Forum  eCoal.pl  Problem w zalogowaniu do sterownika Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2017-07-17 11:09
  zygu Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Witam,
od kilku miesięcy mam problem z zalogowaniem się do sterownika eCoal w sieci LAN. Wszystko wygląda normalnie tzn. wpisuje adres sterownika pokazuje się okno logowania wprowadzam login + hasło i na tym koniec. Ładuje stronę po czym pokazuj " Ta witryna jest nieosiągalna. Połączenie zostało zrestartowane... " Dziwne w tym wszystkim jest to, że przez stronę eSterownik mogę się zalogować do urządzenia i tak samo przez aplikację mobilną. Z małym manga-mętem bo sterownik nie wysyła danych na serwer i nic nie rejestruje ani zdarzeń, ani wykresów. Nie robiłem resetu ze sterownika bo nie chciałbym  całkowicie uziemić pieca. Miał ktoś taki problem? Może ktoś coś doradzić?Klasyfikuje się to do serwisu? Kocioł używam od dwóch lat. Dodam, że sterownik był wyłączany całkowicie z zasilania, ale nic to nie dało. Czekam na jakieś propozycje..
2017-07-17 11:22
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
zygu - prawdopodobnie problem jest z kartą SD.
Wyłącz sterownik, wyciągnij kartę, zgraj zawartość na dysk twardy komputera, kartę SD sformatuj po czym wgraj ponownie pliki wcześniej skopiowane. 
Włóż kartę SD do sterownika i włącz sterownik. 
Daj znać czy to pomogło.
2017-07-17 17:25
  zygu Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Zrobiłem tak jak napisałeś i nadal nie można załadować strony sterownika z poziomu sieci LAN. Jedyna jaka jest różnica to widoczne są alarmy i zdarzenia (które wcześniej nie były pokazywane) z dostępu mobilnego/eSterownik. Wykresy nadal nie są tworzone. Jakieś pomysły?
2017-07-18 07:04
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
zygu napisał » 2017-07-17 17:25
Zrobiłem tak jak napisałeś i nadal nie można załadować strony sterownika z poziomu sieci LAN. Jedyna jaka jest różnica to widoczne są alarmy i zdarzenia (które wcześniej nie były pokazywane) z dostępu mobilnego/eSterownik. Wykresy nadal nie są tworzone. Jakieś pomysły?

Nie ładuje Ci się strona lokalnie - a alarmy i zdarzenia gdzie się pojawiły ?
2017-07-18 08:36
  zygu Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
tak nadal się nie ładuje na połączeniu lokalnym. Alarmy i zdarzenia pojawiły się po zalogowaniu przez witrynę eSterownik których wcześniej nie było widać (od chwili awarii logowania lokalnego)
2017-07-18 08:42
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
zygu napisał » 2017-07-18 08:36
tak nadal się nie ładuje na połączeniu lokalnym. Alarmy i zdarzenia pojawiły się po zalogowaniu przez witrynę eSterownik których wcześniej nie było widać (od chwili awarii logowania lokalnego)

Proszę zrób jeszcze jedną rzecz.
Na karcie SD zostaw tylko folder arch.
Ściągnij ten plik klik tutaj i zawartość tego ZIPa wrzuć dodatkowo na kartę SD. 
Po tej operacji włóż kartę SD do sterownika i daj znać czy coś się zmieniło
2017-07-18 08:52
  zygu Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
a co z folderem sync? usunąć i zostawić samo arch + wgrać to co w pliku pobranym?
2017-07-18 08:53
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
zygu napisał » 2017-07-18 08:52
a co z folderem sync? usunąć i zostawić samo arch + wgrać to co w pliku pobranym?

sync możesz też zostawić 
2017-07-18 09:14
  zygu Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
zrobiłem tak jak pisałeś i jakby było coś lepiej.. ale efekt finalny dalej nie chce pokazać strony w połączeniu lokalnym, a przez witrynę eSterownik pokazuje dodatkowo wykres z dzisiejszej doby, wcześniejszych dni nie ma możliwości podglądnięcia. 
2017-07-18 09:37
  PrzemekP Posts: 904 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
zygu napisał » 2017-07-18 09:14
zrobiłem tak jak pisałeś i jakby było coś lepiej.. ale efekt finalny dalej nie chce pokazać strony w połączeniu lokalnym, a przez witrynę eSterownik pokazuje dodatkowo wykres z dzisiejszej doby, wcześniejszych dni nie ma możliwości podglądnięcia. 

Opcje możesz wypróbować dwie:
- inna karta SD - o ile tego wcześniej nie robiłeś
- aktualizacja sterownika do 3.1.8 - istnieje możliwość że może być problem z odczytywaniem strony 3.1.6 przez aktualne przeglądarki
2017-07-18 15:30
  zygu Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2017-07-18 09:37

Opcje możesz wypróbować dwie:
- inna karta SD - o ile tego wcześniej nie robiłeś
- aktualizacja sterownika do 3.1.8 - istnieje możliwość że może być problem z odczytywaniem strony 3.1.6 przez aktualne przeglądarki



z inną kartą nie próbowałem.. zobaczę czy mam w domu jakąś luźną to sprawdzę czy to pomoże.. A co do aktualizacji to tylko poprzez kabel RS232 do którego trzeba mieć kontroler w komputerze? A skąd pobierać nowe wersje oprogramowania?

EDIT: Niestety zmiana kartySD na inną nie przyniosła żadnej poprawy. Dalej to samo.. Czyli tylko zmiana softa bo innych pomysłów brak?
2017-07-29 23:09
  sw224 Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
Witam miałem podobny problem u mnie pomogło po wpisaniu loginu i hasła  odświeżanie strony aż do połączenia kilkanaście razy.
2017-09-22 22:01
  zygu Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
sw224 napisał » 2017-07-29 23:09
Witam miałem podobny problem u mnie pomogło po wpisaniu loginu i hasła  odświeżanie strony aż do połączenia kilkanaście razy.

niestety ta sugestia nie przynosi żadnego efektu. 




Mam już kabel do aktualizacji softu, ale jeszcze jedną rzecz zauważyłem po podłączeniu sterownika pod inny router który pokazuje urządzenia podłączone do sieci pokazuje podpięcie sterownika, ale po chwili znika urządzenie i za chwilę znowu się pojawia i tak na okrągło.. To dalej wskazuje na awarię oprogramowania, czy to może już kwalifikuje się na awarię sprzętową?
dodane 2017-09-22 22:01Więc jakiś czas temu zrobiłem aktualizację do wersji oprogramowania 0.3.1.8 i od razu powiem żeby nie inwestować w tanie przejściówki usb-rs232 i ich nie używać do aktualizacji bo uziemimy sobie całkowicie sterownik. Całe szczęście w domu był jeszcze stary komputer z tym portem który udało się uruchomić i poprawnie za pierwszym razem zaktualizować oprogramowanie. Niestety efekt nie przyniósł żadnych oczekiwanych zmian. Nadal nie można załadować strony ecoal z poziomu lan, a z poziomu internetu brak dostępu do wykresów spalania. Co robić?
2017-09-23 08:19
  jorgo Posts: 299 Ostrzeżenie: 0
Witam.......nie chcę zakładać nowego tematu, ale mam niestety to samo.
Nagle nie mogę się zalogować do sterownika. Pokazuje się napis"urządzenie nie podłączone". Wgrałem ponownie soft 0.3.1.8 - wgrywa poprawnie, ale nie mogę zaktualizować strony www i router domowy jakby nie widział sterownika. Zastosowałem się do sugestii admina Przemka i wymieniłem kartę SD (format itp) i nadal kiszka :( 
Help help help ......
2017-09-23 13:32
  mnich Posts: 172 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Proszę zrestartować sterownik i router, a jak to nie pomoże to sprawdzić ustawienia sieci lokalnej. Jak to zrobić jest opisane w zakładce FAQ na esterownik.pl
Pytania dotyczące obsługi sterownika ze strony WWW
Jak ustawić parametry sieci lokalnej w sterowniku?


Gdyby dalej był problem to proszę dzwonić: 605 780 882

2017-09-23 16:57
  Jerzy_L Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam z AppStore pobrałem aplikację esterownik i zainstalowałem na iPhone 7.
Gdy otwieram aplikacje pojawia się okno o podanie loginu i hasła. O jaki login i hasło chodzi? 
Sterownik mam podpięty do rutera i normalnie w komputerze łączę się po wifi i otwieram eCoal w oknie przeglądarki.
Jak mam korzystać z appki na iPhonie ?
Dziękuję i pozdrawiam


2017-09-23 17:26
  jorgo Posts: 299 Ostrzeżenie: 0
Ok......już działa. Powodem było przypadkowe przestawienie na początku adresu IP : zamiast 192 było 191..... Dzięki
2017-09-23 18:05
  seba Posts: 1357 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Jerzy_L podaj login i hasło do platformy esterownik.pl
2017-10-05 13:53
  zygu Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
mnich napisał » 2017-09-23 13:32
Proszę zrestartować sterownik i router, a jak to nie pomoże to sprawdzić ustawienia sieci lokalnej. Jak to zrobić jest opisane w zakładce FAQ na esterownik.pl
Pytania dotyczące obsługi sterownika ze strony WWW
Jak ustawić parametry sieci lokalnej w sterowniku?


Gdyby dalej był problem to proszę dzwonić: 605 780 882




Chodzi o przywrócenie ustawień fabrycznych sterownika? Jeżeli to zrobię to pewnie wiąże się to ze skasowaniem wszystkich dotychczas zapisanych danych? Jeżeli chodzi o router to już był restartowany kilkukrotnie. Ustawienia sieci lan są na pewno poprawne kilka razy sprawdzane i zmieniane różne adresy w konfiguracji z różnymi routerami.
dodane 2017-10-05 13:53Dzisiaj przywróciłem ustawienia fabryczne na piecu i skonfigurowałem wszystkie ustawienia od początku dotyczące spalania. Zabieg nie przyniósł żadnych zakładanych efektów. Czyli nadal brak możliwości zalogowania się do sterownika z sieci lokalnej. Po wpisaniu loginu i hasła biała strona i nic nie ładuje. Logowanie z platformy eSterownik działa. Natomiast nie pokazuje żadnych wykresów. Co teraz?
2017-10-11 19:20
  pitek777 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam, mam od jakiegoś czasu to samo. Przez platformę wszystko działa, ale przez sieć LAN od 2 tygodniu już nie. Pasek ładowania strony zacina się przy ok. 20%. 
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line:

Recently added

Artur Zarzecze

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more