Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do APLIKACJI Android Subskrybuj
First pagePrevious page5 / 6Next pageLast page
2021-11-09 09:15
  shokat Posts: 4 Ostrzeżenie: 0

W zakładce Zdarzenia w aplikacji i na stronie nie ma informacji o dosypanym węglu. Wczoraj dodałem wpis bezpośrednio na kotle. Poziom węgla jest zaktualizowany, ale w zdarzeniach nie jest to widoczne. Informacja o zasypie jest tylko widoczna w zakładce Zdarzenia w Statystykach na stronie internetowej.

Niestety w aplikacji nie są w ogóle widoczne zasypy, ani w zdarzeniach ani w statystykach - brak takiej grafiki i zakładki Zdarzenia.
2021-11-09 18:05
  timbergand Posts: 11 Ostrzeżenie: 0

Witam.
Posiadam sterownik Defro Smart 3,5. Poprzez stronę www (i dostępną ikonkę) zaktualizowałem soft sterownika z wersji 1.1.30.12 do wersji 1.1.35.1 . Rozumiem, że tym samym przeniosłem się do nowej usługi (bo ikonki do migracji w lokalizacji Moje konto - Urządzenia nie miałem). Wcześniej korzystałem z aplikacji Defro Smart Mobile, która teraz się "wysypała". U mnie ta nowa testowa aplikacja uruchamia się bez problemów tylko gdy łączę się z Internetem poprzez dane komórkowe (gdy "ptaszek" przy nazwie urządzenia jest szary). Po zmianie i połączeniu się z Netem poprzez WiFi w sieci domowej ("ptaszek" przy nazwie urządzenia jest na zielono) po uruchomieniu za każdym razem komunikat, że aplikacja została zatrzymana. Testowane na kilku telefonach z Androidem w wersji 5.1; 7 i 8 oraz po wielokrotnych próbach odinstalowania i ponownej instalacji. Aha, sterownik po zmianie softu wcześniej też restartowałem poprzez odcięcie zasilania. Najbardziej w tej nowej aplikacji brakuje mi jednak możliwości podglądu stopnia otwarcia/zamknięcia zaworu 4D tzn. po zmianie na tryb Ręczny i kliknięciu na kafelek "Zawór 4D STOP" mogę zamykać lub otwierać zawór, ale w aplikacji na belce "Pozycja zaworu 4D w CO1" nic się nie zmienia i jest ciągle 0%. W starej aplikacji Defro Smart Mobile nie miałem takich problemów. Proszę o poprawienie tego błędu.
2021-11-11 00:03
  gbr14 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Hej,  pobrałem aplikacje esterownik.pl i wyskakuje mi "Nie mozna podlaczyc sie do urządzenia ". Ecoal mobile sie uruchamia tyle ze w CO1 jak zmieniam z temp normalnej na niska w kalendarzu to mi nie aktualizuje jej w menu głównym.. prosze o pomoc z tymi dwoma problemami
2021-11-15 11:50
  MarcinM Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
U mnie nie działa poziom paliwa w zasobniku- ciągle jest na zero...
2021-11-15 12:02
  leON22 Posts: 5125 Ostrzeżenie: 1
A kiedykolwiek działał, skoro masz wpisany w zaawansowanych czas do opróżnienia zasobnika 0min  Przeczytaj na forum temat o statystykach, tam masz wszystko co i jak  
2021-11-16 10:29
  Dobra23a Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Dlaczego nie widzę statystki pracy kotła
2021-11-16 21:32
  menu Posts: 102 Ostrzeżenie: 0
Nie mam wykresów ani planu.
2021-11-16 21:35
  PrzemekP Posts: 1285 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
menu napisał » 2021-11-16 21:32
Nie mam wykresów ani planu.

Pobrałeś aplikację eSterownik z Google Play / Apple Store ?
2021-11-20 08:50
  menu Posts: 102 Ostrzeżenie: 0
Tak
dodane 2021-11-20 08:50Tak i po utworzeniu schematu nie chce się otworzyć, i temperaturę kotła pokazuje w setnych czy to tak ma być?
2021-11-20 15:29
  kinlor Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Po przeniesieniu na nową usługę brak statystyk
2021-11-20 21:22
  dziuniek Posts: 75 Ostrzeżenie: 0

Aplikacja nowa działa ok, ale w Android 5.0 wyświetla się domyślna ikona robocika. Zauważyłem też, że po zalogowaniu ikona dostępności urządzeń(nia) jest zawsze na szaro, mimo iż sterownik jest dostępny.


Fajnie by było aby dla wykresów w kafelkach była pobierana krótka historia, teraz wykres "buduje" się w locie. Kafelki z wykresami mogły by być "wyższe".
2021-11-21 11:12
  gesy1974 Posts: 15 Ostrzeżenie: 0
Witam. Jak w temacie brak dostępu do sterownika z  poziomu aplikacji oraz www.Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Komunikat sterownik nie podłączony.
dodane 2021-11-21 11:12Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function children() on null in /var/www/pl.esterownik.panel/modules/charts/get_charts.php:58 Stack trace: #0 /var/www/pl.esterownik.panel/modules/charts/get_charts.php(411): parseChartConfig() #1 /var/www/pl.esterownik.panel/modules/charts/index.php(11): include(/var/www/pl.est...) #2 /var/www/pl.esterownik.panel/index.php(302): include(/var/www/pl.est...) #3 {main} thrown in /var/www/pl.esterownik.panel/modules/charts/get_charts.php on line 58
2021-11-21 11:55
  menu Posts: 102 Ostrzeżenie: 0
Sprawa się wyjaśniła pobrałem nie tą aplikacje co trzeba, szkoda że nie ma odnośnika do konkretnej aplikacji (aktualizacji) albo ja nie potrafiłem znaleźć, teraz po aktualizacja działa.
2021-11-22 19:38
  Robert_Gizewo Posts: 15 Ostrzeżenie: 0
W aplikacji brak statystyki mocy kotła natomiast są pozostałe tzn koszt i zużycie. Na www wszystko jest. 
2021-11-22 20:32
  PrzemekP Posts: 1285 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Robert_Gizewo napisał » 2021-11-22 19:38
W aplikacji brak statystyki mocy kotła natomiast są pozostałe tzn koszt i zużycie. Na www wszystko jest. 

Sprawdź swoje wpisy z zakupem paliw i jaką kaloryczność ustawiłeś w paliwie.
Moc rzędu średnia moc 1500kW a szczytowa blisko 3500kW ... no chyba że masz w domu mały blok energetyczny z Turowa
Prawdopodobnie dlatego nie widzisz wykresów w aplikacji. 
2021-11-23 08:43
  slawtaz Posts: 83 Ostrzeżenie: 0

1. Po przejściu na nową usługę ikona statusu sterownika w "Moje systemy" jest cały czas szara.
2. Ponawiam prośbę sprzed lat, aby dodać w kafelkach opcję "Przenieś na koniec" i "Przenieś na początek"
2021-11-25 16:28
  damian_lisu Posts: 28 Ostrzeżenie: 0
Dzisiejsza aktualizacja do wersji 1.1.0.28 brak tempertatur z czujnika zewnętrznego oraz wszystkich czujek w domu 

Dziwne, teraz są wszystkie temperatury
2021-11-25 18:23
  Pawel_2020 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
slawtaz napisał » 2021-11-23 08:43


1. Po przejściu na nową usługę ikona statusu sterownika w "Moje systemy" jest cały czas szara.

W starej wersji można było zaobserwować czy łączymy się lokalnie (status kotła na zielono) czy z poza sieci lokalnej (status kotła na niebiesko) lub brak połączenia z kotłem (status kotła na szaro).
2021-11-25 20:21
  slawtaz Posts: 83 Ostrzeżenie: 0

Chyba tu czegoś brakuje.
2021-11-25 21:54
  Gorzyczki13 Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Pawel_2020 napisał » 2021-11-25 18:23
slawtaz napisał » 2021-11-23 08:43


1. Po przejściu na nową usługę ikona statusu sterownika w "Moje systemy" jest cały czas szara.

W starej wersji można było zaobserwować czy łączymy się lokalnie (status kotła na zielono) czy z poza sieci lokalnej (status kotła na niebiesko) lub brak połączenia z kotłem (status kotła na szaro).

Dziwne. U mnie to działa prawidłowo.
First pagePrevious page5 / 6Next pageLast page
Users on-line: 7492, endriuu, Filip13, jack26_2005, kamil007, preparator, RBRekouniwersal12KW, tomygood, totkom, wpociecha7, Zaneta25