Forum eSterownik.pl Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Nikt tu nie neguje rewelacyjnej pracy sterownika i jego wsparcia technicznego
|
|||
|
||||
twalczak
|
leON22 napisał » 2020-01-19 17:27 Dzięki leOn22 jutro sprawdzę. Popraw również w zdarzeniach , przy zakupie paliwa ( 21 i 26.09.2019 ) wartość współczynnika pracy podajnika , bo wpisałeś 125kg/min średnia wartość dla naszych podajników to 0.23 kg/min Najlepiej wylicz sobie ją sam dodane 2020-01-19 17:27PS. Jak wejdziesz w edycję zakupu paliwa , zobacz czy masz zaznaczone ptaszkiem - Domyślne paliwo ? dodane 2020-01-20 23:43Dziękuję bardzo leOn22 i innym pomocnym ludziom za opanowanie moich statystyk. Mały szczegół i moja nieuwaga doprowadziły do tego. Wielkie dzięki jeszcze raz. |
|||
|
||||
Tomekmk4
|
U mnie po aktualizacji Oprogramowania na telefon brak dostępu zdalnego róbcie coś panowie
|
|||
|
||||
Marta770305
|
Dziś podłączyłam sterownik do internetu. Całkowity brak wykresu. Karta sformatowana, nic to nie dało. U znajomego wykresy działają. Kupować nowa kartę, czy nowi użytkownicy na razie nie mają dostępu i trzeba czekać?
Dzieki |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Warto poczekac poniewaz przesylanie danych z karty na serwer moze chwile potrwać pozdrawiam
|
|||
|
||||
Marta770305
|
Dzięki. Chyba racja. Włączyłam l wykres z całego okresu działania pieca. Przed dniem 10.10.2019 wykres się pojawił. Później nie ma nic. To chyba więc świadczy o przesyłaniu danych tqk jak mówisz
Czekam i mam nadzieję że do rana wszystko się już prześlę. Dzięki! |
|||
|
||||
Tomekmk4
|
Już działa
|
|||
|
||||
Marta770305
|
Wszystko się zgadza. Wykresy musiały się zgrać z karty do serwera. Działają i statystyki i wykresy. Dzięki za pomoc
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Trzeba czekać aż sezon się skończy to przeniosą dane na mocniejsze maszyny i wszystko wróci do normy. Ja kupowałem ten sterownik tylko dlatego że miał neta i wszelkie dane pokazywał. Na tamten okres był bardzo dobry, tego nie miał piec sas którego wstępnie chciałem kupić. Z czasem zrobiło się dużo użytkowników koali żeby nie powiedzieć bardzo dużo.
Dajmy kolegom czas a po sezonie tak jak obiecał Przemo wszystko wróci do normy. |
|||
|
||||
zielony
|
Panowie wszystko do przewidzenia i wszystko zmierza ku temu , że za niedługo będzie opłata za korzystanie z tej platformy. Jak kupowałem kocioł z ecoalem smsy były za darmo niby promocja , teraz trzeba płacić . Tak samo moim zdaniem korzystanie z platformy z czasem zrobi się płatne . Bo ktoś musi płacić za utrzymanie tego wszystkiego.A jak wiadomo nic nie ma za darmo.Pozdrawiam
|
|||
|
||||
krzgor
|
Ludzie, jak się firma rozrasta to należy optymalizować zasoby do potrzeb.
Aktualnie brak Histogramu, staystyki i wykresy się sypią. On line - działa jak krew z nosa. Bardzo źle to wygląda i budzi moje obay co dalej.... |
|||
|
||||
zielony
|
krzgor napisał » 2020-02-07 11:33 Ludzie, jak się firma rozrasta to należy optymalizować zasoby do potrzeb. Aktualnie brak Histogramu, staystyki i wykresy się sypią. On line - działa jak krew z nosa. Bardzo źle to wygląda i budzi moje obay co dalej.... Czytaj co napisałem powyżej . Ale ja mimo wszystko mam wszystko. |
|||
|
||||
himeroza
|
@PrzemekP piszesz że "Problemy z synchronizacją danych zostały spowodowane nagłym przyrostem ilości podłączonych urządzeń a co za tym idzie radykalnym zwiększeniem obciążenia serwera oraz bazy danych. Jesteśmy na etapie opracowywania nowego rozwiązania, które powinno zakończyć problemy." Powiedz mi prosze jakiego rzędu są to ilości ? i w jakim okresie nastąpił ten nagły wzrost urządzeń? Jestem bardzo ciekaw czy to jest jakiś efekt świadomego wyboru kupna nowych kotłòw? Jak wygląda statystyka po waszej stronie zarejestrowanych nowych kotłòw Są to bardzo ciekawe dane, z gòry dzięki |
|||
|
||||
leON22
|
Sam jestem tego ciekaw
|
|||
|
||||
himeroza
|
@PrzemekP i jak uzgodnienia? możesz się z nami podzielić danymi?
|
|||
|
||||
leON22
|
Obawiam się , że te dane objęte są tajemnicą handlową
|
|||
|
||||
pppwww888555
|
nadal jest problem z dostępnością wykresów?? dziś od 9:20 nie ładują się wykresy a podgląd na pracę pieca (ze stronki i z telefonu) jest normalny
|
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
Ktoś może rzucić okiem czemu mi nie działają statystyki od 1 marca?
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
pitaszek
|
Czy brak wykresu temperatury głowicy termostatycznej (POKOJE-->>INFORMACJE-->>TEMPERATURA), jest również związany z problemem z serwerami? Przedtem nie zauważyłem takiej zależności (wydaje mi się, że wykresy temp. głowic były zawsze). A co do statystyk, raz bywały, raz nie (po kilku kilkunastu gadzinach uzupełniały się). Od 24.03 - permanentny brak statystyk i wykresów. Czy coś pizgło już zupełnie?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||