Forum  Nowa usługa  Migracja na nową usługę Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 16Next pageLast page
2021-10-26 18:29
  ramzes28 Posts: 51 Ostrzeżenie: 0
Jeszcze brakuje w nowej apce takiej zakładki Plan na której było widać cały schemat instalacji było to bardzo przydatne to szybkiego podglądu 
2021-10-26 19:40
  Chudinii97 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-10-26 13:59
krzych_boch-og20 napisał » 2021-10-26 13:24
Jak długo można korzystać z obecnego systemu monitoringu? Czy planujecie całkowite przejście na nowy system? 

Nie mamy określonego terminu kiedy i czy  stara usługa zostanie wyłączona. Na pewno każda nowa aktualizacja softu będzie powodowała automatyczne przejście na nową usługę. 

 a jeś;i ktos nie chce sie przenieść ,to jeżeli pojawi sie nowa wersja oprogramowania  i sie ja zaktualizuje to z automatu jestesmy na nowej usłudze tak ? czyli z jednej strony dobrowolne jest te przeniesienie a z drugiej strony nie.
2021-10-26 20:09
  mitasu Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Można gdzieś zobaczyć jak wygląda/działa nowa platforma?
2021-10-26 20:49
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
ramzes28 napisał » 2021-10-26 18:29
Jeszcze brakuje w nowej apce takiej zakładki Plan na której było widać cały schemat instalacji było to bardzo przydatne to szybkiego podglądu 

Plan został usunięty celowo - jak dla nas był zupełnie nieczytelny - o wiele bardziej czytelne są kafelki które użytkownik może skonfigurować na swój własny sposób.


mitasu napisał » 2021-10-26 20:09
Można gdzieś zobaczyć jak wygląda/działa nowa platforma?


Od strony WWW nie różni się niczym, różnice są w aplikacji, ale też nie jest to jej ostateczny wygląd, w planach jest zmiana całego UI.

Chudinii97 napisał » 2021-10-26 19:40
PrzemekP napisał » 2021-10-26 13:59
krzych_boch-og20 napisał » 2021-10-26 13:24
Jak długo można korzystać z obecnego systemu monitoringu? Czy planujecie całkowite przejście na nowy system? 

Nie mamy określonego terminu kiedy i czy  stara usługa zostanie wyłączona. Na pewno każda nowa aktualizacja softu będzie powodowała automatyczne przejście na nową usługę. 

 a jeś;i ktos nie chce sie przenieść ,to jeżeli pojawi sie nowa wersja oprogramowania  i sie ja zaktualizuje to z automatu jestesmy na nowej usłudze tak ? czyli z jednej strony dobrowolne jest te przeniesienie a z drugiej strony nie.


Ale nowa usługa byłaby tak czy inaczej wprowadzona. Mogliśmy wprowadzić ją po testach z zamkniętą grupą testerów i masowo przenieść wszystkie sterowniki. Najpierw wprowadzić nową aktualizację aplikacji - użytkownik nawet by nie wiedział, że sterownik trafił na nową usługę - więc nie rozumiem dlaczego docelowe przeniesienie wszystkich sterowników na nową usługę ma być problemem. 
Dla użytkownika końcowego nie zmieni się nic - dostęp zdalny zostanie.
2021-10-26 21:33
  marekt81 Posts: 24 Ostrzeżenie: 0
Sterownik przeniesiony, wszystko śmiga, restart przez www lan.
2021-10-27 00:49
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-10-26 20:49
ramzes28 napisał » 2021-10-26 18:29
Jeszcze brakuje w nowej apce takiej zakładki Plan na której było widać cały schemat instalacji było to bardzo przydatne to szybkiego podglądu 

Plan został usunięty celowo - jak dla nas był zupełnie nieczytelny - o wiele bardziej czytelne są kafelki które użytkownik może skonfigurować na swój własny sposób.




Piszesz ze plan był nie czytelny, a w przypadku aplikacji na iOS ten schemat to była jedyna opcja podejrzenia jaka jest temperatura aktualna za zaworem 4d bo kafelka takiego w ogóle nie ma. Moim zdaniem schemat był bardzo czytelny i napewno by nie zaszkodziło gdyby dalej pozostał. Po za wspomniana temperatura można było szybko podejrzeć w jakim trybie działa kocioł (lato, zima, auto lato).
2021-10-27 05:27
  ramzes28 Posts: 51 Ostrzeżenie: 0
Dal mnie też ten plan to był szybki podgląd ale widzę że twórcy wiedzą najlepiej za wszystkich ....
2021-10-27 06:11
  vascode Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
nie zabierajcie planu.. wg mnie jest mega czytelny!
2021-10-27 07:04
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
OK, sprawę planu zostawiamy otwartą.
2021-10-27 07:16
  mmarcin11 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Gdzie przypisać nazwy radiowych czujników temperatury do obwodów CO1 i CO2 oraz czujnika zewnętrznego. Po aktualizacji sterownik nie widzi tych czujników i nie mogę w żaden sposób ich dopisać. Przed aktualizacją wszystko było dobrze. Usunąłem pokoje dopisałem jeszcze raz, czujniki w pokojach widzi a w sterowniku nie mogę ich ustawić.
2021-10-27 08:10
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
mmarcin11 napisał » 2021-10-27 07:16
Gdzie przypisać nazwy radiowych czujników temperatury do obwodów CO1 i CO2 oraz czujnika zewnętrznego. Po aktualizacji sterownik nie widzi tych czujników i nie mogę w żaden sposób ich dopisać. Przed aktualizacją wszystko było dobrze. Usunąłem pokoje dopisałem jeszcze raz, czujniki w pokojach widzi a w sterowniku nie mogę ich ustawić.

Sprawdź tutaj - opis aktualizacji.

Ten soft nie przepina jeszcze do nowej usługi.
2021-10-27 08:12
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
Czy testy dla sytemu iOS również będą czy nie ma ci na to liczyć??
2021-10-27 08:22
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
puter napisał » 2021-10-27 08:12
Czy testy dla sytemu iOS również będą czy nie ma ci na to liczyć??

Aplikacja iOS będzie dostępna 
2021-10-27 10:55
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-10-27 08:22
puter napisał » 2021-10-27 08:12
Czy testy dla sytemu iOS również będą czy nie ma ci na to liczyć??

Aplikacja iOS będzie dostępna 



Jakiś przybliżony termin jest znany?? Czy w aplikacji na iOS będą poprawione błędy które są w obecnej wersji??
2021-10-27 14:53
  KOZ18 Posts: 50 Ostrzeżenie: 0
Ahoj chlapci, kliknul jsem na migraci ... bohužel už hodinu nemám online kotel,, jsem mimo domov.. nějaké doporučení co ? musím reset až dojedu domů, je šance že kotel běží ? nějaká dobrá rada nad zlato ?

děkuji
dodane 2021-10-27 14:53vyřešeno ! děkuji
2021-10-27 18:15
  marco755 Posts: 125 Ostrzeżenie: 0
Witam , wykonałem aktualizację sterownika i pobrałem apkę i jest tak - kocioł ecom20 , ecoal v3,5 , 
aktualizacja - do 1.1.35.0 - pomyślnie chociaż w stopce "moje urządzenia " nadal widnieje 1.1.33.19 .
Panel - aktualizacja bez błędów - cd2 , v1.0 ,  powinno być 2.0.3.4 ? bo na  panelu w zakładce info. jest 2.0.1.15 
2021-10-27 19:06
  kuba80 Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
U mnie po przeniesieniu zniknęły wszystkie statystyki, dane o zakupach węgla, o zasypach i wykresy. Widzę wszystko tylko od momentu przeniesienia. I co teraz? 
2021-10-27 19:17
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
kuba80 napisał » 2021-10-27 19:06
U mnie po przeniesieniu zniknęły wszystkie statystyki, dane o zakupach węgla, o zasypach i wykresy. Widzę wszystko tylko od momentu przeniesienia. I co teraz? 
 

Cierpliwości dane są przenoszone w kolejności zgłoszeń, a trochę ich teraz jest. W ciągu paru minut powinny się pojawić.
2021-10-27 19:56
  kuba80 Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2021-10-27 19:17
kuba80 napisał » 2021-10-27 19:06
U mnie po przeniesieniu zniknęły wszystkie statystyki, dane o zakupach węgla, o zasypach i wykresy. Widzę wszystko tylko od momentu przeniesienia. I co teraz? 
 

Cierpliwości dane są przenoszone w kolejności zgłoszeń, a trochę ich teraz jest. W ciągu paru minut powinny się pojawić.



Już wszystko jest ok. 
2021-10-27 20:58
  arturox3 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Witam czy można wrócić do starej wersji systemu bo straciłem dostęp z aplikacji na iOS.Na liście urządzeń kocioł jest nie widoczny z poziomu aplikacji "brak dodanych urządzeń".
First pagePrevious page2 / 16Next pageLast page
Users on-line: AdamGembalczyk1980, agata, bmw316, BORMI78, esi71, grzesiu, KESZUTAM12, Krzysztof1968, kukulm, Martivw, Milosz17, Nemi, ogniwo46, rolnik-ogniwo10kw, slawekwasilewski, szamon, Trzciel, TWygas2020, Wierzbowa, zbigniewmarek