Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl  Spalanie grupowe Subskrybuj
First pagePrevious page11 / 41Next pageLast page
2012-12-24 12:33
  jumper313 Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
muszę w końcu podłączyć pięć, tylko czas nie puszcza. ale chyba opał do bani bo wydaje mu sie że dość dużo popiołu mam, co dwa dni kopiata szuflada, tak że na dwa razy wynosze.
2012-12-24 12:40
  sulek Posts: 46 Ostrzeżenie: 0
Verb jeszcze Ciebie pomęcze przeczytalem ,ze temp zadana CO nie powinna byc nizsza niz 50st a tem spalin ok130 czyli zabawa na zaworze 3d (zeby nie chodzic po domu na golasa) bo taki posiadam mam teraz na 3 gdzie 0 to full na dom dobrze rozumuje i jeszcze jedno zawijan powiedzial ze powinienem zmiejszyc histereze a mam na 1 czyli 0,5 bedzie ok/

2012-12-24 12:56
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
jumper313 napisał » 2012-12-24 11:33
muszę w końcu podłączyć pięć, tylko czas nie puszcza. ale chyba opał do bani bo wydaje mu sie że dość dużo popiołu mam, co dwa dni kopiata szuflada, tak że na dwa razy wynosze.
Na pewno znajdziesz trochę czasu i podłączysz, koledzy chętnie pomogą
2012-12-24 13:05
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
sulek napisał » 2012-12-24 11:40
przeczytalem ,ze temp zadana CO nie powinna byc nizsza niz 50st a tem spalin ok130
Gdzie kolega to wyczytał ? Temperatury trzeba trzymać takie, by nie cierpiał kocioł i komin (skropliny). Kocioł z tym sterownikiem dość łatwo chronić, komin trudniej. Czym niższe temperatury, tym większe ryzyko "niespodzianek". Trzeba obserwować - być może u Ciebie wystarczą niższe temperatury.
sulek napisał » 2012-12-24 11:40
czyli zabawa na zaworze 3d (zeby nie chodzic po domu na golasa) bo taki posiadam mam teraz na 3 gdzie 0 to full na dom dobrze rozumuje
Nie posiadam zaworu x-drogowego, nie pomogę.
sulek napisał » 2012-12-24 11:40
zawijan powiedzial ze powinienem zmiejszyc histereze a mam na 1 czyli 0,5 bedzie ok/
zawijan wie co mówi, jeśli tak kazał to tak zrób
2012-12-24 13:27
  sulek Posts: 46 Ostrzeżenie: 0
VERB dzięki bardzo i życzę wszystkim spokojnych Świąt, odpoczynku, smacznego karpia i wielu tematów do rozmów w gronie rodziny
no i oczywiście cierpliwości do takich laików jak wielu z nas na tym forum :-*
2012-12-24 13:54
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
sulek napisał » 2012-12-24 12:27
..życzę wszystkim spokojnych Świąt, odpoczynku, smacznego karpia i wielu tematów do rozmów w gronie rodziny
Dziękuję i tego samego życzę
sulek napisał » 2012-12-24 12:27
no i oczywiście cierpliwości do takich laików jak wielu z nas na tym forum :-*
Wszyscy, prócz ekspertów jesteśmy laikami. Musimy mieć cierpliwość do siebie i innych.
Będziemy mieli Hawk !
2012-12-27 11:53
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
Witam
jestem "świeżym" użytkownikiem eko plusa 25kw z  ecoalem,
trzy dni temu zaktualizowałem sterownik i przeszedłem na grupowe i na histogramie mocy max same duże krechy,może ktoś zerknie na moje ustawienia?.
Dodam że palę Julianem( podobno), dom140m2, jeszcze nie ocieplony
2012-12-27 12:01
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 10:53
może ktoś zerknie na moje ustawienia?.
Spora różnica w sile nadmuchu dla wybranych mocy. Ustaw jedną z mocy min i max np 12kW, dostrój nadmuch, potem ustaw dla kolejnej. Później ustawisz różne min i max.
2012-12-27 12:02
  Stan Posts: 2564 Ostrzeżenie: 0
Kolego jedziesz dużo za dużą mocą jak na te temperatury jakie teraz mamy. 
Jak chcesz ustawić histogram dla konkretnej mocy to ustaw ją jako min i max i baw się dmuchawą. 


PS:
Verb, byłeś szybszy  
2012-12-27 12:05
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
ok dzięki
będę próbował
2012-12-27 12:06
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Stan napisał »

Verb, byłeś szybszy  
Nie ścigam się... dobra, bierz go w obroty. Ja sobie pogram w BFBC

PS; kolego rafting, ustawiasz i czekasz, nic na chybcika. Zmiana, kilka godzin przerwy, kontrola i ew. korekta.
2012-12-27 12:11
  zbigmaz01 Posts: 1629 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 10:53
Witam
jestem "świeżym" użytkownikiem eko plusa 25kw z  ecoalem,
trzy dni temu zaktualizowałem sterownik i przeszedłem na grupowe i na histogramie mocy max same duże krechy,może ktoś zerknie na moje ustawienia?.
Dodam że palę Julianem( podobno), dom140m2, jeszcze nie ocieplony
Poczytaj jak mnie koledzy radzili : http://esterownik.pl/forum/posty,658/respalanie-grupowe?m=15186#15186
2012-12-27 12:12
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
przestawiłem 12kW-12kW i dmuchawa 34%
poczekamy
2012-12-27 12:18
  Stan Posts: 2564 Ostrzeżenie: 0
I dobrze, cierpliwość to podstawa  
2012-12-27 12:52
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Pingi do doopy..:/
rafting
a gdybyś tak zechciał napisać co masz na planiku ? Może jakiś niedopał :?
2012-12-27 12:56
  zbigmaz01 Posts: 1629 Ostrzeżenie: 0
Miałem podobne jak miałem mało wiatru. Jednak wolałbym poczekać niech się w palniku ułoży.
Dobre pytanie VERB - co ma na palniku, jak wysoki kopiec i czy on jest ?
2012-12-27 13:00
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
zbigmaz01 napisał » 2012-12-27 11:56
co ma na palniku, jak wysoki kopiec i czy on jest ?
No właśnie, nic nie wiemy. Póki co wygląda, że dwunastka to być może mało. Poczekajmy na info o stanie
2012-12-27 13:05
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
na palniku niewielki kopczyk był i jest natomiast w popielniku trochę spieków (może trochę więcej) jednak w porównaniu do początków palenia przy sofcie wgranym fabrycznie i początkiem palenia to jest tego niewiele,
zresztą "21 wiek" zaglądnął do mojej kotłowni dopiero od miesiąca wraz z przeprowadzeniem się do nowego domu no i jestem tu laikiem
2012-12-27 13:05
  zbigmaz01 Posts: 1629 Ostrzeżenie: 0
VERB napisał » 2012-12-27 12:00
zbigmaz01 napisał » 2012-12-27 11:56
co ma na palniku, jak wysoki kopiec i czy on jest ?
No właśnie, nic nie wiemy. Póki co wygląda, że dwunastka to być może mało. Poczekajmy na info o stanie
Jak się rozbuja to może da radę, troszkę to potrwa, tak jaku mnie na 8kW
2012-12-27 13:07
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 12:05
na palniku niewielki kopczyk był i jest natomiast w popielniku trochę spieków (może trochę więcej)
Kreski jak na ten czas OK. Czekamy.
First pagePrevious page11 / 41Next pageLast page
Users on-line: adamz, bacabalin, Cukierr1971, eugpac, Model17, peter14ekoplus