Forum Aplikacje mobilne Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 24Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
sq9tbu
|
Ja mam telefon w angielskiej wersji firmware i mam apkę po angielsku. Czy można zrobić w apce zmianę języka na pl ?
Poza tym mam puste pola w ustawieniach. W aplikacji do forum nie mam kropek w prawym rogu i nie mogę pisać postów, mogę tylko czytać. |
|||
|
||||
pab11o
|
kiedy będzie pełna wersja programu?
|
|||
|
||||
psoltys
|
Defro smart 3 nie dziala na androida
|
|||
|
||||
pab11o
|
Działa tylko taka okrojona trochę
|
|||
|
||||
Kulin
|
Przychodzą Wam powiadomienia sms i maile ?
Mi się kończy wongiel i nic nie przyszło, ani mail ani sms :( Czy w sms może być zaznaczonych więcej alarmów niż jeden ? |
|||
|
||||
dczok
|
A alarm był?
SMSów jeszcze nie aktywowałem. Maile chodzą, dziś np.: 2015-11-24 14:46:08 - eCoal / Alarm pusty zasobnik - Wystąpienie alarmu : Pusty zasobnik |
|||
|
||||
karoka65
|
Kulin napisał » 2015-11-24 19:01 Przychodzą Wam powiadomienia sms i maile ? Mi się kończy wongiel i nic nie przyszło, ani mail ani sms :( Czy w sms może być zaznaczonych więcej alarmów niż jeden ? Które zaznaczysz o tych będziesz informowany. |
|||
|
||||
Kulin
|
karoka65 a przy jakim poziomie generowany jest sms o pustym zasobniku ?
Ostatnio mi przyszedł sms o skończeniu się opału. Czy nie fajnie by było aby każdy mógł sobie ustawić przy jakim poziomie chce dostać sms/maila o kończeniu się opału. Obecnie przychodzi jak jest 0 w zasobniku - są osoby, które zdalnie obsługują kocioł i nie każdy ma możliwość od razu wsypania opału, a gdyby była możliwość ustawienia np. jak w zasobniku jest 2 % - wtedy jest czas aby dojechać i dosypać. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Mozna sobie wspypac zawsze te 10kg wiecej , wtedy przyjdzie @ zezasobnik pusty ale mamy te 10kg wiecej
przyklad 100kg=450min pracy podajnika . dajemy 110kg i wpisujemy 450 min |
|||
|
||||
Kedar13
|
Sms wysyłany jest, gdy czas pracy podajnika zrówna się z wielkością jaką masz wpisaną w ustawieniach zaawansowanych->czas do opróżnienia zasobnika. Jeśli chcesz, żeby był wysłany szybciej, kiedy jest jeszcze trochę węgla w zasobniku, to w ustawieniach wpisz ten czas o kilka, kilkanaście minut mniejszy i wtedy dostaniesz sms odpowiednio wcześniej.
|
|||
|
||||
Kulin
|
Panowie - bez sensu. Po to jest licznik aby odliczał całość.
Soft powinien to robić za mnie. Przy konfiguracji sms powinna być opcja przy ilu % lub minutach do końca zasobnika ma wysłać sms, mail. Chyba to aż takie trudne nie jest do zrobienia, a domyślnie byłoby ustawione 0. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
I tak jestes za kazdym razem zmuszony wpisywac czas podajnika , jesli wsypiesz inna wage opalu .
Idealnie by bylo jakby zasobnik mial czujnik wagi , po wsypaniu opalu sam wiedzial ile go jest , i wedlug podanego przelicznika sam obliczal czas pracy podajnika na tym opale |
|||
|
||||
Kulin
|
Pisałem już na forum z jednym z panów z ES że mając całkowity czas pracy podajnika i wpisaną ilość wegla podającego na minutę, można z dużym przybliżeniem podawać czas do opróżnienia nie napełniając zasobnika do pełna.
Ale chyba brakło chęci... bo możliwości są |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Kulin napisał » 2015-12-03 08:29 Pisałem już na forum z jednym z panów z ES że mając całkowity czas pracy podajnika i wpisaną ilość wegla podającego na minutę, można z dużym przybliżeniem podawać czas do opróżnienia nie napełniając zasobnika do pełna. Ale chyba brakło chęci... bo możliwości są A ja wtedy już odpisałem to klik |
|||
|
||||
Kulin
|
a ja na to odpisałem: "OK, nie zaprzeczam, ale punktem wyjścia zawsze może być ostatni pomiar"
PrzemekP - czy nie lepszy przybliżony pomiar, niż pokazywanie 100% w przypadku gdy mamy np 50 ? A gdyby jeszcze była możliwość ustawienia ile % przed końcem opału ma wysyłać sms/mail - to jesteśmy w domu. Dla mnie byłaby to dodatkowa funkcja nie ujmująca nic poprzedniej... ps. nowy ster - nowe możliwości. |
|||
|
||||
pab11o
|
Wiadomo kiedy oficjalna wersja aplikacji będzie ?
|
|||
|
||||
dczok
|
Właśnie mi zaktualizowało aplikację - dziękuję.
Z mojej skromnej strony, tak na szybko, kilka uwag: 1. Po zalogowaniu proszę, tak jak było, czyli czytelny podgląd na parametry (zakładka "Main"). W 2 sekundy widać, czy z piecem wszystko OK i o to chyba chodzi. Z całym szacunkiem, ale "Plan", jaki znamy z monitora PC jest tu tylko "miłym dodatkiem" i wystarczy jak jest dostępny z menu. 2. Drugą chętnie odwiedzaną stroną, wg mojej hierarchii, to wykresy. Po wybraniu z menu "Wykresy" od razu powinny (wg mnie) pojawiać się zapisane wcześniej schematy a nie, tak jak teraz, biała plama. ... i to wszystko. Pozdrawiam. |
|||
|
||||
JacekJI
|
Jak wchodzisz w ten " plan "
|
|||
|
||||
dczok
|
JacekJI napisał » 2015-12-04 03:11 Jak wchodzisz w ten " plan " Pojawia się teraz jako strona startowa po zalogowaniu. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie kumam jednej rzeczy jelsi chodzi o wykresy , skad mam wziasc ten zapisany schemat .albo jak mam zapisac schemat skoro nic nie mam do wyboru ?
Plan nie powinnien byc jako strona startowa , dlaczego z poziomu planu nie da sie zmnienic parametrow ? dodane 2015-12-04 08:24A jak sie obróci ekran o 90* na planie to ekran robi sie ciemny i plan znika Ps. Ladna jarzebina |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 24Następna stronaOstatnia strona | ||||