Forum  Nowa usługa  Migracja na nową usługę Subskrybuj
First pagePrevious page14 / 16Next pageLast page
2021-11-23 18:33
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
sq9tbu napisał » 2021-11-23 16:49
U mnie w rozszerzeniach jest tylko rozdzielacz podlogowka nie można niczego dodać. Nie szczytuje mi temperatury z pokojów z czujników radiowych. Na piecu jak wchodzę w Tryb obwodu np. C O1  i chce zmienić typ obwodu wszystko wisi i wychodzi do menu głównego

Piszesz o aplikacji ? Czy o stronie WWW ? Lepiej jakbyś napisał w odpowiednim wątku - trafi do odpowiedniej osoby
2021-11-23 19:02
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
Na piecu obwodzie CO 1 typ obwodu nie da się nic zmienić cokolwiek nacisnę wychodzić do menu głównego tak jakby się zawieszało i robi restart a na stronie WWW nie ma temperatur z pokoi z obwodów i nie da się w rozszerzeniach niczego dodać nie ma takiej opcji mam tylko rozszerzenie w postaci podłogówki modułu. 
Dlatego są dwa problemy na sterowniku pieca i na stronie
Zobacz wczorajszego maila
2021-11-24 09:00
  sebaklak Posts: 3 Ostrzeżenie: 0

Przeniesienie poszło bezboleśnie. Wydaje sie to działać sprawniej niż poprzednia apka.
Jest w planie dodanie widgetu z poziomem paliwa? To jedna jedyna rzecz której mi od początku brakuje... Choćby mialo sie odświeżać raz na 2 godziny, to nie są zbyt dynamiczne dane
2021-11-24 12:14
  Kris75 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0

Migracja przebiegła pomyślnie.
Brak jedynie wykresów statystyk w aplikacji. Czy to się zaktualizuje ?

Pozdrawiam
2021-11-24 12:23
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Kris75 napisał » 2021-11-24 12:14

Migracja przebiegła pomyślnie.
Brak jedynie wykresów statystyk w aplikacji. Czy to się zaktualizuje ?

Pozdrawiam

Sprawdź w zdarzeniach Statystyk czy w zasypach jest wybrane poprawne paliwo, lub w paliwie podany współczynnik
2021-11-25 07:54
  YuZJannowitz Posts: 30 Ostrzeżenie: 0

Jestem jeszcze przed migracją. Czy do przeprowadzenia migracji zalecana jest uprzednia aktualizacja firmware sterownika? Jeżeli tak, to nie mam takiej możliwości. Po przejściu na https://esterownik.pl/device/19472 serwer https://esterownik.pl/device/19472 nie odpowiada.

Aktualnie użytkowana wersja firmware: 1.1.30.11
2021-11-25 08:01
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
YuZJannowitz napisał » 2021-11-25 07:54

Jestem jeszcze przed migracją. Czy do przeprowadzenia migracji zalecana jest uprzednia aktualizacja firmware sterownika? Jeżeli tak, to nie mam takiej możliwości. Po przejściu na https://esterownik.pl/device/19472 serwer https://esterownik.pl/device/19472 nie odpowiada.

Aktualnie użytkowana wersja firmware: 1.1.30.11

Nie musisz aktualizować softu w sterowniku żeby przenieść na nową usługę.
2021-11-25 08:03
  YuZJannowitz Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-11-25 08:01


Nie musisz aktualizować softu w sterowniku żeby przenieść na nową usługę.

Dzięki, czy statystyki zostaną przemigrowane jeżeli serwer cs1.esterownik.pl nie odpowiada? Aktualnie z tego powodu nie mam dostępu do statystyk.
2021-11-25 08:39
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
YuZJannowitz napisał » 2021-11-25 08:03
PrzemekP napisał » 2021-11-25 08:01


Nie musisz aktualizować softu w sterowniku żeby przenieść na nową usługę.

Dzięki, czy statystyki zostaną przemigrowane jeżeli serwer cs1.esterownik.pl nie odpowiada? Aktualnie z tego powodu nie mam dostępu do statystyk.

Tak, wszystko będzie przeniesione tak jak w pierwszym poście tego wątku.
2021-11-25 09:47
  rj1972 Posts: 65 Ostrzeżenie: 0
Wczoraj zrobiłem najnowszą kolejną aktualizację i wszystko gra. A czy w wątku o aktualizacjach będzie  chronologicznie info z opisem zmian?
2021-11-25 10:08
  przemekdziekan Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
cześć, po przejściu na nową apke nie potrafię ustawić temperatury zewnętrznej,używam jednego z czujników radiowych w poprzedniej aplikacji można było wybrać który czujnik ma wskazywać temperature na zewnątrz... obecnie widzę go jako jeden z pokoi ale na schemacie głównym go nie ma i przez to też nie mogę też skorzystać z regulatora pogodowego,jak wskazać konkretny czujnik temperatury jako czujnik zewnętrzny ?? 
straciłem też podgląd na temperaturę wody do podłogi, widzę przez stronę ale nie w aplikacji..
dzięki za pomoc 
2021-11-25 10:12
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
przemekdziekan napisał » 2021-11-25 10:08
cześć, po przejściu na nową apke nie potrafię ustawić temperatury zewnętrznej,używam jednego z czujników radiowych w poprzedniej aplikacji można było wybrać który czujnik ma wskazywać temperature na zewnątrz... obecnie widzę go jako jeden z pokoi ale na schemacie głównym go nie ma i przez to też nie mogę też skorzystać z regulatora pogodowego,jak wskazać konkretny czujnik temperatury jako czujnik zewnętrzny ?? 
straciłem też podgląd na temperaturę wody do podłogi, widzę przez stronę ale nie w aplikacji..
dzięki za pomoc 

Usuń czujnik z pokoju - Sparuj poprzez Pokoje -> Rozszerzenia -> tam dodaj czujnik temperatury zewnętrznej. Pokój, który stworzyłeś tylko dla tego czujnika możesz usunąć
dodane 2021-11-25 10:12Na schemacie już powinna temperatura wyświetlać się poprawnie
2021-11-25 10:27
  Saxsiarz Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Czesc, czy jest szansa by wprowadzic czas wlaczania i wylaczania np. pompy podlogowej w oprogramowaniu?
2021-11-25 12:50
  spalda75 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
1. Stará aplikace e-coal už nebude fungovat? měl jsem ji přeloženou do Českého jazyka, u nové mám problém s překladem, nešlo by přidat český jazyk?
2.Mám dvě zařízení ecoal + bruli, jiný login,  můžu mít oba v jedné Apk?
2021-11-25 12:54
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
spalda75 napisał » 2021-11-25 12:50
1. Stará aplikace e-coal už nebude fungovat? měl jsem ji přeloženou do Českého jazyka, u nové mám problém s překladem, nešlo by přidat český jazyk?
2.Mám dvě zařízení ecoal + bruli, jiný login,  můžu mít oba v jedné Apk?



1. Tak, teraz jest jedna nowa aplikacja, która obsługuje wszystkie sterowniki.
2. Możesz mieć oba sterowniki ale na jednym koncie. Możesz udostępnić sterownik dla jednego konta i widzieć oba.

2021-11-25 13:16
  spalda75 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0

ven napisał » 2021-11-25 12:54
spalda75 napisał » 2021-11-25 12:50
1. Stará aplikace e-coal už nebude fungovat? měl jsem ji přeloženou do Českého jazyka, u nové mám problém s překladem, nešlo by přidat český jazyk?
2.Mám dvě zařízení ecoal + bruli, jiný login,  můžu mít oba v jedné Apk?



1. Tak, teraz jest jedna nowa aplikacja, która obsługuje wszystkie sterowniki.
2. Możesz mieć oba sterowniki ale na jednym koncie. Możesz udostępnić sterownik dla jednego konta i widzieć oba.



Bude apk v českém jazyce?
2021-11-25 15:55
  Jureq Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-10-26 13:59
krzych_boch-og20 napisał » 2021-10-26 13:24
Jak długo można korzystać z obecnego systemu monitoringu? Czy planujecie całkowite przejście na nowy system? 

Nie mamy określonego terminu kiedy i czy  stara usługa zostanie wyłączona. Na pewno każda nowa aktualizacja softu będzie powodowała automatyczne przejście na nową usługę. 


Serwer cs1.esterownik.pl odrzucił połączenie.


Czy będzie jeszcze dostęp do starego systemu czy został bezpowrotnie wyłączony ?
2021-11-25 17:23
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Jureq napisał » 2021-11-25 15:55
PrzemekP napisał » 2021-10-26 13:59
krzych_boch-og20 napisał » 2021-10-26 13:24
Jak długo można korzystać z obecnego systemu monitoringu? Czy planujecie całkowite przejście na nowy system? 

Nie mamy określonego terminu kiedy i czy  stara usługa zostanie wyłączona. Na pewno każda nowa aktualizacja softu będzie powodowała automatyczne przejście na nową usługę. 


Serwer cs1.esterownik.pl odrzucił połączenie.


Czy będzie jeszcze dostęp do starego systemu czy został bezpowrotnie wyłączony ?

Jeszcze przez chwilę będzie, jak tylko wykonamy wszystkie zaplanowane migracje.
Co cię powstrzymuje do przejścia na nowy serwer ?

2021-11-25 20:26
  slawtaz Posts: 83 Ostrzeżenie: 0
Zauważyłem, że na telefonie można definiować własne wykresy, ale nie widać ich przez przeglądarkę, ani nie można definiować własnych. Czy to znaczy, że ich nie będzie, czy nad tym jeszcze pracujecie? 
2021-11-25 20:38
  Andrumat Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam. Po przejściu aplikacja Pello Mobile przestała działać. Na sklep play też już jej nie ma. 
Jest jakaś inna aplikacja współpracująca z sterownikiem Pello? 
Pozdrawiam
First pagePrevious page14 / 16Next pageLast page
Users on-line: anbialek, bardo1, dudi1, endriuu, frenkiss, Gulczas198819, kate, Kiler5, kotel1111, MarekHoracek, MAREKMM, Markos, Martivw, Mlotki, Oborki44, pawes89, spajder, szon, szymonidis, unimark, WaaN