Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 9Next pageLast page
2015-10-29 12:11
  Olek85 Posts: 984 Ostrzeżenie: 0
lomi napisał » 2015-10-29 11:54
witam
ja również borykam się z podobnym problemem, sterownik podłączyłem do klienta wifi, ip routera (wifi) 192.168.8.1
ustawienia w sterowniku adres IP 192.168.008.255    maska 255.255.255.000 brama 192.168.008.001, zdalny serwer tak, i reszta zgodnie z tym co pisze przy dodawaniu sterownika i nie mogę sie połączyć z platformą?? jakieś sugestie??



nie ma takiego adresu 192.168.8.255 - limit to .... 254 zmień ten parametr i powinno być ok
2015-10-29 19:43
  boniek24 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
witamnie było mnie cały dzień ale już jestem a więc:wersja sterownika 2.4 
adres ip:192.168.000.034
maska:255.255.255.000
brama:192.168.000.001
i dane które dostałem z platformy:
adres serwera:178.033.055.029
port serwera:27854
identyfikator:35333CBB07
2015-10-30 00:33
  pablo Posts: 515 Ostrzeżenie: 0
Olek85 ) brawo
192.168.008.255  ->zasadziłeś sterownikowi adres ro zgłoszeniowy ^:^ ,ale dziwne że sterownik to przyjął pewnie coś jest nie dopracowane w tym zakresie )

2015-10-31 19:35
  sulek8093 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
witam, też kurcze mam pewne problemy z tym związane tzn dodałem urządzenie ale nie mam możliwości robienia zmian czy wykresów przez kompa, a na androidzie są wykresy ale nie można sterować nastawami (komunikat: nie odczytano jeszcze numeru wersji urządzenia) - co może być przyczyną?
2015-10-31 21:19
  pablo Posts: 515 Ostrzeżenie: 0
Panie MAriuszu podaje rozwiązanie -------

Router/Acces point -- urządzenie  nadaje necika w domku
nadaje adresacje np 192.168.1.x bramka 192.168.1.254
I tutaj przyznasz mi rację że w 99% w każdym domku jest DHCP serwer który nadaje adresację )
Idziemy dalej....
Nasz sterowniczek --tutaj bym rozwiązał to tak że sterownik by miał dwie strony
strona pierwsza wejscie lan : pobiera sam adres (ustawienie prio)
strona druga  przeglądarka www która ma fabrycznie  ip 192.168.11.11 którego nie można zmienić

Za pomocą prostego  routingu /nata/transla... sterowniczek by sobie prowadził komunikację z jednej na druga strone i odwrotnie i nie było by problemu.Klient dostaje sterownik z IP 192.168.11.11



2015-10-31 23:11
  Olek85 Posts: 984 Ostrzeżenie: 0
pablo napisał » 2015-10-31 21:19
Panie MAriuszu podaje rozwiązanie -------

Router/Acces point -- urządzenie  nadaje necika w domku
nadaje adresacje np 192.168.1.x bramka 192.168.1.254
I tutaj przyznasz mi rację że w 99% w każdym domku jest DHCP serwer który nadaje adresację )
Idziemy dalej....
Nasz sterowniczek --tutaj bym rozwiązał to tak że sterownik by miał dwie strony
strona pierwsza wejscie lan : pobiera sam adres (ustawienie prio)
strona druga  przeglądarka www która ma fabrycznie  ip 192.168.11.11 którego nie można zmienić

Za pomocą prostego  routingu /nata/transla... sterowniczek by sobie prowadził komunikację z jednej na druga strone i odwrotnie i nie było by problemu.Klient dostaje sterownik z IP 192.168.11.11






DHCP by wystarczył, laik podłącza kabelek i jest w sieci, ze stałym adresem to chyba by bylo już dla co niektórych trudniej bo zaraz by były pytania czemu nie ma stera w sieci i trzeba by było tłumaczyć że ma adres w innej klasie i musiałby zmieniać adres w ruterze itd itd itd i znowu to samo
2015-10-31 23:21
  pablo Posts: 515 Ostrzeżenie: 0
nie rozumiecie mnie :(((

dodane 2015-10-31 23:21Olek85 
mi chodzi o to żeby to uprościć jak najbardziej dla laika - DHCP, kabelek do stera i juz jest w sieci jak zwykły pecet

dokładnie tak jak mówisz ,tylko ja mowie o jednej funkcji takiej żę

wkładasz kabelek - sterownik pobiera adresDHCP ( nie wazne jaki pobierze ) i tak wejdziesz na sterownik po adresie 192.168.11.11
2015-11-11 16:54
  marleyy Posts: 479 Ostrzeżenie: 0
prosba o pomoc z dodaniem sterowika do platformy - w menu internet nie mam opcji zdalny serwer itd...mam tlyko nazwa urzadzenia, dhcp maske i brae  ora domyslne usawienia ip i tyle.... marzne na budowie i nie idzie dziadostwa podlaczyc bo nie ma gdzie wpisac
2015-11-11 17:02
  seba Posts: 1360 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Na podstronie Nasze produkty wejdź w jakikolwiek sterownik v3.5. Na dole strony będzie plik z instrukcją podłączenia sterownika do platformy.
2015-11-11 17:14
  marleyy Posts: 479 Ostrzeżenie: 0
dzieki ale wczesniej sam do tego doszedlem Panowie  jest male zamieszanie z tym poprzez nieaktualne wpisy na forum....dooooobra to teraz tak: mam do wygrzania podlogowke jak nalepiej ustawic piecyk zeby wszytko odbylo sie bezproblemowo?

Schemat i sposob instalacji na jakim chcialbym domyslnie pracowac to :
1. CO 1 - podlogowka +4d+ czujnik zewnetrzny
2. CO2 - grzejniki z pokretelkami bez czujnika wewn.
CWU pomijam narazie...

pytanie czy od razu moge zaczac "integrowac podlogowke z czujnikiem pogodowym" czy musze jakos to recznie ustawic poki sie podloga nie wygrzeje ladnie? Najprosciej mowiac od czego zaczac
2015-11-11 18:12
  marleyy Posts: 479 Ostrzeżenie: 0
oj mikolaju mikolaju przeczytalem lekture 2x, nie naleze do tych co nie czytaja i chca by wszyscy za nich wszystko zrobili
2015-11-23 17:49
  andi_43 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam, mam ten sam problem, że nie mogę dodać sterownika, czekam sekundy i za każdym razem karze mi sprawdzić adres IP i bramę
P 192.168.0.120   
255.255.255.0
192.168.0.1
Identyfikator C5BFF4AB24


Adres IP serwera 178.33.55.29


Port serwera 27854
2015-11-23 21:02
  karoka65 Posts: 2432 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
A jaki masz ster ? nowy czy stary ?
2015-11-29 18:11
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Kurcze, mam internet przewodowy podciągnięty do routera przy kotle. 
Sterownik podpięty skrętką do routera. 
Komputer łączy się z routerem przez WIFI /odległość 1,5 m/ przez sufit.
Sygnał połączenia "znakomity".
A co kilka/kilkanaście sekund tracę połączenie ze sterownikiem, nawet na kilka minut jak w tej chwili ze 3 min. już brak połączenia. 
O co w tym chodzi? Ktoś wie?
 
2015-11-29 18:26
  caffe23 Posts: 1241 Ostrzeżenie: 0
DKo70 napisał » 2015-11-29 18:11

O co w tym chodzi? Ktoś wie?
 

Antywirus
First pagePrevious page3 / 9Next pageLast page
Users on-line: arlen, artug, BLOKpiec, dzdza, GrzPal, Kiler5, rpaf, wajha69

Recently added

Josef Jansa - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more