Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do APLIKACJI Android Subskrybuj
First pagePrevious page6 / 8Next pageLast page
2021-11-25 22:23
  slawtaz Posts: 94 Ostrzeżenie: 0
Może to kwestia telefonu (Realme 7/Android 11), do tej pory mam cały czas szarą ikonę. 

Edit. 
Chyba nie, bo na Huaweii P20 Lite mam to samo.
2021-12-03 10:25
  Jureq Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Nie wiem czy to błąd aplikacji ale mam ciekawostkę w statystykach, między 26 a 30 listopada są "zaczarowane dane". Jeśli wybrany jest zakres przed 26.11 to pokazuje wszystko ale jak chcę wyświetlić dane w okresie od 26.11  do dzisiaj to pokazuje tylko grudzień. 


    
2021-12-03 10:29
  PrzemekP Posts: 1360 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Jureq napisał » 2021-12-03 10:25
Nie wiem czy to błąd aplikacji ale mam ciekawostkę w statystykach, między 26 a 30 listopada są "zaczarowane dane". Jeśli wybrany jest zakres przed 26.11 to pokazuje wszystko ale jak chcę wyświetlić dane w okresie od 26.11  do dzisiaj to pokazuje tylko grudzień. 

Sprawdź zasyp z 25 listopada czy jest wybrane paliwo.
2021-12-03 10:37
  Jureq Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
slawtaz napisał » 2021-11-25 22:23
...do tej pory mam cały czas szarą ikonę. 



U mnie zdalnie jest też szara, jedynie w sieci lokalnej status zmienia się na zielono tak jak w starej aplikacji.
dodane 2021-12-03 10:37
PrzemekP napisał » 2021-12-03 10:29

Sprawdź zasyp z 25 listopada czy jest wybrane paliwo.



Faktycznie, nie weszło z automatu chociaż w uwagach wpisane jest auto - nigdy wcześniej nie było potrzeby ręcznego wyboru paliwa. 


2021-12-05 17:08
  slawtaz Posts: 94 Ostrzeżenie: 0
1. Opcja "Wakacje" w pokojach, nie wiem czy nowość, czy było wcześniej, ale obecnie nie działa, a wybór daty wywala do ekranu głównego.

2. Wykresy - podobnie jak w starej wersji - jak jest problem z wczytywaniem, pojawia się komunikat "Proszę czekać" i aplikacja wisi, trzeba ją ubić.

3.Czegoś tu brakuje:
 
4. Czasami przy wyświetlaniu wykresów w pokoju pojawia się to:
2021-12-06 11:52
  krisgam Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Witam. Nie chcą mi się uruchomić statystyki, mam wpisany zakup i wskażnik.Pozdrawiam
2021-12-06 14:30
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
Może zmień datę zakupu na 01.12.2021r , czyli dzień przed pierwszym zasypem .
2021-12-06 17:31
  krisgam Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Zmieniłem datę zakupu i nic to nie dało
2021-12-06 20:57
  PrzemekP Posts: 1360 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
krisgam napisał » 2021-12-06 17:31
Zmieniłem datę zakupu i nic to nie dało

Zasyp z 2 grudnia - brak wybranego paliwa - uzupełnij
2021-12-06 21:55
  krisgam Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Dzięki Przemku .Już sie pojawiły
2021-12-06 22:29
  anaana Posts: 622 Ostrzeżenie: 0
Właśnie może tu dostanę jakąś odpowiedź:
Brak podświetlania na zielono, czy pokój ma być na niebiesko jak w starej aplikacji?

2021-12-06 23:04
  Radkon1981 Posts: 59 Ostrzeżenie: 0
Nie działa wskazanie tmp. Zewnętrznej z czujnika radiowego. Przez to nie przełącza lato-zima
2021-12-06 23:31
  OldShaterhan Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
Radkon1981 napisał » 2021-12-06 23:04
Nie działa wskazanie tmp. Zewnętrznej z czujnika radiowego. Przez to nie przełącza lato-zima

Trzeba na nowo sparować w części przypadków, ale to wina akurat update firmwareu, a nie nowej usługi.
2021-12-07 07:20
  PrzemekP Posts: 1360 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
anaana napisał » 2021-12-06 22:29
Właśnie może tu dostanę jakąś odpowiedź:
Brak podświetlania na zielono, czy pokój ma być na niebiesko jak w starej aplikacji?

Kolory i symbole na kropkach zostaną poprawione.
Co do kolorów pokojów - zależą one od tego czy w pokoju są sparowane urządzenia wykonawcze (głowice, przekaźniki lub przypisane któreś z wyjść listwy od ogrzewania podłogowego). Jeżeli jakieś z tych urządzeń jest sparowane kolor powinien przedstawiać aktualnie ustawioną temperaturę (off, obniżoną, komfortową, komfortową+ - czyli kolory szary, zielony, żółty, czerwony). 
Jeżeli takich urządzeń nie ma - jest tylko czujnik temperatury - tło pokoju jest niebieskie.
2021-12-07 07:52
  Korki Posts: 11 Ostrzeżenie: 0

Nie działa mi programator temperatury za zaworem po przejsciu na nową apke
W aplikacji go widze i mogę edytować ale nie działa, na laptopie wogóle go niema
2021-12-07 08:16
  PrzemekP Posts: 1360 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Korki napisał » 2021-12-07 07:52

Nie działa mi programator temperatury za zaworem po przejsciu na nową apke
W aplikacji go widze i mogę edytować ale nie działa, na laptopie wogóle go niema

Działa poprawnie - zarówno w aplikacji jak i na WWW
Ty masz u siebie w obiegu CO1  układ zawór 4d + regulator pokojowy  - dlatego na WWW ukrywany jest programator temperatury za zaworem - jest tylko programator temperatury zewnętrznej 
W aplikacji są widoczne wszystkie programatory dlatego widzisz ten programator w aplikacji
2021-12-07 11:20
  Korki Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-12-07 08:16
Korki napisał » 2021-12-07 07:52

Nie działa mi programator temperatury za zaworem po przejsciu na nową apke
W aplikacji go widze i mogę edytować ale nie działa, na laptopie wogóle go niema

Działa poprawnie - zarówno w aplikacji jak i na WWW
Ty masz u siebie w obiegu CO1  układ zawór 4d + regulator pokojowy  - dlatego na WWW ukrywany jest programator temperatury za zaworem - jest tylko programator temperatury zewnętrznej 
W aplikacji są widoczne wszystkie programatory dlatego widzisz ten programator w aplikacji



W aplikacji jest programator ale pomimo zaprogramowania nie dziala
2021-12-07 11:44
  PrzemekP Posts: 1360 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Korki napisał » 2021-12-07 11:20

W aplikacji jest programator ale pomimo zaprogramowania nie dziala

Masz ustawiony obieg CO1 jako pompa+zawór+reg. pokojowy.
Przy takim układzie programator temperatury za zaworem nie ma żadnego wpływu. Temperatura jest ustalana według programatora temperatury wewnętrznej. Dlatego na WWW widzisz tylko ten programator.
W aplikacji widzisz zawsze wszystkie programatory - ale nie zmienia to działania - przy Twoim układzie programator temperatury za zaworem nie ma żadnego wpływu na działanie sterownika.
2021-12-07 11:44
  matuesz Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Może to nic szczególnego, ale nie da się albo ja nie potrafię zmienić nazwy urządzenia. Klikam zmień nazwę, wpisuje, zatwierdzam i bez zmian nic się nie zmienia.
2021-12-07 19:49
  slawtaz Posts: 94 Ostrzeżenie: 0
I znowu. Na starej apce tego nie było.
First pagePrevious page6 / 8Next pageLast page
Users on-line: 1988-basia, danieldykowski, henrykmistak, lukas81