Forum  Nowa usługa  Migracja na nową usługę Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 4Next pageLast page
2021-12-27 14:32
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
mrzeminska007 napisał » 2021-12-27 12:13

witam po sciagnieciu nowego oprogramowania jak kalibrowac czujniki zewnetrzny i zewnetrzny bo nie dzialajom pozdrawiam

Należy dodać je tak jak czujnik temperatury zewnętrznej. Pokoje -> Rozszerzenia.
2022-01-06 09:03
  ja_qba Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Dzień dobry
Dla wersji Jakub - domekeCoal0.3.1.6 brak takiej ikony do migracji. Stary sterownik?



2022-01-06 10:04
  OldShaterhan Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
Yup, tylko dla wersji 3.5 (panel dotykowy) jest ta zmiana. 
2022-01-13 12:18
  KorkosinskaK Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam
sterownik eCoal 0.3.1.4
wiem ,że zmiana dotyczy nowszej wersji sterowników, ale od początku stycznia brak wszystkich wykresów .Co robić ?Pozdrawiam
2022-01-13 13:14
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
KorkosinskaK - prawdopodobnie problem z kartą SD. Najlepsza opcja to wymienić na nową (zgrać to co się uda zgrać z karty ze sterownika).
Jeżeli nie ma możliwości wymiany to:
- wyciągnąć ze sterownika kartę SD
- zgrać co się da na dysk komputera
- sformatować kartę
- ponownie przenieść zawartość wcześniej skopiowaną
- karta do sterownika
Oczywiście podczas wyciągania / wkładania karty sterownik wyłączyć z prądu
2022-01-13 16:13
  KorkosinskaK Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Dzięki pomogło wszystko działa ok. Pozdrawiam
2022-01-14 18:09
  Bialy95 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Witam co powinienem zrobić żeby mieć statystki w aplikacji bo niestety nie mam tam żadnych informacji
2022-01-14 18:29
  DanaO Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Dzień dobry, po migracji danych i restarcie nie mogę wejść na swoje konto. Mam komunikat:
Urządzenie nie podłączone
Urządzenie było i jest podłączone....
Co zrobić by wszystko działało jak przed migracją ???


2022-01-14 20:00
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
Przecież wszytko działa, Twój sterownik jest widoczny  
2022-01-15 09:09
  DanaO Posts: 2 Ostrzeżenie: 0

Tak, rzeczywiście zaczęło wszystko działać...aż za bardzo...piec non stop grzeje :(
Czytam forum .... ale....nie wiem o co chodzi i jak to zrobić: "odparować czujniki radiowe z Pokoi"

2022-01-15 20:06
  BYSTRASIDZINA158 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Nie posiadam polskiego numeru telefonu i nie mogę pobrać tej nowej aplikacji co teraz mam zrobić?
2022-01-16 14:08
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
BYSTRASIDZINA158 napisał » 2022-01-15 20:06
Nie posiadam polskiego numeru telefonu i nie mogę pobrać tej nowej aplikacji co teraz mam zrobić?

Napisz z jakiego kraju próbujesz pobrać aplikację - udostępnimy dla tej lokalizacji. 
2022-01-17 10:56
  dartante Posts: 49 Ostrzeżenie: 0
dlaczego nie mogę obniżyć mocy dmuchawy?
2022-01-17 19:35
  termoexpert Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
.....a miało działać a nie działa........
2022-01-18 07:56
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
termoexpert napisał » 2022-01-17 19:35
.....a miało działać a nie działa........

A co takiego nie działa ?
Aktualnie Twoje urządzenie nie jest online - ciężko żeby cokolwiek działało.
2022-01-19 02:37
  Dama348 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam , po przejściu na nową wersję nie pokazuje mi alarmów jak mam to ustawić ?
2022-01-19 07:08
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Dama348 napisał » 2022-01-19 02:37
Witam , po przejściu na nową wersję nie pokazuje mi alarmów jak mam to ustawić ?

Nie pokazuje alarmów gdzie ?
2022-01-19 09:38
  blaz13 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0

Dzień dobry,


Od czasu migracji nie pokazują mi się w aplikacji eSterownik.pl żadne statystyki ani wykresy.
Szukałem w ustawieniach aplikacji tych ustawień, o których Państwo napisaliście:

"- Po migracji nie pokazują się statystyki
Należy sprawdzić czy w zasypach jest wybrane paliwo. 
Należy sprawdzić czy jest wybrane domyślne paliwo - wykorzystywane przy zasypach z panelu.
Należy sprawdzić czy jest poprawnie wpisany współczynnik podawania"

ale nie byłem w stanie ich znaleźć. Jak rozwiązać ten problem?


2022-01-19 12:30
  bynio2222 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0

Witam
Mam kłopoty ze zdalnym połączeniem sterownika. Adresy i ustawienia ok i czasami zdalny serwer ok, a bardzo często brak dostępu...komunikat urządzenie nie podłączone. Co to za przyczyna?

dodane 2022-01-19 12:30sterownik e coll, wersja 0.3.1.8
 
2022-01-19 12:54
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
blaz13 napisał » 2022-01-19 09:38

Dzień dobry,


Od czasu migracji nie pokazują mi się w aplikacji eSterownik.pl żadne statystyki ani wykresy.
Szukałem w ustawieniach aplikacji tych ustawień, o których Państwo napisaliście:

"- Po migracji nie pokazują się statystyki
Należy sprawdzić czy w zasypach jest wybrane paliwo. 
Należy sprawdzić czy jest wybrane domyślne paliwo - wykorzystywane przy zasypach z panelu.
Należy sprawdzić czy jest poprawnie wpisany współczynnik podawania"

ale nie byłem w stanie ich znaleźć. Jak rozwiązać ten problem?

Te dane nie są w ustawieniach aplikacji. 
Po zalogowaniu się do sterownika przez stronę WWW  jest opcja Statystyki 
Tam w zakładce zdarzenia dodaje się zakupy / zasypy.
First pagePrevious page3 / 4Next pageLast page
Users on-line: andrzejowka, bacabalin, Baron_5, demofirmainstalco, Grzegorzraj, leON22, Raszczyk, rysbrz, zbyszekp