Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-11-11 17:14 Temat: eCoal.pl v3.5 » Spieki, Duże Spalanie
  rj1972 Posty:

A co cię niepokoi? Generalnie cudów u Ciebie się nie zwojuje bo Twój regulator pokojowy w obecnym stanie mocno wszystko destabilizuje. Ale ok. po to on jest tylko czy nie lepiej mniej podawać na grzejniki albo je przykręcić niż tak często odcinać układ za pomocą regulatora? Coś mi mówi, że masz dobrze nasłonecznioną cześć budynku z oknami.
Nie wiadomo ile i jak to pali bo nie masz statystyk. Dodatkowo coś dziwnie wprowadzasz zasypy co 2 dni 20kg, 28kg, 21kg. Ważysz to czy robisz to na oko. Nie lepiej nasypać bardziej miarodajną dawkę 100kg? Wtedy można by coś powiedzieć. Nie wiem czy dla Twojego regulatora pokojowego nie byłby lepszy tryb automatyczny ręczny bo w eCoalu masz mocne przebicia temperatury. Daj mu korektę dmuchawy -2 a w podtrzymaniu czas pracy 5s, czas postoju podajnika 90s, czas krótkiej przerwy 75s, moc dmuchawy 39%. Odczekaj 2-3 dni żeby można było to zobaczyć. Spokojnie nie zgaśnie.
2019-11-28 18:11 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wybór obwodu CO1 i CO2 oraz ustawienia...
  toriman Posty:
Ustaw proszę temperaturę zadaną kotła na 52 stopnie. To powinno wystarczyć na obecny czas i temperatury na zewnątrz.

leON22 - no jasne że tak

dodane 2019-11-28 18:11
yaro2004Jeszcze ostatnie na razie uwagi - nie ma sensu ustawianie parametrów CWU ponieważ nie masz pompy CWU , powinieneś też ustawić swoje statystyki abyś wiedział ile mniej więcej spalasz
2021-11-15 12:02 Temat: Nowa usługa » Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do APLIKACJI Android
  leON22 Posty:
A kiedykolwiek działał, skoro masz wpisany w zaawansowanych czas do opróżnienia zasobnika 0min  Przeczytaj na forum temat o statystykach, tam masz wszystko co i jak  
2023-10-24 19:56 Temat: eCoal.pl » Brak przejścia w tryb podtrzymania
  GregGrun Posty:

Do pieca są podpięte 2 pompy, z tego co rozumiem jedna jest CO a druga CWU - każda z nich jest ustawiona na 2 poziom z 3 możliwych.
Na grzejnikach mam termostaty - takie klasyczne pokrętła od 1 do 5.
Na każdym ustawiam między 2 a 3 (zarówno na piętrze i parterze). 

Na podłogówce mam również takie same termostaty, jednak one są ustawione na 1 a nawet czasem na mniej bo strasznie grzeje - podejrzewam więc, że na podłogówkę i grzejniki leci jeden ten sam obieg a drugi to CWU - niestety nie wiem tego na 100%.

Temperatura powrotu to: 46.2
Spaliny: 119.1

Temperatura podajnika: 51.4
czas pracy podajnika: 4420

Nie wiem z jakiego okresu są te statystyki... 

Zmieniłem histerezę na 0.5 st i dmuchawę w grzaniu na 38%. Reszta ustawień bez zmian. 
Zasypałem cały podajnik. 

2024-06-01 17:57 Temat: eSterownik.pl » Nowa wersja strony ES (esterownik.pl) panelu do zdalnego zarządzania sterownikiem.
  faust Posty:
Nie działa usuwanie zdarzeń w statystykach - np usuwanie zasypu.
2021-11-16 21:42 Temat: eCoal.pl v3.5 » Brak dostępu do internetu
  ven Posty:
mjecoal napisał » 2021-11-16 21:38
Ale czy to teraz już konieczne i czy ogólnie rzecz biorąc zasadne? Czytałem że znikną wykresy stare ale czy jest możliwość zgrania danych tych wykresów z karty sd czy raczej starych danych tam nie będzie już? Jeśli jest uzasadnienie to aktualizację mogę zrobić ale nie lubię mieszać bo ostatnia aktualizacja "kiedyś tam już" rozregulowała mi kocioł. No i dlaczego kocioł nie widzi "internetu" zakładam że nie widzi starej strony już, bo sieć i internet działają.

Migracja nie wykonuje żadnej aktualizacji sterownika. Nic się nie zmienia w jego działaniu połączenie jest tylok przez inny serwer. Dane są również przenoszone (ostatni rok i wszystkie statystyki

2024-06-03 08:00 Temat: bruli.pl v3.5 » Brak statystyk
  rafalsk Posty:

PrzemekP napisał » 2024-06-03 07:06
W ciemno strzelam, że zasyp z 25 maja nie ma wybranego paliwa, lub wybrane paliwo nie ma wpisanego współczynnika podawania paliwa

Węgiel dokładnie ten sam co był do tej pory. Różnica w zasypie jedynie polega na tym, że robiony był z poziomu strony. Może tu leży problem?
Pytanie też czemu statystyki były i zniknęły?
No i jak ten zasyp naprawić.

2023-10-28 09:00 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ustawienie pieca
  faco Posty:
1. Mam nadzieję ze na ścianie po przeciwnej stronie grzejnika i ma być na wysokości jak się siedzi aby piec dostawał właściwe dane.

2.Zmienić te ściany i wysokość, jak pisałem z dala od okien, drzwi i źródeł ciepła, jak jest aktywna pogodówka bo 4D będzie odpalał 😉

3. Tutaj masz napisane jak to zrobić statystyki, aby wiedzieć ile spalasz etc. etc. : https://esterownik.pl/forum/posty,3438/ustawienia-bruli-kociol-tekla-?m=106687#106687

4. Czujnik na powrocie dać na sam środek trójnika i owinąć go czymś co nie będzie wpływać na niego temp. z piwnicy. Czujnik z zasilania za pompę tam gdzie jest chyba już jakiś termometr analogowy (nie plastiku). Tak samo owinąć po zamocowaniu.

Pierwszy raz widzę instalkę na rurach PP, mam nadzieje ze ktoś tam dał stabilki a nie zwykłe
Chyba na razie tyle, bo nie mam teraz więcej czasu się temu przyjrzeć.
2024-06-03 08:02 Temat: bruli.pl v3.5 » Brak statystyk
  PrzemekP Posty:
rafalsk napisał » 2024-06-03 08:00

Węgiel dokładnie ten sam co był do tej pory. Różnica w zasypie jedynie polega na tym, że robiony był z poziomu strony. Może tu leży problem?
Pytanie też czemu statystyki były i zniknęły?
No i jak ten zasyp naprawić.

Czyli robiąc zasyp ze strony - nie wybrałeś paliwa. 
Żeby naprawić - trzeba ten wpis o zasypie edytować.
2021-11-16 21:45 Temat: eCoal.pl v3.5 » Brak dostępu do internetu
  MaciejZ Posty:
ven napisał » 2021-11-16 21:42

Migracja nie wykonuje żadnej aktualizacji sterownika. Nic się nie zmienia w jego działaniu połączenie jest tylok przez inny serwer. Dane są również przenoszone (ostatni rok i wszystkie statystyki

A możliwe że on dalej przenosi jeżeli robiłem migrację dzisiaj koło 12:00, a reset ok 18:00 ?
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.