W związku z problemami z dostępnością statystyk oraz wykresów prosimy o zapoznanie się z tym wątkiem
Forum  eSterownik.pl  Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
2020-01-17 20:22
  anaana Posts: 583 Ostrzeżenie: 0
Brak funkcji dodatkowych to strzał w kolano.
Są sterowniki z takimi funkcjami to już nie czasy jakie były 5lat temu.
Zbliża się wielkimi krokami bum wymiany kotłów, ludzie mają internet.
Czeka mnie wymiana 3 kotłów i Twoje słowa Przemysławie jakoby to był taki wielki luksus jest porażką. 😭😭😭
Nie wspomnę już o działaniu kulawym gdzie sypiąc 20kg czy 100kg zawsze myśli że jest pełno 😭😭😭 
2020-01-17 20:25
  Sa1666 Posts: 81 Ostrzeżenie: 0
Zawsze mozemy sterownik wymienic.. I liczyc na to ze inne firmy wyskuchaja choc w malym procencie naszych zalosnych prosb dodania czegokolwiek do sterownika. Placzecie jak male rozwydrzone dzieci.. Az zal patrzec
2020-01-17 20:43
  anaana Posts: 583 Ostrzeżenie: 0
Sa166 nie spinaj się, poważna firma zawsze dba o swoich klientów i serwis ES jest na najwyższym poziomie, nie płaczę w poduszkę 🤣🤣🤣🤣
Już dawno pisałem zrobić mały abonament i  teraz nie byłoby problemu.   💪💪😁👍
Serweryrewre
dodane 2020-01-17 20:43P.S.
Tu wszystko cyka jak w Szwajcarskim zegareczku. 😁👍


2020-01-17 20:45
  PrzemekP Posts: 948 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
anaana napisał » 2020-01-17 20:22
Brak funkcji dodatkowych to strzał w kolano.
Czeka mnie wymiana 3 kotłów i Twoje słowa Przemysławie jakoby to był taki wielki luksus jest porażką. 😭😭😭
Nie wspomnę już o działaniu kulawym gdzie sypiąc 20kg czy 100kg zawsze myśli że jest pełno 😭😭😭 

A gdzie ja wspomniałem, że jest to taki wielki luksus? Napisałem, że statystyki nigdy nie były jako podstawowa funkcjonalność. Co nie zmienia również faktu, że jest to czymś za co będziemy pobierać opłat żeby traktować to jako płatny dodatek.
2020-01-17 20:48
  Gustine Posts: 22 Ostrzeżenie: 0
A co z wykresami pracy ? Również za nie będzie pobierana oplata ? Statystki mnie nie interesują, ale juz wykresy z pracy kotła tak, dla mnie to bardzo ważna funkcja. Kiedy przewidujecie poprawę ich działania ? Pytam bez spiny
2020-01-17 20:55
  PrzemekP Posts: 948 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Gustine napisał » 2020-01-17 20:48
A co z wykresami pracy ? Również za nie będzie pobierana oplata ? Statystki mnie nie interesują, ale juz wykresy z pracy kotła tak, dla mnie to bardzo ważna funkcja. Kiedy przewidujecie poprawę ich działania ? Pytam bez spiny

Proszę dokładnie przeczytać.


Statystyki jak i wykresy nie będą płatne - dlatego też nigdy nie będą traktowane jako luksusowe dodatki. 


Co do poprawy działania - to tak jak pisałem w pierwszym poście. Pracujemy żeby poprawić sytuację. 
Zmiany większe planujemy dopiero po zakończeniu sezonu grzewczego.
2020-01-17 21:03
  Gustine Posts: 22 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za odpowiedź, uspokoiłes mnie Miłego wieczoru i udanej walki z problemem.
2020-01-17 21:07
  anaana Posts: 583 Ostrzeżenie: 0
Pamiętam eCoala 2010  jakoby golasa, nie było statystyk ale też masy innych rzeczy
 😁😁👍 I nikt wtedy też nie pisał że to jakiś luksus 💪😁👍
Oby ES szedł w dobrym kierunku.
Czasami wielkie rozwiązania są mniej przydatne niż te podstawowe z których korzysta więcej urzytkowników.

P.S. Dodam jeszcze aplikacja mobilna, dla trzech kotłów muszą być wszędzie takie same kafelki a np. w jednym brakuje zaworu 4d.
2020-01-17 21:18
  PrzemekP Posts: 948 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
anaana napisał » 2020-01-17 21:07
Dodam jeszcze aplikacja mobilna, dla trzech kotłów muszą być wszędzie takie same kafelki a np. w jednym brakuje zaworu 4d.

W której aplikacji nie można dodać kafelka z zaworem 4D ?
2020-01-17 22:05
  anaana Posts: 583 Ostrzeżenie: 0
Można dodać ale dodajemy automatycznie dla 3 kotłów, gdy usuwamy to wszędzie a nie w każdym kotle jest np. zawór 4d.
dodane 2020-01-17 22:05Tak jest jedną aplikacja i dwa kotły, wszystkie kafelki muszą być w tym samym miejscu dla 2,3 lub więcej kotłów.






2020-01-18 00:22
  toriman Posts: 106 Ostrzeżenie: 0
Dziwne ale u mnie jest wszystko OK.
2020-01-18 06:05
  Rotaz Posts: 43 Ostrzeżenie: 0

U mnie ponownie mozna zobaczyc wykresy i schemat.
Dziekuje.
2020-01-18 18:25
  Peter001 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0

Myślę, że prawdziwa przyczyna zmiany polityki w zakresie lokalnego przetwarzania danych na serwer scentralizowany, wymuszający udostępnienie danych ma drugie dno. Brakuje mi racjonalnych argumentów. Np. system bazodanowy SyBase działa doskonale w trybie replikacji danych. Przypuszczam, że jednym z argumentów za koniecznością udostępniania danych w czasie rzeczywistym, może być chęć posiadania danych pracy kotła na wypadek np. reklamacji serwisowej. Nie jest problemem zwiększenie mocy zasobów lokalnych - za tą samą cenę kupuje się elektronikę o większej mocy obliczeniowej wraz z upływem czasu. Więc można rozwijać software w kolejnych generacjach dysponując większą mocą zasobów lokalnych.
Ale to tylko moje przypuszczenia - tym niemniej nie znam prawdziwej motywacji zmiany modelu przetwarzania danych.
2020-01-19 10:04
  twalczak Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
Witam kolegów u mnie nadal nie działają statystyki ale za to wykresy są ok zrobiłem format karty ale nadal pusto i to już od początku sezonu. Wie ktoś może jak to naprawić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam 
2020-01-19 11:04
  tplink Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam
Polecam przeczytać pierwszy post tego wątku tam PrzemekP tłumaczy przyczynę
2020-01-19 13:07
  pawel3 Posts: 448 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
twalczak. Nie masz statystyk bo:
- nie ze zrobiłeś zakupu (albo nie podałeś współczynnika kg/min)
- w zasypie nie wskazała że za zasypałeś wcześniej zakupione paliwo (wybrane paliwo select- tu musisz wskazać datę zakupionego paliwa, tak robimy z każdym zasypem).
2020-01-19 15:00
  twalczak Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
pawel3 wpisywałem zakup węgla, ilość i kaloryczność. Gdzie popełniłem błąd? 
2020-01-19 15:18
  pawel3 Posts: 448 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
w zdarzeniach, każdy zasyp, edycja i zobacz czy jest wybrane paliwo. Nie może być "select".
2020-01-19 17:27
  leON22 Posts: 3416 Ostrzeżenie: 1
Popraw również w zdarzeniach , przy zakupie paliwa ( 21 i 26.09.2019 ) wartość współczynnika pracy podajnika , bo wpisałeś 125kg/min  średnia wartość dla naszych podajników to 0.23 kg/min Najlepiej wylicz sobie ją sam
dodane 2020-01-19 17:27PS. Jak wejdziesz w edycję zakupu paliwa , zobacz czy masz zaznaczone ptaszkiem - Domyślne paliwo ?


2020-01-19 22:44
  termoexpert Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Cześć. Ja mam sterownik od dobrych kilku lat...możne od początku jego istnienia (?) na początku też byłem "wielkim ustawiaczem", "fachowcem od parametrów spalania "wungla" i przeszło mi - to i niektórym też przejdzie.
Proszę, pozwólcie pracować sterownikowi bo jest rewelacyjny i ludziom co się na tym znają...
Pozdrawiam
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
Users on-line: