Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
woznice1
|
Witam mam dość nietypowy problem otóż w nocy kot spał w kotłowni i jakimś cudem wyrwał kable od wyświetlacza wyświetlacz nie spadł tylko poprostu wyrwały się kable podłączyłem kable wedle schematu tylko jest taki problem że wyświetlacz dziala ale nie pokazuje żadnych danych wszędzie są tylko kropki na przykład temperatura spalin... i nie więcej nic się nie da odczytać ani zatrzymać pieca jedynie przez internet dodam że jak ustawiam datę na sterowniku to jej nie zapisuje jakieś pomysły ?
|
|||
|
|
||||
|
slawtaz
|
Czy można w nowej odsłonie strony dodać sortowanie pokoi, tak jak to się robi na telefonie? Wkurzające to jest że za każdym razem wchodząc przez WWW muszę szukać pokoju, bo nie można ich sobie poukładać w tej samej kolejności. Niby nie jest tego dużo, ale zawsze jakoś się schowa ten co mnie interesuje
![]() dodane 2024-12-19 21:30 Zasypy głupieją jak wybierze się okres, w którym nie było zasypu. ![]() Etykieta pierwszego kafla średniego zużycia po najechaniu kursorem jest szara i niewidoczna. Pozostałe mają czarne. ![]() dodane 2024-12-29 22:02Statystyki roczne są bez sensu, bo nie pokazują bieżącego miesiąca, a w pierwszym słupku pokazują tylko n dni jakie pozostało do końca miesiąca, gdzie n to liczba pozostałych dni w bieżącym miesiącu. Idealnie jakby pokazywało 13 pełnych miesięcy i można by w łatwy sposób porównać bieżące spalanie do tego sprzed roku. ![]() |
|||
|
|
||||
|
gbr14
|
Hej,
Mógłby ktoś zerknąć na moje ustawienia? Często jest tak, że temperatura kotła do 45 stopni rozgrzewa się z 2h... a bez tego nie załącza się pompa więc mi nie grzeje. Da radę to jakoś przyśpieszyć? I jak dosypie węgiel w poziomie paliwa w zasobniku to mi się nic nie dzieje, nie dodaje go do statystyk. Pomoże ktoś?
|
|||
|
|
||||
|
Model17
|
okej jak będe miał możliwość to zmienię jego położenie
dodane 2023-01-27 18:58i mam jeszcze pytanko czemu nie generuje mi statystyk dodane 2023-01-27 18:59? |
|||
|
|
||||
|
Gelo_26
|
Witam
Od kilku dni w podglądzie online nie mam wykresów i statystyk, widzę jedynie aktualne parametry sterownika. Wiecie z czym może być problem, jak to naprawić? |
|||
|
|
||||
|
DKo70
|
Karta ma 1,45 GB wolnego miejsca. A co zrobić aby nadal zapisywały się Statystyki? Wystarczy zmienić kartę?
Kartę zgrałem i sformatowałem. I nic To co zgrałem ze starej karty nagrałam na nową 4 GB i też nic. |
|||
|
|
||||
|
urchin
|
Mam dodany sterownik, mogę zdalnie przeglądać parametry, zmieniać ustawienia ale ikonka od "Statystyki" jest nieaktywna, więc nie mogę dodać zakupu węgla itp. co może być przyczyną?
Sterownik odkupiłem od poprzedniego użytkownika, zaktualizowałem do wersji 0.3.1.8. W kolumnie urządzenie jest "Dla każdego" zamiast "Ecoal"? Powinienem mieć 3 urządzenia, Ecoal 1, Ecoal 2 i Bruli. W jednym Ecoal mam wszystko działające. |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
urchin napisał » 2025-02-19 08:11 Mam dodany sterownik, mogę zdalnie przeglądać parametry, zmieniać ustawienia ale ikonka od "Statystyki" jest nieaktywna, więc nie mogę dodać zakupu węgla itp. co może być przyczyną? Sterownik odkupiłem od poprzedniego użytkownika, zaktualizowałem do wersji 0.3.1.8. W kolumnie urządzenie jest "Dla każdego" zamiast "Ecoal"? Powinienem mieć 3 urządzenia, Ecoal 1, Ecoal 2 i Bruli. W jednym Ecoal mam wszystko działające. Już powinno być OK |
|||
|
|
||||
|
Wojtas78
|
Dziś, tj. 27.11 powtórka z rozrywki. Znowu brak aktualizacji wykresów i poprawnych statystyk. Brak danych od 16.30. ktoś też tak ma?
|
|||
|
|
||||
|
MALB
|
Witam
Oto dokładnie co należy wykonać, aby korzystać z elektroniki pieca bez jego rozpalania w sytuacji, gdy mamy dodatkowe źródło ciepła: 1. Odłączamy fizycznie od sterownika zasilanie wentylatora i podajnika. 2. Zostawiamy podłączone te pompy których będziemy używać. 3. Zakładka Ustawienia/ Kocioł/Tryb pracy zmieniamy Temperaturę zadana na min (42°) 4. Zakładka Spalanie Retortowy- Reczny/ Tryb grzania. Tu ustawiamy Czasy pracy podajnika i Czasy postoju podajnika na wartości minimalne. 5. W Spalanie Retortowy- Reczny/Parametrach podtrzymania/ Czas pracy podajnika i Czas krótkiej przerwy ustawiamy na wartości minimalne, zaś Czas postoju podajnika na wartość maksymalna. Dodatkowo Ilość powtórzeń na 1. 6. W zakładce Zaawansowane/Obwód kotła ustawiamy Retortowy- Ręczny, zaś Algorytm wygaszania kotła ustawiamy na Nieaktywny. 7. W zakładce Zaawansowane/ Zabezpieczenia/Czujnik zerwania zawleczki ustawiamy na NIE. 8. W zakładce Kalibracja czujników/Temperatura kotła/Poprawka kalibracyjna ustawiamy na 30° 9. W zakładce Kalibracja czujników/Temperatura powrotu/Poprawka kalibracyjna ustawiamy na 30° Jeżeli w dodatkowym źródle ciepła będziemy używać pompy CWU to w zakładce Zaawansowane/Obwód kotła/Ochrona powrotu ustawiamy na nieaktywny. Jeżeli nie będziemy jej używać , a mamy ustawione w zakładce Zaawansowane/Obwód kotła/Ochrona powrotu poprzez pompę CWU to odłączmy ją fizycznie od sterownika. Jeżeli chcemy wrócić do palenia w piecu możemy pominąć punkty 4 i 5, gdyż w zakładce Zaawansowane/Obwód kotła ustawiamy Retortowy- eCoal i wyżej wymienione, zmienione wartości, nie będą aktywne. Zmiany w czasach pracy podajnika wykonałem, aby nie wprowadzać zamętu w Statystyki zużycia węgla. Jeżeli komuś to nie przeszkadza, to oczywiście może pominąć te zmiany. |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.