na paliwo stałe to pomyśl o kociołku na Pellet z zapalarką, kupisz w podobnej cenie jak węglowy
2016-12-31 00:36 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Brak w ustawieniach mocy opcji dla OEPM 14 kW
  Bluenergy Posty:
Witam.
Jaka moc podać w ustawieniach dla kotla oepm 14 kW. Dostępny jest tylko oepm 26 kW oraz oep 16 kW, nastepnie same wartosci 15 kW, 20 kW, 35 kW i opcja Pellet. Tak więc co wprowadzić dla kocioł ka oepm 14 kW?
2016-02-01 19:08 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android
  renekm Posty:
Pytanie do włodarzy forum i programistów. Kiedy zamierzacie w końcu coś zrobić z aplikacją mobilną na sterowniki w wersji 3.5 ?

Doceniam pracę każdego człowieka i proszę się nie obrażać ale aplikacja w tym momencie wygląda strasznie (nawet w porównaniu do tej na starsze sterowniki). Nie sposób wspomnieć o kiepskiej funkcjonalności. Żeby wejść w wykresy to trzeba przejść przez kilka kolejnych kroków w aplikacji. Nie może być tak żeby się otwierał ostatni przeglądany wykres ?

Dodam, że miałem okazję ostatnio zobaczyć nowo wydaną aplikację do obsługi kotłów na Pellet oraz palników. Mówię tutaj o firmie Plum a konkretnie o aplikacji EcoNet. Niestety estetyką, funkcjonalnością, opcjami bije na głowę tą z eCoal. Zresztą proszę popatrzeć:

Aplikacja EcoNet

Nie powiem, bo aplikacja eSterownik Mobile na starsze sterowniki jest ok. Ale czemu my z wersją 3.5 mamy gorszą ? Kiedy ktoś w końcu coś z tym zrobi ?

Proszę tego nie brać do siebie na zasadzie obrazy ale czy naprawdę potrzeba aż tak dużo pracy programisty żeby zrobić na wersję 3.5 coś podobnego jak na starsze sterowniki ?

2025-11-20 18:19 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » Ogniwo Eko Pellet 18kW nie potrafi rozpalić
  diablo88xd Posty:
Wymiana zapalarki i przyspawanie tulejki pomogło, przez zapalarkę a dalej tulejkę strumień gorącego powietrza leci co rozpala Pellet 
2018-03-16 21:16 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » Varmo 2017 - czy już ktoś pali ??
  anaana Posty:
Kopiec przy typie kotła Pellet jest ok. lustro żaru nie schodzi poniżej góry palnika a jest nad nim.

Więcej roboty bo zasyp Varmo wystarczy 2* krócej niż zasyp ekogroszku który mam (Elmarex- podobny do Ekoretu)
Popiół też trzeba wybrać przy zasypie. Następny z 80kg nie zmiesci sie.
Temperatura teraz jest do przeżycia 60st.

Gorszy kłopot gdy na dworze zrobiło się ciepło i temperatura podajnika skoczyła do ponad 90st.
2018-03-18 15:18 Temat: eCoal.pl » palenie w piecu Ogniwo eko plus 16kw Pelletem.
  anaana Posty:
Po ile ten Pellet? Może Varmo Ci podejdzie 😃
2018-01-09 20:06 Temat: eCoal.pl » Opał na sezon 2018/2019
  konto usunięte Posty:
Też bym coś kupił... stety będę kolejny sezon palił Pelletem. Jak na dworze robi się zimno to schodzi 50l worek na 3 doby. Jak przyjdzie mróz -20 starczy na 1,5 doby
2018-03-19 11:35 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » Zbyt mocna dmuchawa.
  PLUS-MAD Posty:
Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwość obniżenia mocy dmuchawy poniżej 25%? Problem polega na tym, że zbyt wysoką temperaturę mam w czopuchu 200-250. Jak zmniejszę ilość Pelletu to żar schodzi zbyt nisko. 
2017-01-20 19:28 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Spalanie pelletu OE 16kw
  matkwa Posty:
Kolego Radkon1981 daj znać jak się pali Pelletem i czy jakieś problemy są bo przez lato chciałbym przetestować
2017-01-21 11:18 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Spalanie pelletu OE 16kw
  Radkon1981 Posty:
Ja tak za 2 tygodnie dopiero odpale Pellet to dam znac co i jak.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.