Forum eCoal.pl v3.5 Tryb podajnika Zasypowy Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Pudelski7
|
Gdzie się do jasnej cholery podział tryb zasypowy
|
|||
|
||||
janjan
|
trybu zasypowego w tych ustawieniach na komputerze brakuje,jest na sterowniku kotła i telefonie.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Pudelski7 napisał » 2020-02-06 18:49 Gdzie się do jasnej cholery podział tryb zasypowy Zgodnie z regulacjami prawnymi w nowych kotłach nie może być stosowany ruszt awaryjny. Dlatego też opcja ta została usunięta ze strony WWW. Sterowniki aktualnie produkowane nie mają już tej opcji widocznej również na panelu operatora. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Przemek rozumiem że to dotyczy nowego kotła z nowym sterownikiem. Bo jak ktoś kupi sterownik do starego kotła to tą funkcję powinien mieć. Teść ma stary kocioł zasypowy i padł mu sterownik. Przymierzam się kupić mu koalę a z czasem jak piec padnie kupi się jakiś na ekogroch a ster zostanie.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Szczerze to nie wiem dokładnie jak ma być to prawo egzekwowane. Widać że jest to kolejny szybko pisany na kolanie bubel.
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Bo ta cała ekologia to jest wielka jedna ściema i obłuda. Ja walczę o ekologię na wiosce mojej i piszę do ministerstw o zrobienie gazociągu na wsi bo ludzie nie chcą wdychać smrodu z kopciuchów i chętnie by je wyrzucili a oni twierdzą że gazociągu nie wybudują bo 3km rury dla 250 gospodarstw to im się nie opłaci biznesowo. To samo z lpg. Nie truję środowiska bo mam lpg a muszę płacić za montaż instalacji 3000 sam bez dopłat a przegląd zamiast 1zł kosztuje 160 podczas gdy samochodów na rope lub pb 99zł. W Krakowie zakaz palenia paliwami stałymi a w okolicznych wioskach można palić nawet śmieciami. Gdzie tu jest ekologia.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
opcja została usunięta wszystkim, bo rozumiem że w kotłach 5 klasy nie ma rusztu awaryjnego a co ze starszymi kotłami ,w przypadku awarii napędu ślimaka nie ma możliwości palenia na ruszcie awaryjnym bez opcji tryb zasypowy chyba że siedzimy w kotłowni i sami sterujemy pracą dmuchawy bardzo ciekawe rozwiązanie
|
|||
|
||||
seba
|
Tryb zasypowy został usunięty tylko na stronie www. Na panelu jest nadal dostępny.
Jedynie w nowo produkowanych sterownikach tryb zasypowy jest usunięty całkowicie. Jeśli więc do tej pory miałeś tryb zasypowy to będziesz go miał nadal (dostępny tylko z panelu lokalnego). |
|||
|
||||
konto usunięte
|
nie miałem i mam nadzieję że nie będę miał (i inni użytkownicy też nie) dzięki za odpowiedz
|
|||
|
||||
Pudelski7
|
seba napisał » 2020-02-08 19:23 Tryb zasypowy został usunięty tylko na stronie www. Na panelu jest nadal dostępny. Jedynie w nowo produkowanych sterownikach tryb zasypowy jest usunięty całkowicie. Jeśli więc do tej pory miałeś tryb zasypowy to będziesz go miał nadal (dostępny tylko z panelu lokalnego). Na panelu go też nie ma, Spoko w takim razie wypnę sobie ze sterownika przewód zasilający ślimak jak będę potrzebował zapalić na ruszcie. Dzięki za odpowiedz. |
|||
|
||||
pitaszek
|
seba napisał » 2020-02-08 19:23 Tryb zasypowy został usunięty tylko na stronie www. Na panelu jest nadal dostępny. Jedynie w nowo produkowanych sterownikach tryb zasypowy jest usunięty całkowicie. Jeśli więc do tej pory miałeś tryb zasypowy to będziesz go miał nadal (dostępny tylko z panelu lokalnego). Jednym z kryteriów wyboru pieca (i sterownika), była możliwość palenia w trybie "zasypowy". Piec kupiony w 2017r. Dlaczego pozbawiliście wszystkich takiej możliwości? W sterowniku, jak i w aplikacji mobilnej, są wyłącznie parametry spalania w trybie "zasypowiec" - nie ma możliwości wyboru takiego trybu. |
|||
|
||||
karoka65
|
A i bardzo dobrze że nie ma, nie będziesz smrodził drugiemu pod nosem, na podwórko wyjść nie idzie.
|
|||
|
||||
pitaszek
|
To może Tobie zdalnie wyłączyć poduszki i ABS w Twoim samochodzie. Jeździj załóżmy do 40 km/h - to nie będą Ci potrzebne. Nie będziesz jeździł szybko, to nie będziesz stanowił zagrożenia dla jednego z drugim. Albo wyłączyć możliwość wysyłania SMS w Twoim telefonie - po co Ci taka usługa, przecież możesz zadzwonić. Chodzi mi o to, że piec i sterownik jest moją własnością, kupowaną między innymi dla tego, że ma takie a nie inne możliwości.Może wyłączmy inne tryby, np grupowy, przecież zostaną jeszcze dwa inne, albo statystyki - przecież można (znacznie bardziej precyzyjniej) prowadzić je na kartce lub w excelu.
P.S.1 W excelu może nie, bo jak się Microsoft kapnie, że można na kartce - to wyłączy excela P.S.2 Nie smrodzę, palę węglem z PGG. Chodzi mi o zasady. |
|||
|
||||
kastyk
|
Dołączam się do użytkowników zniesmaczonych wyłączeniem trybu zasypowego bez zapytania lub nawet konsultacji. Był mi potrzebny nawet bez palenia w piecu, chociażby do sterowania pompą cyrkulacyjną.
Moim zdaniem nieładnie. Też kupowałem piec ze sterownikiem dla określonej funkcjonalności, której mnie bez mrugnięcia okiem pozbawiono. Tryb zasypowy był jednym z warunków zakupu. I nie, nie smrodzę w tym trybie ani sobie, ani nikomu. |
|||
|
||||
pitaszek
|
@kastyk
Zadzwoń do serwisu - poradzą |
|||
|
||||
kastyk
|
seba napisał » 2020-02-08 19:23 Tryb zasypowy został usunięty tylko na stronie www. Na panelu jest nadal dostępny. Jedynie w nowo produkowanych sterownikach tryb zasypowy jest usunięty całkowicie. Jeśli więc do tej pory miałeś tryb zasypowy to będziesz go miał nadal (dostępny tylko z panelu lokalnego). Nie mam go ani na WWW, ani w telefonie, ani na panelu kotła. pitaszek napisał » 2020-04-09 23:10 @kastyk Zadzwoń do serwisu - poradzą Chyba już mi się nie chce. Jeśli koronawirus mi nie stanie na przeszkodzie, w tym roku zmienię kocioł na inny. |
|||
|
||||
Zbigniew-K
|
Jeżeli zakupiłem piec z rusztem awaryjnym i trybem zasypowym to MA BYĆ w sterowniku. I tyle. Dzisiaj sprawdziłem, że go brak i mój poziom wk.......ienia osiągnął poziom orbitalny.
A tym co uważają, że to ZŁO mogę powiedzieć. W...lcie się. |
|||
|
||||
gapeusz
|
Witam. Też jestem wkurz... Bo nie po to kupowałem piec z rusztem awaryjnym , żeby teraz siedzieć w kotłowni i pilnować temperatury kotła. Pale na nim drzewem na CWU ,bo dzięki naszym wspaniałym rządom cena węgła to jakieś nieporozumienie. Panowie z elektro-systemu - trzeba było dać informacje, ze przy kolejnej aktualizacji nie będzie trybu Zasypowy to bym nie robił aktualizacji.Obrażanie innych użykowników
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
|
Przywróć ustawienia fabryczne
|
|||
|
||||
mnich
|
gapeusz włącz sterownik żebyśmy mieli dostęp do urządzenia to przywrócimy Tryb zasypowy. Jeżeli u innych użytkowników po aktualizacji wystąpi podobny problem to proszę się z nami skontaktować.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||