Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 9Next pageLast page
2015-09-14 09:07
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję panu PrzemekP  za pomoc w podłączeniu sterownika z internetem bardzo miła rozmowa pozdrawiam 
2015-09-14 20:43
  ismael Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Czytałem i wszystko zrobiłem wg powyższych wskazówek. Poddałem się i zadzwoniłem. Głucho wszędzie- co to będzie, co to będzie ...  
Ale jednak o pomoc poproszę
2015-09-14 21:42
  PrzemekP Posts: 909 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
ismael napisał » 2015-09-14 20:43
Czytałem i wszystko zrobiłem wg powyższych wskazówek. Poddałem się i zadzwoniłem. Głucho wszędzie- co to będzie, co to będzie ...  
Ale jednak o pomoc poproszę

No jak o tej porze dzwoniłeś to nic dziwnego że było głucho
Zapraszamy od 7 do 15 - wtedy głucho nie będzie
2015-09-15 11:48
  tesel Posts: 1708 Ostrzeżenie: 0
Panowie. Odczytuję IP, bramę itd z komputera ale wyświetlane są dwa adresy IP, dwie bramy itd. Jedna to sieć lokalną drugą sieć bezprzewodowa. Którą mam wpisać do sterownika? 
2015-09-15 12:19
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Podaj nam jakie adresy masz na tych interfejsach ?
2015-09-15 14:34
  tesel Posts: 1708 Ostrzeżenie: 0
Dzięki ven. Napiszę wieczorem. Teraz jestem w pracy. Nie ma pośpiechu. Jak wpiszę adres w przeglądarkę to widzę swój sterownik i mam pełen prawa admin. Nie mogę bo wiedzieć przez platformę esterownk. 
2015-09-15 19:19
  tesel Posts: 1708 Ostrzeżenie: 0
Nie mogę dodać obrazu.Nie wiem czy to wina platformy czy coś u mnie nie działa.Muszę przepisać.



Karta ethernet połączenia lokalne:
Sufiks DNS konkretnego połączenia: internet domowy
Adres IP......:192.168.0.2
Maska podsieci.........:255.255.255.0
Brama domyślna.....:192.168.0.1

karta ethernet Połączenie sieci bezprzewodowej:
Sufiks DNS konkretnego połączenia:
Adres IP................:192.168.2.50
Maska podsieci........255.255.255.0
Brama domyślna............:192.168.2.1
2015-09-15 22:28
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
a tak po za tematem kiedy będę zaznaczony na mapie czy muszę gdzieś to sam ustawić ale na razie tego nie widzę 
2015-09-16 07:15
  PrzemekP Posts: 909 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
maluski84 napisał » 2015-09-15 22:28
a tak po za tematem kiedy będę zaznaczony na mapie czy muszę gdzieś to sam ustawić ale na razie tego nie widzę 

Odpowiedź w tym poście
2015-09-16 09:46
  ismael Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Dzień dobry Panie Przemku. Ciężko się dodzwonić. Jakiś inny namiar?

ok, ok! Jak obiecałem- odszczekuje (się dodzwoniłem). 
Bardzo dziękuję za pomoc oraz profesjonalizm. Pozdrowienia.
2015-10-27 19:56
  bobas Posts: 775 Ostrzeżenie: 0
Przemek, mógłbyś zerknąć skąd u mnie ta przerwa w wykresach od 15:05 ?
Problem zauważyłem jak nie mogłem wejść na sterownik po LAN-ie, wyłączenie i włączenie sterownika spowodowało ponowne rysowanie wykresów, czyżby karta SD się "zawiesia" ?
2015-10-27 20:53
  PrzemekP Posts: 909 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
bobas napisał » 2015-10-27 19:56
Przemek, mógłbyś zerknąć skąd u mnie ta przerwa w wykresach od 15:05 ?
Problem zauważyłem jak nie mogłem wejść na sterownik po LAN-ie, wyłączenie i włączenie sterownika spowodowało ponowne rysowanie wykresów, czyżby karta SD się "zawiesia" ?

Prawdopodobnie tak, bo na wykresach temperatur też jest taka przerwa.
2015-10-28 17:12
  kristof_if Posts: 49 Ostrzeżenie: 0
Witam
Jestem nowy i Nie mogę dodać urządzenia
Pomocy
2015-10-28 18:33
  boniek24 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam! u mnie to samo,co u kolegi wykonuje wszystko wedle instrukcji i nie mogę dodać urządzenia
2015-10-28 21:28
  PrzemekP Posts: 909 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
kristof_if napisał » 2015-10-28 17:12
Witam
Jestem nowy i Nie mogę dodać urządzenia
Pomocy

boniek24 napisał » 2015-10-28 18:33
Witam! u mnie to samo,co u kolegi wykonuje wszystko wedle instrukcji i nie mogę dodać urządzenia


Trochę więcej informacji można prosić ?
2015-10-29 07:49
  boniek24 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
sterownik podpięty do neta przez router.chodzi przez str.www a nie mogę dodać urządzenia do platformy esterownik chociaż przepisuje wszystkie dane które  wypluwa mi instrukcja
2015-10-29 07:55
  PrzemekP Posts: 909 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
boniek24 napisał » 2015-10-29 07:49
sterownik podpięty do neta przez router.chodzi przez str.www a nie mogę dodać urządzenia do platformy esterownik chociaż przepisuje wszystkie dane które  wypluwa mi instrukcja

To jeszcze napisz jakie to sterownik (nowy 3.5 czy poprzednia wersja), jeżeli poprzednia to jakie dane wpisałeś do:
Adres IP sterownika
Maska
Brama domyślna.
2015-10-29 11:54
  lomi Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
witam
ja również borykam się z podobnym problemem, sterownik podłączyłem do klienta wifi, ip routera (wifi) 192.168.8.1
ustawienia w sterowniku adres IP 192.168.008.255    maska 255.255.255.000 brama 192.168.008.001, zdalny serwer tak, i reszta zgodnie z tym co pisze przy dodawaniu sterownika i nie mogę sie połączyć z platformą?? jakieś sugestie??
First pagePrevious page2 / 9Next pageLast page
Users on-line: arlen, artug, BLOKpiec, GrzPal, Kiler5, pawko, rpaf, wajha69

Recently added

Josef Jansa - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more