Forum eSterownik.pl Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leon
|
Witam...Do anaana; Brak funkcji dodatkowych to strzał w kolano.
Są sterowniki z takimi funkcjami to już nie czasy jakie były 5lat temu. Zbliża się wielkimi krokami bum wymiany kotłów, ludzie mają internet. Czeka mnie wymiana 3 kotłów i Twoje słowa Przemysławie jakoby to był taki wielki luksus jest porażką. 😭😭😭 Nie wspomnę już o działaniu kulawym gdzie sypiąc 20kg czy 100kg zawsze myśli że jest pełno 😭😭😭 dodane 2020-03-28 13:15Kolego jestem kierowcą na Międzynarodówce i cieszę się że żona wsypała 25kg czy 50kg do zasobnika węgla z małym dzieckiem.Dziwię się nie którym siedząc w domu i tak samo sypią jak moja żona.Pozdrawiam |
|||
|
||||
swp_minkowskie
|
Chyba znowu sie cos zepsulo. Wykresy i statystyki sa tylko do godziny 10:42.
Znowu nagle przybylo uzytkownikow Czy COV-19 winny dodane 2020-05-11 18:51Czy przynajmnied dane pokazywane na schemacie sa aktualne??? |
|||
|
||||
Rafaltomojeimie
|
Potwierdzam. Brak wykresów, co więcej na platformie eSterownik brak połączenia ze sterownikiem (w aplikacji android połączenie jest ale bez wykresów).
Pozdrawiam. |
|||
|
||||
Tatsuo84
|
Informacyjnie - w moim przypadku statystyki dostępne są do 22.04.2020, u mojego kolegi którego kocioł sterownik mam udostępniony - statystyki kończą się na 25.03.2020. Obydwa sterowniki/kotły chodzą non stop. W obydwu przypadkach zdalny dostęp do sterowników jest możliwy, brakuje tylko statystyk z ostatniego okresu. Pytanie, czy one tylko nie są widoczne, czy w ogóle nie zostały zapisane na serwerze z tego okresu? Dla mnie to dość istotne, gdyż jak się kiedyś pojawią po naprawie/migracji bazy danych do nowego rozwiązania to OK. Jeżeli w ogóle nie były w tym okresie rejestrowane to analiza czegokolwiek w tym sezonie nie będzie miała sensu. Tak czy inaczej, dobrze ze zdalny dostęp działa. Pozdrawiam. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Tatsuo84 napisał » 2020-05-15 13:24 Informacyjnie - w moim przypadku statystyki dostępne są do 22.04.2020, u mojego kolegi którego kocioł sterownik mam udostępniony - statystyki kończą się na 25.03.2020. Obydwa sterowniki/kotły chodzą non stop. W obydwu przypadkach zdalny dostęp do sterowników jest możliwy, brakuje tylko statystyk z ostatniego okresu. Pytanie, czy one tylko nie są widoczne, czy w ogóle nie zostały zapisane na serwerze z tego okresu? Dla mnie to dość istotne, gdyż jak się kiedyś pojawią po naprawie/migracji bazy danych do nowego rozwiązania to OK. Jeżeli w ogóle nie były w tym okresie rejestrowane to analiza czegokolwiek w tym sezonie nie będzie miała sensu. Tak czy inaczej, dobrze ze zdalny dostęp działa. Pozdrawiam. Łatwiej byłoby cokolwiek sprawdzić, gdyby statystyki były publiczne. Pozdrawiam. |
|||
|
||||
leon
|
Witam wszystkich.... Nie mogę się zalogować na Moje konto,ma ktoś jeszcze taki sam problem?
|
|||
|
||||
swp_minkowskie
|
na Forum tez nie moge niczego napisac
dodane 2020-05-18 21:16... o moglem dodane 2020-05-18 21:16ale tez nie moge wejsc na urzadzenie... dodane 2020-05-18 21:19jakies tydzien temu tez bylo podobnie, nic przez kilka godzin nie dzialalo. Podobno ktorys z "inzynierow" sie pomylil... Pytanie do E-STEROWNIK: Co sie u was dzieje? Serwer pada, oprogramowanie suboptymalne czy COV? dodane 2020-05-18 21:22oprocz "Blad Systemu" jest jeszcze: "Brak pliku konfiguracyjnego dla typu:" dodane 2020-05-18 22:26...Polaczenie juz jest |
|||
|
||||
Tatsuo84
|
PrzemekP napisał » 2020-05-18 14:23 Tatsuo84 napisał » 2020-05-15 13:24 Informacyjnie - w moim przypadku statystyki dostępne są do 22.04.2020, u mojego kolegi którego kocioł sterownik mam udostępniony - statystyki kończą się na 25.03.2020. Obydwa sterowniki/kotły chodzą non stop. W obydwu przypadkach zdalny dostęp do sterowników jest możliwy, brakuje tylko statystyk z ostatniego okresu. Pytanie, czy one tylko nie są widoczne, czy w ogóle nie zostały zapisane na serwerze z tego okresu? Dla mnie to dość istotne, gdyż jak się kiedyś pojawią po naprawie/migracji bazy danych do nowego rozwiązania to OK. Jeżeli w ogóle nie były w tym okresie rejestrowane to analiza czegokolwiek w tym sezonie nie będzie miała sensu. Tak czy inaczej, dobrze ze zdalny dostęp działa. Pozdrawiam. Łatwiej byłoby cokolwiek sprawdzić, gdyby statystyki były publiczne. Pozdrawiam. Statystyki już publiczne - widzę jednak że są już dostępne, może chwilowa awaria. |
|||
|
||||
Olek85
|
Cześć,
Nie mam statystyk od 3.10.20. jakieś problemy na serwerach? ( ktoś jeszcze ma problem?) czy odrazu iść wymienić kartę? Wykresy ok. |
|||
|
||||
Andwie
|
Witam, Zauważyłem że u mnie nie mam statystyka już od 2018 r. Sterownik działa całkiem prawidłowo-łącznie z wykresami. Zdalny dostęp do sterownika tez jest- więc połączenie jest OK. CO można na to poradzić? Pozdrawiam AW |
|||
|
||||
Olek85
|
Ja źle wpisałem wartość w statystykach "Ilość kg/min pracy podajnika" przy zakupie, dla tego nie miałem statystyk. wartośc musi być podana z " kropką" nie z "przecinkiem" dla tego nie liczyło.
|
|||
|
||||
australopito
|
Witam.
U mnie od 8.00 nie rysują sie w ogóle wykresy. Historia jest cala. Jest tak zarówno w aplikacji jak i przez przeglądarke. Brakuje tylko wykresów. Plan czyli bieżący podglad jest ok. Czy to coś może być w moim sterowniku czy też coś na serwerze. p.s Drugi sterownik który mam u siebie działa poprawnie. Proszę o jakąś porade |
|||
|
||||
Edi41
|
U mnie również brak wykresu i statystyk są do 17.10.20 17.50.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Platforma od roku jak nie dłużej działa benadziejnie , wiesza sie , długi cza soczekiwania itp
Był okres letni czy jakies zmiany zostały poczynione ? |
|||
|
||||
Andwie
|
@Olek85- BArdzo Dziekuję to było to . Przecinek zamiast kropki Pozdrawiam AW |
|||
|
||||
puter
|
I chyba znowu jakiś problem z serwerami jest. Od wczoraj od godziny 19 brak wykresów i historii zdarzeń. Wykresy widać jak polecze się przez przeglądarkę bezpośrednio z sterownikiem ale w aplikacji i na www nic nie ma. 😐
|
|||
|
||||
Edi41
|
Wszystko wróciło do normy około dzisiaj około 17. Widocznie nie wszyscy mogą mieć dostęp w tym samym czasie
|
|||
|
||||
puter
|
Edi41 napisał » 2020-10-18 18:44 Wszystko wróciło do normy około dzisiaj około 17. Widocznie nie wszyscy mogą mieć dostęp w tym samym czasie Niesty u mnie 😐 |
|||
|
||||
Pajus76
|
U mnie też od 9 rano brak wykresów i zdarzeń. Format karty i podmiana na inną nie przyniosły rezultatu.
|
|||
|
||||
pablo
|
PrzemekP : litości z takim tłumaczeniem ,. Przecież te problemy są znany od kilku lat ,te statystyki to masakra ->nazywajmy rzeczy to po imieniu . Większość z nas przecież kupiła ten sterownik dla statystyk i podglądu. Zastanawiam się gdzie jest problem bo nie wierzę że chodzi o optymalizacje bazy danych, architekturę ,indeksowanie czy wybór silnika składowania danych. Dla czego nie wierzę bo to jest podstawa każdego rozgarnięto devlo... W obecnym czasie nie jest problem obsługi kilka tyś zapytań w ciągu minuty , firmy hostingowe oferują wiele ciekawych rozwiązana np skalowalnego pakietu klastra MySQL. PRzecież ten sterownik nie generuje setki połączeń ,przecież to jest kilka prostych zapytań/połączeń do jednej tabeli i wyświetlić na interfejsie u klienta.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||