Forum  eCoal.pl v3.5  Urzadzenie nie podłaczone Subskrybuj
First pagePrevious page4 / 4Next pageLast page
2018-03-30 12:50
  LiMat Posts: 141 Ostrzeżenie: 0
Cytat ven:  "Przeczytaj regulamin, który zaakceptowałeś"


Odpowiedź: oprócz regulaminu jest jeszcze szacunek dla klienta, dla mnie osobiście ważniejszy od zapisów drobnym drukiem. My za tę usługę zapłaciliśmy już w cenie kotła, tak jak napisano wyżej. Nie zmuszaj mnie do prześledzenia tego regulaminy bo na pewno coś znajdęczko
2018-03-30 16:04
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
skierka21 napisał » 2018-03-30 11:29
Z komputerami był tylko przykład bo to samo dotyczy sieci która pracuje w ringu i przez 8 lat pracy w tej firmie i z liczbą instalacji około 150 tylko raz padło wszystko, Mimo to rozumie że zepsuć się ma prawo/może wszystko,
Tylko dalej nie wiem dlaczego nie chcecie  tego serwera zrobić na samym sterowniku lub wypuścić programu (win,linux,os itp) który będzie się łączył bezpośrednio ze sterownikiem (TCP, UDP) jedynie co mi przychodzi do głowy to to że planujecie w przyszłości pobierać opłaty. :(
Teraz żeby być sprawiedliwym powiem że i tak sterownik i Wasze działania oceniam na 9/10 .



Nie planujemy wprowadzać opłat za platformę.
dodane 2018-03-30 16:04
LiMat napisał » 2018-03-30 12:50
Odpowiedź: oprócz regulaminu jest jeszcze szacunek dla klienta, dla mnie osobiście ważniejszy od zapisów drobnym drukiem. My za tę usługę zapłaciliśmy już w cenie kotła, tak jak napisano wyżej. Nie zmuszaj mnie do prześledzenia tego regulaminy bo na pewno coś znajdęczko



W którym momencie brakło tego szacunku ?
2018-03-30 19:12
  Pink01 Posts: 126 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2018-03-30 11:14

Jak na mój gust kobra to tylko sobie "ulżyłeś" na sterowniku.
Przecież zawsze mogłeś założyć super sterownik srespepe, on też ma jakiegoś neta z tego co słyszałem?
On się nie nadaje do nowych instalacji?
Po co męczyć się z jakąś "padliną"?
Tak robiłem dawniej, dawałem to srespepe. Ale rodziło to problemy, bo ludzie po przełączeniu na ich sterowniki często mieli pretensje typu " panie, a teraz to się mi gorzej pali, popiół jest brzydszy, dlaczego nie idzie tak samo jak wcześniej?". A na miśku spoko - takich pretensji już nie miewam.
2018-03-30 21:55
  PLUS-MAD Posts: 59 Ostrzeżenie: 0
Oprócz małych potknięć to jak narazie same plusy. Zamierzam wprowadzić ten sterownik do nowo budowanych domów (brak gazu ). 
2018-04-03 20:25
  lukaszledwon Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Czy awaria została usunięta? Nie mogę się zalogować. 
2018-04-03 22:26
  Magmarjo Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
Ja nie widzę schematu pieca mam dalej  "urządzenie nie podłączone " :(
dodane 2018-04-03 22:26Proszę o odpowiedź co z awarią?
2018-04-03 23:01
  lukaszledwon Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Ja też mam urządzenie nie podłączone. Nawet jak che przez sieć lokalna to też pieca nie widze 
2018-04-04 06:02
  siema Posts: 113 Ostrzeżenie: 0
u mnie ok.Nie chciało od razu zaskoczyć i chyba ze 4 razy się wylogowywałam i szłam resetować sterownik ale połaczyło 
2018-04-04 09:19
  PrzemekP Posts: 902 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
lukaszledwon napisał » 2018-04-03 23:01
Ja też mam urządzenie nie podłączone. Nawet jak che przez sieć lokalna to też pieca nie widze 

Twoje urządzenie było ostatnio podłączone 30 marca około godziny 13-14. Od tej pory jest offline a nasze usługi działają już prawidłowo.

Magmarjo napisał » 2018-04-03 22:26
Ja nie widzę schematu pieca mam dalej  "urządzenie nie podłączone " :(
dodane 2018-04-03 22:26Proszę o odpowiedź co z awarią?

Twój sterownik jest offline od 28 marca - i jest sterownikiem starszego typu. Ostatnia awaria nie miała wpływu na stare sterowniki, więc problemu musisz szukać gdzieś po swojej stronie.
2018-04-04 15:04
  Magmarjo Posts: 131 Ostrzeżenie: 0


Magmarjo napisał » 2018-04-03 22:26
Ja nie widzę schematu pieca mam dalej  "urządzenie nie podłączone " :(
dodane 2018-04-03 22:26Proszę o odpowiedź co z awarią?

"Twój sterownik jest offline od 28 marca - i jest sterownikiem starszego typu. Ostatnia awaria nie miała wpływu na stare sterowniki, więc problemu musisz szukać gdzieś po swojej stronie.



Jakaś podpowiedź? wszystko sprawdziłam
2018-04-04 15:38
  leON22 Posts: 2272 Ostrzeżenie: 1
Sprawdziłaś czy w kablu łączącym sterownik z routerem jest internet 
2018-04-06 09:25
  tryt Posts: 305 Ostrzeżenie: 0
znowu to samo.... urządzenie niepodłączone ...
2018-04-06 17:57
  pitaszek Posts: 43 Ostrzeżenie: 0
Czy ostatnie awarie miały wpływ na wyświetlanie statystyk? Raz zaczynają się od godz 23.00 dnia poprzedniego a raz od 24.00 (tak jak było poprzednio), by za kilka minut znowu wyświetlać statystyki od godz. 23.00
Print screen z przed kilku chwil:


Widzę, że u innych jest podobnie - np u leON22

2018-04-06 20:32
  slawtaz Posts: 73 Ostrzeżenie: 0
Nie miały, temat już znany => Statystyki. Poprawie wyświetlać się powinno od 1 do 24. Kiedyś obserwowałem przesunięcie tylko o jedną godzinę, a teraz jest nawet o dwie godziny, jak piszesz. Może to ma związek ze zmianą czasu.
2018-04-08 21:24
  Magmarjo Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
Zrobiłam wszystko wg.rad połączenie jest a ja nie mam podglądu :/ 
First pagePrevious page4 / 4Next pageLast page
Users on-line:

Recently added

Ośrodek Wojtatowka

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more