Forum eSterownik.pl Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 13Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Dziękuję panu PrzemekP za pomoc w podłączeniu sterownika z internetem bardzo miła rozmowa pozdrawiam
|
|||
|
||||
ismael
|
Czytałem i wszystko zrobiłem wg powyższych wskazówek. Poddałem się i zadzwoniłem. Głucho wszędzie- co to będzie, co to będzie ...
Ale jednak o pomoc poproszę |
|||
|
||||
PrzemekP
|
ismael napisał » 2015-09-14 20:43 Czytałem i wszystko zrobiłem wg powyższych wskazówek. Poddałem się i zadzwoniłem. Głucho wszędzie- co to będzie, co to będzie ... Ale jednak o pomoc poproszę No jak o tej porze dzwoniłeś to nic dziwnego że było głucho Zapraszamy od 7 do 15 - wtedy głucho nie będzie |
|||
|
||||
tesel
|
Panowie. Odczytuję IP, bramę itd z komputera ale wyświetlane są dwa adresy IP, dwie bramy itd. Jedna to sieć lokalną drugą sieć bezprzewodowa. Którą mam wpisać do sterownika?
|
|||
|
||||
ven
|
Podaj nam jakie adresy masz na tych interfejsach ?
|
|||
|
||||
tesel
|
Dzięki ven. Napiszę wieczorem. Teraz jestem w pracy. Nie ma pośpiechu. Jak wpiszę adres w przeglądarkę to widzę swój sterownik i mam pełen prawa admin. Nie mogę bo wiedzieć przez platformę esterownk.
|
|||
|
||||
tesel
|
Nie mogę dodać obrazu.Nie wiem czy to wina platformy czy coś u mnie nie działa.Muszę przepisać.
Karta ethernet połączenia lokalne: Sufiks DNS konkretnego połączenia: internet domowy Adres IP......:192.168.0.2 Maska podsieci.........:255.255.255.0 Brama domyślna.....:192.168.0.1 karta ethernet Połączenie sieci bezprzewodowej: Sufiks DNS konkretnego połączenia: Adres IP................:192.168.2.50 Maska podsieci........255.255.255.0 Brama domyślna............:192.168.2.1 |
|||
|
||||
konto usunięte
|
a tak po za tematem kiedy będę zaznaczony na mapie czy muszę gdzieś to sam ustawić ale na razie tego nie widzę
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
maluski84 napisał » 2015-09-15 22:28 a tak po za tematem kiedy będę zaznaczony na mapie czy muszę gdzieś to sam ustawić ale na razie tego nie widzę Odpowiedź w tym poście |
|||
|
||||
ismael
|
Dzień dobry Panie Przemku. Ciężko się dodzwonić. Jakiś inny namiar?
ok, ok! Jak obiecałem- odszczekuje (się dodzwoniłem). Bardzo dziękuję za pomoc oraz profesjonalizm. Pozdrowienia. |
|||
|
||||
bobas
|
Przemek, mógłbyś zerknąć skąd u mnie ta przerwa w wykresach od 15:05 ?
Problem zauważyłem jak nie mogłem wejść na sterownik po LAN-ie, wyłączenie i włączenie sterownika spowodowało ponowne rysowanie wykresów, czyżby karta SD się "zawiesia" ? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
bobas napisał » 2015-10-27 19:56 Przemek, mógłbyś zerknąć skąd u mnie ta przerwa w wykresach od 15:05 ? Problem zauważyłem jak nie mogłem wejść na sterownik po LAN-ie, wyłączenie i włączenie sterownika spowodowało ponowne rysowanie wykresów, czyżby karta SD się "zawiesia" ? Prawdopodobnie tak, bo na wykresach temperatur też jest taka przerwa. |
|||
|
||||
kristof_if
|
Witam
Jestem nowy i Nie mogę dodać urządzenia Pomocy |
|||
|
||||
boniek24
|
Witam! u mnie to samo,co u kolegi wykonuje wszystko wedle instrukcji i nie mogę dodać urządzenia
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
kristof_if napisał » 2015-10-28 17:12 Witam Jestem nowy i Nie mogę dodać urządzenia Pomocy boniek24 napisał » 2015-10-28 18:33 Witam! u mnie to samo,co u kolegi wykonuje wszystko wedle instrukcji i nie mogę dodać urządzenia Trochę więcej informacji można prosić ? |
|||
|
||||
boniek24
|
sterownik podpięty do neta przez router.chodzi przez str.www a nie mogę dodać urządzenia do platformy esterownik chociaż przepisuje wszystkie dane które wypluwa mi instrukcja
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
boniek24 napisał » 2015-10-29 07:49 sterownik podpięty do neta przez router.chodzi przez str.www a nie mogę dodać urządzenia do platformy esterownik chociaż przepisuje wszystkie dane które wypluwa mi instrukcja To jeszcze napisz jakie to sterownik (nowy 3.5 czy poprzednia wersja), jeżeli poprzednia to jakie dane wpisałeś do: Adres IP sterownika Maska Brama domyślna. |
|||
|
||||
lomi
|
witam
ja również borykam się z podobnym problemem, sterownik podłączyłem do klienta wifi, ip routera (wifi) 192.168.8.1 ustawienia w sterowniku adres IP 192.168.008.255 maska 255.255.255.000 brama 192.168.008.001, zdalny serwer tak, i reszta zgodnie z tym co pisze przy dodawaniu sterownika i nie mogę sie połączyć z platformą?? jakieś sugestie?? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 13Następna stronaOstatnia strona | ||||