Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-01-30 21:04 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wysokokaloryczny opał
  procho Posty:
faktycznie mam jakieś takie skoki - czyli te Statystyki o kant dupy potłuc 
sorki zę nie na temat
2017-01-20 09:43 Temat: bruli.pl v3.5 » Ustawienia bruli kocioł tekla
  PrzemekP Posty:
mackor Przy większym zakresie czasu zobacz, że Statystyki są pokazywane nie co godzinę a co 2 lub 3 lub 6 godzin - wszystko zależy od zakresu jaki wybierzesz.
Przy większym zakresie pokazuje Ci średnią z kilku godzin a nie dokładnie z jednej godziny.
2017-01-19 14:26 Temat: bruli.pl v3.5 » Ustawienia bruli kocioł tekla
  mack0r Posty:
Dziękuję za omówienie statystyk.
Tak na tych ustawieniach spala mi cały ekogroszek, czasem trochę spieka popiół po przeciwnej stronie podajnika (palnik uszczelniony jesienią więc możliwe że fajka tak ma, chyba że dalej zbyt mocno dmucham) i tak czas otwarcia zgadza się z tabliczka znamionowa.
2018-11-07 16:02 Temat: bruli.pl v3.5 » Ustawienia bruli kocioł tekla
  xlkarol Posty:
Witam,
Od miesiąca jestem użytkownikiem sterownika bruli, z wszystkim sobie poradziłem poza statystykami. Instrukcja jest dosyć szczegółowa jednak u mnie w zakładce zdarzenie brakuje przycisku dodaj wpis, przez co nie wiem gdzie wpisać dane dotyczące paliwa.
2017-01-19 13:59 Temat: bruli.pl v3.5 » Ustawienia bruli kocioł tekla
  mack0r Posty:
Witam.
Czy może ktoś kuknac na moje ustawienia i powiedzieć co mogę poprawić?
https://esterownik.pl/device/13484
Kociol tekla Draco tytan 2 21kw z najprostsza fajkowa retorta czyli chyba pierwsza generacja...Domek do ogrzania ok 200m2 ocieplony. Parter podlogowka poddasze grzejniki plus podlogowka w łazienkach.
Jedna pompa CO na grzejniki, dwie pompki na podłogowke z termostatami, pompa cwu na zbiornik 300l ale czujnik włożony w górnej części zbiornika czyli grzane ok 150l. 
Zawór 4D z silownikiem. Temperatura w domu ok 23-25stopni.
Jeszcze jakieś info potrzebne?
Nie wiem czemu ale jak wejdę w Statystyki to są puste pomimo że dodałem zasyp kotła w niedzielę 210kg.
2017-12-23 20:16 Temat: eCoal.pl v3.5 » Spalanie pelletu OE 16kw
  himeroza Posty:
pimpej napisał » 2017-12-23 10:57
Witam pale pelletem od czerwca, w okresie wakacyjnym do cwu a obecnie co i cwu.
Dom 220m2 połowa w podłogówce reszta kaloryfery, dom 5 letni dobrze ocieplony pali sie dobrze nie wygasa, nie cofa sie żar do podajnika przy obecnej pogodzie do pieca zaglądam raz na 6-7 dni kiedy dosypuje pellet do zbiornika (6x20kg)
Jedyny minus to szklista warstwa mażi na ściankach pieca ( przy częstym przechodzeniu w podtrzymanie) którą można łatwo usunąć dosypując na palenisko preparat - Hansa na usuwanie smoły - po paru dniach sama odpada
Ogólnie jestem zadowolony - brak pyłu i syfu jaki miałem przy eko-groszku no i popiołu (po spaleniu około 1 tony wyciągnąłem jakieś 5-6 kg pyłu)
Spalanie nieznacznie większe niż eko-groszek co widać na statystykach( około 25-30 %)

jaki pellet i firma?? 25% wiecej ?? kolego z wegla mozna wycisnąć o wiele więcej niż z trocin
2017-09-14 10:13 Temat: eCoal.pl v3.5 » Spalanie pelletu OE 16kw
  karoka65 Posty:
Radkon1981 napisał » 2017-05-01 11:30
Wczoraj odpaliłem piecyk na Pellecie. Wyczyściłem piecyk i wrzuciłem do zasobnika 90 kg - Pelett Olczyk, zobaczymy co i jak. Puściłem go w grupowym i narazie jestem mile zaskoczony wszystko na ++++. Chciałbym ustawić dobrze Statystyki i jeżeli macie informacje podajcie mi jak ustawić współczynnik zużycia w ciągu 1min. Wiem ze dla groszku było 0.22 a dla pelletu ustawiłem 0.15 ale nie wiem czy dobrze. Proszę o porade
Pozatym wrzucam parę fotek jak wyglądał piecyk przed odpaleniem i po 1 dniu. W późniejszym czasie wrzucę fotki jak wyglądał po spaleniu całości. Temperatura na podajniku nie przekracza 35 C, także jest bezpiecznie
dodane 2017-05-01 11:30

Ja zacząłbym się niepokoić a nie cieszyć. Zobacz na 3 zdjęcie, tam już pali się na ślimaku, otwory nadmuchowe odkryte.
Jeśli komin dobrze ciągnie to zamów sobie uszczelkę pod zasobnik i czujnik temp. podajnika.
Zobacz sobie na temp. zapłonu węgla i pelletu. Czujnik nie zdąży nawet tego wyłapać jak zacznie palić się w zbiorniku.

dodane 2017-09-14 10:13
gregors napisał » 2017-02-23 15:28
Piece na groszek nie są piecami na pelet, inna budowa palnika, im wcześniej to sobie uzmyslowimy,  tym będziemy zdrowsi.

I tego się trzymajcie.
2017-12-23 10:57 Temat: eCoal.pl v3.5 » Spalanie pelletu OE 16kw
  pimpej Posty:
Witam pale pelletem od czerwca, w okresie wakacyjnym do cwu a obecnie co i cwu.
Dom 220m2 połowa w podłogówce reszta kaloryfery, dom 5 letni dobrze ocieplony pali sie dobrze nie wygasa, nie cofa sie żar do podajnika przy obecnej pogodzie do pieca zaglądam raz na 6-7 dni kiedy dosypuje pellet do zbiornika (6x20kg)
Jedyny minus to szklista warstwa mażi na ściankach pieca ( przy częstym przechodzeniu w podtrzymanie) którą można łatwo usunąć dosypując na palenisko preparat - Hansa na usuwanie smoły - po paru dniach sama odpada
Ogólnie jestem zadowolony - brak pyłu i syfu jaki miałem przy eko-groszku no i popiołu (po spaleniu około 1 tony wyciągnąłem jakieś 5-6 kg pyłu)
Spalanie nieznacznie większe niż eko-groszek co widać na statystykach( około 25-30 %)
2017-05-01 12:47 Temat: eCoal.pl v3.5 » Spalanie pelletu OE 16kw
  anaana Posty:
Jeśli skasowałeś czas pracy podajnika to za kilka dni podzielisz 90kg na liczbę minut pracy podajnika i uzupełnisz sobie Statystyki
2017-05-01 11:30 Temat: eCoal.pl v3.5 » Spalanie pelletu OE 16kw
  Radkon1981 Posty:
Wczoraj odpaliłem piecyk na Pellecie. Wyczyściłem piecyk i wrzuciłem do zasobnika 90 kg - Pelett Olczyk, zobaczymy co i jak. Puściłem go w grupowym i narazie jestem mile zaskoczony wszystko na ++++. Chciałbym ustawić dobrze Statystyki i jeżeli macie informacje podajcie mi jak ustawić współczynnik zużycia w ciągu 1min. Wiem ze dla groszku było 0.22 a dla pelletu ustawiłem 0.15 ale nie wiem czy dobrze. Proszę o porade
Pozatym wrzucam parę fotek jak wyglądał piecyk przed odpaleniem i po 1 dniu. W późniejszym czasie wrzucę fotki jak wyglądał po spaleniu całości. Temperatura na podajniku nie przekracza 35 C, także jest bezpiecznie
dodane 2017-05-01 11:30
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.