Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl  PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj
First pagePrevious page44 / 109Next pageLast page
2015-11-26 15:22
  Animuss Posts: 18 Ostrzeżenie: 0
bobas napisał » 2015-11-26 14:35

Krzywa grzewcza odnosi się tylko do regulacji pogodowej zadanej CO. Czyli określa sposób zmiany zadanej CO względem temperatury zewnętrznej.
Pogodówka wyłączona ,jadę na regulatorze kotła CO. A termometr zewnętrzny jest mierzy .
2015-11-26 15:43
  sebsa Posts: 705 Ostrzeżenie: 0
DKo70 napisał » 2015-11-26 14:35
malina321 napisał » 2015-11-26 13:47
No wiem jest na tabliczce 180 w podczas rozruchu na przetwornicy swieci sie przedostatnia pomaranczowa dioda zostaje juz tylko później czerwona zapotrzebowanie rozruchowe wychodzi ze jest duze ?????

Ja mam Norda 90 W a gdy startuje pobiera 2 razy więcej.
Jeśli masz 180 W, to może pobierać Ci z 360 W.

Silnik przy tzw rozruchu może pobierać i 7-krotność prądu znamionowego. Kiedyś miałem ORVALDI 500W, który notorycznie się wyłączał przy załączaniu silnika 0,18kW. Zmiana przetwornika na 750W  nie pomogła. Zamiana kondensatora na mniejszy również się nie sprawdziła. Dopiero wymiana silnika na 90W zamknęła definitywnie problem.

dodane 2015-11-26 15:43Animuss - uaktualniasz to swoje zastawienie kotłów w 5 klasie?. Jak coś HEF ostatnio zaczął się chwalić dwoma modelami. Tylko papierów jakoś nie chcą pokazać.
2015-11-26 19:11
  bobas Posts: 780 Ostrzeżenie: 0
Animuss napisał » 2015-11-26 15:22
bobas napisał » 2015-11-26 14:35

Krzywa grzewcza odnosi się tylko do regulacji pogodowej zadanej CO. Czyli określa sposób zmiany zadanej CO względem temperatury zewnętrznej.
Pogodówka wyłączona ,jadę na regulatorze kotła CO. A termometr zewnętrzny jest mierzy .

Więc przy obecnych ustawieniach, krzywa grzania nie wpływa na zadaną CO.
2015-11-27 00:59
  Animuss Posts: 18 Ostrzeżenie: 0
Dowiedziałem się że w retortowym ,przy mniejszym odbiorze misiek przebija o 5 st. i się odstawia a przy coraz większym odbiorze  trzyma się coraz bliżej zadanej  i pracuje ciągle.Ktoś go męczył zimą na retorcie czy wszyscy jadą na grupowym?
2015-11-27 07:02
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Myślę że z 80% użytkowników eCoala korzysta zimą z tego trybu.
2015-11-27 07:13
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0
Animuss napisał » 2015-11-27 00:59
Dowiedziałem się że w retortowym ,przy mniejszym odbiorze misiek przebija o 5 st. i się odstawia a przy coraz większym odbiorze  trzyma się coraz bliżej zadanej  i pracuje ciągle.Ktoś go męczył zimą na retorcie czy wszyscy jadą na grupowym?

Jest tak jak napisałeś z tym, że wszystkie trzy typy podajnika nazywają się retortowe – ręczny, grupowe i eCoal.
U mnie masz przykład, właśnie jadę na retortowy-eCoal ale z typem kotła 15kW. (dłuższe przerwy). U mnie akurat ten sposób palenia najlepiej się sprawdza i to pod każdym względem, nawet jeżeli chodzi o zużycie paliwa.
2015-11-27 08:51
  DKo70 Posts: 2303 Ostrzeżenie: 0
Przestało rejestrować mi na wykresie zmiany! 
Brak kropeczek. 
Co się mogło stać?
dodane 2015-11-27 08:33Spróbuję wyłączyć/włączyć ster. 
dodane 2015-11-27 08:51Może ktoś z E-S podpowie co zrobić. 
Coś z kartą? Wykresy rejestruje. 
2015-11-27 09:01
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0
Trudno powiedzieć. Sprawdziłem u siebie i dodaje.
Natomiast dość często nie dodaje kropeczki z zasypem węgla tylko sam czas pracy.
2015-11-27 09:08
  DKo70 Posts: 2303 Ostrzeżenie: 0
Żadnych kropeczek nie dodaje. 
Zmieniałem zadaną CO, tryb retortowy, dmuchawę, nie widać nic. 
2015-11-27 09:13
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0
To pewnie karta. Spróbuj skopiować wszystkie dane z karty na dysk w kompie następnie sformatuj kartę i wrzuć z powrotem te dane. Albo przerzuć w podobny sposób dane na inną kartę.
2015-11-27 09:14
  DKo70 Posts: 2303 Ostrzeżenie: 0
Na inną ok. Ale czy karty 16 GB obsługiwane są przez ster?
2015-11-27 09:17
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0
Nie pamiętam, być może tak. Kiedyś chyba wsadzałem jakąś większą.

dodane 2015-11-27 09:17Ale chyba nie aż tak wielką.

2015-11-27 09:17
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
DKo70 napisał » 2015-11-27 09:08
Żadnych kropeczek nie dodaje. 
Zmieniałem zadaną CO, tryb retortowy, dmuchawę, nie widać nic. 
Spróbuj ciastka z browsera wykasować, coś mi się przypomina, że kiedyś mi to pomogło.
2015-11-27 09:27
  DKo70 Posts: 2303 Ostrzeżenie: 0
Spróbuję, ale nigdy tego nie robiłem. Nie chodziłem na lekcje informatyki 
2015-11-27 09:38
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
A jakiego browsera używasz ?
2015-11-27 09:46
  DKo70 Posts: 2303 Ostrzeżenie: 0
Korzystam z Opery i Chrom. Pousuwałem wszystkie cookies, ale średnio pomogło. 
2015-11-27 09:48
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Tych "starych" już nie będzie, ale nowe powinny się pokazać.


2015-11-27 09:51
  DKo70 Posts: 2303 Ostrzeżenie: 0
No właśnie nie pokazały się. 
Zmieniłem przed chwila na eCoala i nie zaznaczyło. 
2015-11-27 09:53
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0
Spróbuj z tą kartą, tak jak pisałem.

2015-11-27 09:53
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
To nie wiem co jeszcze, kiedyś miałem z tym szopki... nie pamiętam dokładnie co zrobiłem, że wróciły.
First pagePrevious page44 / 109Next pageLast page
Users on-line: adam777, Artur68, derek71, emaz, jerzyw99, kiki671, lechhrom, MateoKoc, sladkowski1984, Walezy, zeus47