Forum eSterownik.pl Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
PrzemekP
|
W związku z coraz częstszymi pytaniami oraz zgłoszeniami o problemach z poprawnym wyświetlaniu statystyk, wykresów oraz zdarzeń w sterownikach wersji 3.5, chcemy odpowiedzieć na kilka z nich, tak żeby rozwiać wszelkie (a przynajmniej większość) wątpliwości. - usługa zdalnego dostępu działa bez względu na stan statystyk i wykresów - zdalny dostęp do sterowników ma bezwzględny priorytet a dane dotyczące wykresów i statystyk są uzupełniane w tle w miarę możliwości przerobowych serwera - szybkość z jaką dane są uzupełniane jest uzależnione od jakości połączenia internetowego Problemy z synchronizacją danych zostały spowodowane nagłym przyrostem ilości podłączonych urządzeń a co za tym idzie radykalnym zwiększeniem obciążenia serwera oraz bazy danych. Jesteśmy na etapie opracowywania nowego rozwiązania, które powinno zakończyć problemy. Niestety przy tak dużej ilości w grę wchodzi tylko zaprojektowanie nowego systemu opartego na innych niż do tej pory rozwiązaniach, dlatego też te nie chcemy wprowadzać jakichkolwiek zmian teraz podczas trwania sezonu zimowego. Nie chcemy spowodować sytuacji, w której usługa zdalnego dostępu byłaby nieaktywna. Elektro-System
|
|||
|
||||
wiktoriano
|
PrzemekP napisał » 2020-01-17 08:17 Czy to oznacza, że takie problemy będą występować przez cały okres zimowy?Niestety przy tak dużej ilości w grę wchodzi tylko zaprojektowanie nowego systemu opartego na innych niż do tej pory rozwiązaniach, dlatego też te nie chcemy wprowadzać jakichkolwiek zmian teraz podczas trwania sezonu zimowego. Nie chcemy spowodować sytuacji, w której usługa zdalnego dostępu byłaby nieaktywna. Elektro-System W końcu jakaś oficjalna informacja. Ciekawe kiedy moje terabajty danych przetworzy |
|||
|
||||
PrzemekP
|
wiktoriano napisał » 2020-01-17 08:23 Czy to oznacza, że takie problemy będą występować przez cały okres zimowy? W końcu jakaś oficjalna informacja. Ciekawe kiedy moje terabajty danych przetworzy Staramy się cały czas poprawić pracę systemu odciążając usługę gdzie się da i jak tylko się da. |
|||
|
||||
Powolniak
|
Rozumiem obsuwę 1-2h ale to już dwa dni. Wybrałem ten sterownik miedzy inny mi że miały być statystyki. Coraz gorzej to dział już dwa dni bez wykresów i statystyk
|
|||
|
||||
pikpik
|
Niestety ale padają nie tylko statystyki :/
|
|||
|
||||
k-nar
|
Dokładnie, własnie wszystko padło, tak jak koledzy piszą wyżej, rozumiem brak danych przez 1-2 h ale także mam lukę od 2 dni....
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Powolniak napisał » 2020-01-17 08:47 Rozumiem obsuwę 1-2h ale to już dwa dni. Wybrałem ten sterownik miedzy inny mi że miały być statystyki. Coraz gorzej to dział już dwa dni bez wykresów i statystyk Sterowniki posiadają funkcjonalność zdalnego dostępu z dowolnego miejsca i to jest ich główna cecha jako sterownika internetowego. Proszę pamiętać, że statystyki oraz powiadomienia mailowe oraz SMS są tylko dodatkiem do sterownika. |
|||
|
||||
Gustine
|
dajcie im pracować a nie narzekać z każdej strony widać że panowie z ES zajmują się problemem, czasu ludzie, czasu...
|
|||
|
||||
wiktoriano
|
Dla tych co chcą koniecznie widzieć wykresy (statystyk nie ma)
W domu w ramach sieci lokalnej LAN 1. Wejdź na swój sterownik na platformie esterownik 2. Poszukaj Adres IP 3. Wpisz ten adres w przeglądarkę 4. Login i hasło: root Żeby mieć dostęp z zewnątrz, z dowolnego miejsca należy przekierować porty na routerze. dodane 2020-01-17 09:53 PrzemekP napisał » 2020-01-17 09:18 To właśnie ten dodatek robi dużą robotę, że ludzie kupują ten sterownik. Powiem za wszystkich, ponieważ pewnie się ze mną wszyscy zgodzą. Mamy nadzieję, że nie zostanie usunięta ta opcja.Sterowniki posiadają funkcjonalność zdalnego dostępu z dowolnego miejsca i to jest ich główna cecha jako sterownika internetowego. Proszę pamiętać, że statystyki oraz powiadomienia mailowe oraz SMS są tylko dodatkiem do sterownika. Gustine napisał » 2020-01-17 09:27 Dajemy, brakowało tylko oficjalnego komunikatu, teraz to inaczej wygląda.dajcie im pracować a nie narzekać z każdej strony widać że panowie z ES zajmują się problemem, czasu ludzie, czasu... |
|||
|
||||
Michal86
|
W pello wystarczy przemnożyć czas pracy podajnika przez jego wydajność i macie zużycie od zasypu do zasypu. Podzielić to na dni lub godziny i statystyka zużycia paliwa gotowa😜
|
|||
|
||||
Djack
|
Może ES udostępni kody źródłowe odpowiedzialne za zbieranie i wyświetlanie wykresów oraz statystyk. Cześć użytkowników ma odpowiednie zasoby żeby to ogarnąć po swojej stronie, a i społeczność mogła by się włączyć w rozwój tych funkcjonalności. |
|||
|
||||
PLUS-MAD
|
wiktoriano napisał » 2020-01-17 09:53
Dla tych co chcą koniecznie widzieć wykresy (statystyk nie ma) W domu w ramach sieci lokalnej LAN 1. Wejdź na swój sterownik na platformie esterownik 2. Poszukaj Adres IP 3. Wpisz ten adres w przeglądarkę 4. Login i hasło: root Niestety ja wpisuje login i hasło. Nie mam możliwości podglądu temperatury i modyfikowania parametrów sterownika. Żeby mieć dostęp z zewnątrz, z dowolnego miejsca należy przekierować porty na routerze. dodane 2020-01-17 09:53 PrzemekP napisał » 2020-01-17 09:18 To właśnie ten dodatek robi dużą robotę, że ludzie kupują ten sterownik. Powiem za wszystkich, ponieważ pewnie się ze mną wszyscy zgodzą. Mamy nadzieję, że nie zostanie usunięta ta opcja.Sterowniki posiadają funkcjonalność zdalnego dostępu z dowolnego miejsca i to jest ich główna cecha jako sterownika internetowego. Proszę pamiętać, że statystyki oraz powiadomienia mailowe oraz SMS są tylko dodatkiem do sterownika. Gustine napisał » 2020-01-17 09:27 Dajemy, brakowało tylko oficjalnego komunikatu, teraz to inaczej wygląda.dajcie im pracować a nie narzekać z każdej strony widać że panowie z ES zajmują się problemem, czasu ludzie, czasu... |
|||
|
||||
wiktoriano
|
PLUS-MAD napisał » 2020-01-17 11:41 Niestety ja wpisuje login i hasło. Nie mam możliwości podglądu temperatury i modyfikowania parametrów sterownika. Nie ma, widać tylko wykresy. |
|||
|
||||
lotek
|
Takie moje przemyślenia - bo programistą nie jestem.
Skoro sterownik ma kartę pamięci, z której korzysta to może te statystyki niech będą dostępne lokalnie. Globalnie - na przykład aktualizacje powiedzmy - co dwie godziny. Zdalny dostęp do sterownika całodobowo. Myślę, że takie coś usatysfakcjonuje zdecydowaną większość z nas. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
lotek napisał » 2020-01-17 14:13 Takie moje przemyślenia - bo programistą nie jestem. Skoro sterownik ma kartę pamięci, z której korzysta to może te statystyki niech będą dostępne lokalnie. Globalnie - na przykład aktualizacje powiedzmy - co dwie godziny. Zdalny dostęp do sterownika całodobowo. Myślę, że takie coś usatysfakcjonuje zdecydowaną większość z nas. Karta pamięci jest najsłabszym ogniwem. Docelowo chcemy pozbyć się karty pamięci z produkowanych przez nas urządzeń. Ale nawet teraz, sterownik mógłby tam zapisywać jedynie czas pracy podajnika, a do wyliczeń statystyk niezbędne są dane o zasypanym paliwie - tego już w sterowniku nie będziemy upychać. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ja nie pamiętam żebym kiedykolwiek miał problem z wykresami czy statystykami , to że platforma dziła coraz wolniej to już inna sprawa
dodane 2020-01-17 15:18A nie sorry właśnie mi się zatrzymał wykres dzis na godzin 8.30 dalej nie pokazjue :( , omg co teraz uczynić |
|||
|
||||
leON22
|
Mam i ja U mnie OFF statystyk i wykresów o dziś 12.00
dodane 2020-01-17 15:55PS. Właśnie zaktualizowało , jest OK |
|||
|
||||
Gustine
|
jednak u mnie też padły o 13
|
|||
|
||||
janklos12
|
A u mnie jest ok.
|
|||
|
||||
lulekp
|
Witam
Czegos nie rozumiem. Niektorzy maja dostep do wykresow, a niektorzy nie ? Ja nie mam wykresow od 16-tego. To od czego to zalezy ? Lulekp |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||