Forum Pello v3.5 Oprogramowanie 1.1.35.31 - pytania Subskrybuj | ||||
|
||||
carnivean
|
Cześć, Zaktualizował mi się sterownik do wersji 1.1.35.31. Jako, że na stronie ogniwa nie ma aktualnego opisu, mam pytania odnośnie: 1. W zaawansowanych pojawiła się opcja: Tryb aktywacji ochrony powrotu z wyborem Pompy CO i Palnik, Tylko palnik, Tylko pompy CO. Co robi ta opcja? 2. W instrukcji na stronie jest niby możliwość wyboru trybu czyszczenia palnika, w opcjach mojego pieca nie ma tego, piec - EKO PELLET 25 3. Co oprócz płomienia bierze pod uwagę sterownik, żeby wejść w tryb grzania? Dziękuję za odpowiedź
|
|||
|
||||
Michal86
|
1. Ochrona aktywna gdy pracują... Wybierz Pompy i Palnik
2. W starszych softach były do wyboru combo lub czyszczenie tylko po wygaszeniu. Domyślnie dla palników VIP interwał 10min i ruch rusztu 50s. 3. Zapalarka rozpala pellet do momentu, aż płomień osiągnie wartość ustawioną w sterowniku, domyślnie jest to 20%. Następnie jest tryb stabilizacji którego długość także ustawiasz w sterowniku. Dla Twojego palnika domyślnie jest to 120s potem przechodzi w tryb grzanie. Chyba, że wartość płomienia spada wtedy przechodzi w tryb grzania. Może być to np po 30s. Wartość 120s jest maksymalną. |
|||
|
||||
JanekM
|
W tej najnowsze wersje softu nieco inaczej wygląda też główny ekran obwodu CO1.
Po naciśnięciu kółka z temperaturą zadaną w pomieszczeniu pojawia się ekran jak na załączonej fotce. Mam pytanie, co oznaczają te symbole "łapek"? Można je zaznaczyć, tylko nie wiem, co się po tym zmienia. Będę wdzięczny za odpowiedź. |
|||
|
||||
Jan727usz
|
Jeżeli masz ustawioną temperaturę 20st w tym zielonym kółku a chcesz np zmienić na chwilę na wyższą to klikasz na 20,5 lub 21 i łapkę , na dwie godziny lub jedną lub na znak nieskończoności czyli do ręcznego odwołania. Podniesienie na 1godz, 2 godziny , temperatura wraca do ustalonej po upływie tego czasu.
|
|||