Forum eCoal.pl v3.5 Sklep PGG i dostępność opału Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona54 / 54Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
No i zaczęło się Karolinka na PGG już 1750 PLN , z transportem kurierem 2000 PLN , masakra 😕
|
|||
|
||||
rj1972
|
PGG strzela sobie w kolano. A w Gdańsku hałdy wegla który z pewnością znajdzie się taniej na rynku. Wczoraj przejeżdżałem i widziałem.
|
|||
|
||||
Bogusinek
|
A jak z ekogroszkiem PUŁKOWNIK? Polecacie?
Nie wiem czy kupić 1T na spróbowanie czy od razu iść na głęboką wodę i kupować z 3-4T Cena dość atrakcyjna bo 1529złi transport darmowy. Ew. jakie ekogroszki polecacie ? Słyszałem o ekogroszku GRUDZIEŃ. Jest ok? |
|||
|
||||
Jan727usz
|
||||
|
||||
leON22
|
Witam , 100kg Bartex Gold poszła z dymem , krótkie podsumowanie jego spalania
Z jakością już nie jest tak kolorowo jak kiedyś "popioł z papierosa" , widać grubsze kawałki, żeby nie powiedzieć kamienie w popiele :( dodane 2024-07-16 22:32 Zawartość popiołu wg specyfikacji 3-5% , u mnie wyszło 5,5 % , można powiedzieć że w normie |
|||
|
||||
rj1972
|
Delikatna i stononowana opinia ale widok szuflady to raczej tragedia. Miałem ten opał w starym wydaniu więc widok szokuje.
|
|||
|
||||
karoka65
|
rj1972 napisał » 2024-07-03 22:43 PGG strzela sobie w kolano. A w Gdańsku hałdy wegla który z pewnością znajdzie się taniej na rynku. Wczoraj przejeżdżałem i widziałem. To jeszcze węgiel prezesa, pewnie skończy na dnie Bałtyku, już się nim ludzie napalili. |
|||
|
||||
gmaj22
|
Nie jestem pewien, ale jeszcze niedawno Bartex Gold był z Kolumbii i sadzac po popiele w dalszym ciagu tak jest.
|
|||
|
||||
oxalis3
|
leON22 napisał » 2024-06-22 23:46 Hejka, ja też mam zamiar palić w OEP do końca "jego". Zamontowałem 2 jednostki Haier Revive, w celu dogrzewania domu w okresach przejściowych. Założyłem na te klimy podliczniki. Jestem ciekawy jak to będzie wyglądało. |
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
kubanos
|
||||
|
||||
leON22
|
Bingo 😉 Wreszcie jakiś ogarnięty fachowiec , który robi wszystko od A do Z tak jakby to robił u siebie 👍 , a mówią że "szewc w podartych butach chodzi" w przypadku Piotra , to powiedzenie się nie sprawdza 🙂
|
|||
|
||||
mis_dj
|
W tą zimę grzałem klimatyzatorem 5kW (a raczej pompą ciepła) salon, kuchnia, jadalnia. W sumie około 45m2. Grzanie cały sezon grzewczy, prócz temperatur poniżej -15 gdzie klimatyzator faktycznie słabiej sobie już radził. Zużycie prądu na podliczniku miałem 1200kWh. Statystyka za sezon 2023/24 to zużycie mam nieco ponad 2 tony, dom wg projektu 146m2, 2006r. Dlatego jak kupiłem jeszcze 8t węgla przed kryzysem cenowym to do dzisiaj mam jeszcze około 3t zapasu.
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
oxalis3
|
Leon dwa pytania:
1. czy grzałeś klimatyzatorem przez jakiś dłuższy czas i masz zużycie kW; 2, jak tam ten pellet się sprawuje. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona54 / 54Następna stronaOstatnia strona | ||||