Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
First pagePrevious page4 / 9Next pageLast page
2015-11-29 18:29
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Mam Nortona. Kończy mi się licencja. 
Polecicie jakiś inny?
Mam płytę z Kasperskim za 9,90 PLN. 
2015-11-29 19:04
  Ameno25 Posts: 2380 Ostrzeżenie: 0
DKo70
Uzywam darmowego Avasta od lat , kiedys to lwasnie i Nortona i Kaspersky itp idt
Avast lekki nie obciaza zbytnio komputera , malo kiedy sie "wtraca"
A dodam jedno jesli nie wiesz w co klikac , skad sciagac , jak dbac o windowsa to i najlepszy antywir nie pomoze

dodane 2015-11-29 19:04
DKo70 napisał » 2015-11-29 18:11
Kurcze, mam internet przewodowy podciągnięty do routera przy kotle. 
Sterownik podpięty skrętką do routera. 
Komputer łączy się z routerem przez WIFI /odległość 1,5 m/ przez sufit.
Sygnał połączenia "znakomity".
A co kilka/kilkanaście sekund tracę połączenie ze sterownikiem, nawet na kilka minut jak w tej chwili ze 3 min. już brak połączenia. 
O co w tym chodzi? Ktoś wie?
 

Zacznij od zainstalowania najnowszych sterownikow do karty wifi
2015-11-29 19:23
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Ameno25 napisał » 2015-11-29 19:04
DKo70

A dodam jedno jesli nie wiesz w co klikac , skad sciagac , jak dbac o windowsa to i najlepszy antywir nie pomoze


Co insynuujesz? 
2015-11-29 19:27
  Olek85 Posts: 984 Ostrzeżenie: 0
DKo70 napisał » 2015-11-29 18:29
Mam Nortona. Kończy mi się licencja. 
Polecicie jakiś inny?
Mam płytę z Kasperskim za 9,90 PLN. 



Ja używam gdaty, w firmie na wszystkich komputerach i serwerach też mam gdate,  jest ok
2015-11-29 20:05
  uzi18 Posts: 1343 Ostrzeżenie: 0
Najlepszy antywir to linux i do tego darmowy. Sprawdzone od lat.
2015-11-29 20:09
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
uzi18 napisał » 2015-11-29 20:05
Najlepszy antywir to linux i do tego darmowy. Sprawdzone od lat.

Mówisz o antywirze, czy operacyjnym. Długo w firmie na takim pracowałem. Nie narzekałem. 
Ale na prywatnym kompie nie mogę się na niego zdecydować. 
2015-11-29 20:50
  PrzemekP Posts: 909 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Ameno25 napisał » 2015-11-29 19:04
DKo70
Uzywam darmowego Avasta od lat , kiedys to lwasnie i Nortona i Kaspersky itp idt
Avast lekki nie obciaza zbytnio komputera , malo kiedy sie "wtraca"

A żeby było ciekawiej Avast jest najczęstszym problemem przy połączeniach do strony lokalnej sterownika. Zarówno dla starych jak i dla wersji 3.5


DKo70 napisał » 2015-11-29 20:09

Mówisz o antywirze, czy operacyjnym. Długo w firmie na takim pracowałem. Nie narzekałem. 
Ale na prywatnym kompie nie mogę się na niego zdecydować. 


Ja do linuxa przekonałem żonę - nie muszę się martwić o to czy na kompie nie ma świństwa - polecam jako OS do domu.
2015-11-29 21:28
  Ameno25 Posts: 2380 Ostrzeżenie: 0
DKo70 napisał » 2015-11-29 19:23
Ameno25 napisał » 2015-11-29 19:04
DKo70

A dodam jedno jesli nie wiesz w co klikac , skad sciagac , jak dbac o windowsa to i najlepszy antywir nie pomoze


Co insynuujesz? 

TO nie bylo kierowane do Ciebie , mailem raczej na mysli ogolnie ze czasem czlowiek moze miec najlepszy antywirus a i tak cos tam sciagnie , zle kliknie w jakis link , i system do przeinstalowania

dodane 2015-11-29 21:23
PrzemekP napisał » 2015-11-29 20:50
Ameno25 napisał » 2015-11-29 19:04
DKo70
Uzywam darmowego Avasta od lat , kiedys to lwasnie i Nortona i Kaspersky itp idt
Avast lekki nie obciaza zbytnio komputera , malo kiedy sie "wtraca"

A żeby było ciekawiej Avast jest najczęstszym problemem przy połączeniach do strony lokalnej sterownika. Zarówno dla starych jak i dla wersji 3.5


Nie zauwazylem , nie ma zadnych problemow z polaczeniem do strony lokalnej sterownika , lacze sie z 3 laptopow na kazdym Avast




dodane 2015-11-29 21:28
Ja do linuxa przekonałem żonę - nie muszę się martwić o to czy na kompie nie ma świństwa - polecam jako OS do domu.


Tez musze chyba na laptopie corki i zony zainstalowac linuxy , bo raz na pol roku musze robic im reinstal windowsa tak potrafia zasmiecic system , dodam ze u siebie mam windowsa juz chyba z 6 lat i dziala bez zarzutu , kiedys uzywalem ubuntu
2015-12-01 06:57
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
Dzisiaj zauważyłem, że jak otworzę podgląd swojego stera + drugiego forumowicza to przy próbie zmiany ekranu na jednym z tych dwóch sterowników, wyskakuje komunikat "brak pliku konfiguracyjnego), po załadowaniu strony jest wszystko OK, ale jak przejdę do drugiego stera, znowu to samo na drugim sterze, odświeżenie strony i znowu OK. I tak w kółku.
Używam win7, nortona i chrome.
2015-12-01 19:40
  PrzemekP Posts: 909 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Kulin napisał » 2015-12-01 06:57
Dzisiaj zauważyłem, że jak otworzę podgląd swojego stera + drugiego forumowicza to przy próbie zmiany ekranu na jednym z tych dwóch sterowników, wyskakuje komunikat "brak pliku konfiguracyjnego), po załadowaniu strony jest wszystko OK, ale jak przejdę do drugiego stera, znowu to samo na drugim sterze, odświeżenie strony i znowu OK. I tak w kółku.
Używam win7, nortona i chrome.

Dziękuję - postaram się znaleźć przyczynę i poprawić
2015-12-01 20:20
  uzi18 Posts: 1343 Ostrzeżenie: 0
Aktualnie zamiast ubuntu lepiej instalowac Mint-a, ubuntu jest niepotrzebnie przeladowane.
W calej rodzinie jest zainstalowany nasz rodzimy PLD Linux, lecz nie polecam go dla poczatkujacych.
2015-12-03 20:00
  jacekw80 Posts: 45 Ostrzeżenie: 0
Witam, mam problem z podłączeniem kotła do neta, postawiłem router lte, podłączyłem skrętką, kocioł od razu pobrał sobie najnowsze sterowniki i zaktualizował się. Ustawiłem numer IP 192.168.1.101, brame taką jak w routerze 192.168.1.1, maskę 255.255.255.0 i do tego momentu było ok.
Następnie chciałem dodać kocioł do platformy esterownika więc przez telefon wchodzę do neta i wpisuję http://192.168.1.101, zgłasza się okno logowania. Zgodnie z FAQ wpisuję jako login i hasło 2x "admin" i lipa.

Co może być przyczyną, że nie potrafię się zalogować do kotła przez www?
Może jakiś inny login i hasło? MariuszK na 3 stronie pisze "root" 
2015-12-04 01:08
  uzi18 Posts: 1343 Ostrzeżenie: 0
uzyj login root haslo root
2015-12-05 14:31
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Co się znowu dzieje, że nie ma dostępu do starych sterowników?
Nie ma podglądu. 
2015-12-06 13:02
  ibum73 Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
nie mogę się połączyć ze sterownikiem przez przeglądarkę czy może mi ktoś napisać jak prawidłowo skonfigurować ustawienia sterownika . sterownik mam podłączony bezpośrednio do rutera w kotłowni kablem ethernet . czy mogę się normalnie przez kompa łączyć wfi z aplikacji na androida łączy mi się normalnie. pomocy
2015-12-06 14:33
  PrzemekP Posts: 909 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
ibum73 napisał » 2015-12-06 13:02
nie mogę się połączyć ze sterownikiem przez przeglądarkę czy może mi ktoś napisać jak prawidłowo skonfigurować ustawienia sterownika . sterownik mam podłączony bezpośrednio do rutera w kotłowni kablem ethernet . czy mogę się normalnie przez kompa łączyć wfi z aplikacji na androida łączy mi się normalnie. pomocy

Napisz jakie dane ustawiłeś - na jakim etapie instrukcji utknąłeś - pomożemy
2015-12-06 17:25
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
ibum73, tak jak pisze Przemek, podaj więcej szczegółów.

Z tego co pamiętam, standardowo jest ustawiony wew IP 192.168.1.31

wpisujesz ten adres w przeglądarkę i już.
2015-12-06 18:15
  sq9tbu Posts: 1115 Ostrzeżenie: 0
DKo70 napisał » 2015-12-05 14:31
Co się znowu dzieje, że nie ma dostępu do starych sterowników?
Nie ma podglądu. 

Coś to często występują te braki łączności. W tym tygodniu 2 razy miałem. Chyba nawet wczoraj w nocy. Myślałem że mi sieć padła ale nie było nawet forum dostępnego a inne strony były.
2015-12-06 20:13
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
u mnie było to samo. chyba dostałem ze 30 maili z brakiem łączności i powrotem łączniści, coś po północy z 5 na 6.
Chyba Mikołał po kabelkach śmigał
2015-12-07 15:36
  ibum73 Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
więc takie ustawienia zrobilem w sterowniku IP 192.168.000.114 Maska 255.255.255.000 Brama 192.168.000.001 (ip rutera) dodam że apką wfi przez telefon się łącze ze sterownikiem
First pagePrevious page4 / 9Next pageLast page
Users on-line: arlen, dzdza, Kiler5, Mariuszr70, peter14ekoplus, rpaf

Recently added

Josef Jansa - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more