Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-03-17 14:38 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  karoka65 Posty:
YuZJannowitz napisał » 2021-03-17 13:52
Hura, zarządzanie sterownikiem wróciło! Brakuje jednak wykresów i statystyk od 11.03. Wrócą? Czy pozamiatane?

A czy od tego 11--ego do dzisiaj wydarzyło się  w tych wykresach coś tak ważnego że nie będziesz mógł  zasnąć?
2021-03-18 08:54 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  pitaszek Posty:

Platforma wraca do normy...
Jak już zadziała - brak wykresów (głowic, wykresów jako takich, statystyk i zdarzeń). Być może alarmy przechodzą - nie wiem.
Więc wróciła do normy!
Dostęp pojawił się na kilka godzin - teraz lipa. 
2021-03-19 13:47 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  Michal86 Posty:
Dziś od ok południa wykresy, a co za tym idzie Statystyki zaczęły sukcesywnie wracać. Już jest komplet. Poza tym cały system działa o wiele sprawniej.
2021-03-19 18:04 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  Criss Posty:
krzych_boch-og20 napisał » 2021-03-19 15:40
pab11o napisał » 2021-03-19 15:35
Czy wy też nie macie dostępu do wykresów?

U mnie nadal nic. Ani wykresy ani Statystyki. Reszta jak na razie działa. Robiłem podgląd na inne sterowniki i u niektórych osób już są na bieżąco. Może i u nas wróci.  

U mnie też jeszcze brak wykresów ☹️
2021-03-20 09:17 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  krzych_boch-og20 Posty:
mamut napisał » 2021-03-19 23:23
Zerknijcie na piecu czy ster jest w statusie Online. U mnie mimo widoczności w apce/na stronie na wyświetlaczu było cały czas offline. Dopiero restart pomógł.

U mnie kółeczko jest cały czas już teraz stabilnie a wykresów i statystyk brak. Zastanawiam sie nad tym restartem ale strasznie mi to miesza z piecem i zaworem potem. Kilka razy dochodzi nawet do 80C i zawór puszcza wszystko na dom a potem znowu spada i tak kilka razy. Poczekam jeszcze bo widze że u innych juz jest na bieżąco.

2020-10-02 19:24 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo Eko M 26KW - pierwsze dni użytkowania
  Damiani1001 Posty:
Jakis problem ma z udostępnieniem sterownika i statystyk. Zaznaczam te okienka , wyskauje zielona ramka , że zapisano zmiany ale po odswiezeniu strony ramki dalej są nie zaznaczone :/
dodane 2020-10-02 19:24
leon napisał » 2020-10-02 14:54
Spokojnie Damian,ogarniemy temat.Jaką masz na piecu,ile pomieszczeń do ogrzania.4D zawór zły.Ustaw na piecu 55 st a na powrocie np.45 a za zaworem zadana 41 i max 46 może 47 max.Piec masz na auto,postara się ustawić parametry,ale to do jutra czasu

Aktualnie na piecu mam zadaną 60 stopni a zmierzona średnio 63-64 stopnie, czasem więcej. Pomieszczeń ogrzewanych łącznie na dwóch kondygnacjach jest 10 + dwa hole (korytarze) gdzie tez sa grzejniki, łącznie 13 grzejników.   
Nie rozumie twojego stwierdzenia: "4D zawór zły" ? źle że ma zawór 4d? 
Na tą chwile mam piec ustawiony na 60stopni, powrót 45, za zaworem mam 33 - ustawienie temp powyżej 35stopni przy obecnych temperaturach na zewnatrz (ok8-15stopnie) powoduje ze w domu jest za ciepło.
2020-10-17 14:36 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Andwie Posty:

Witam,
Zauważyłem że u mnie nie mam statystyka już od 2018 r. Sterownik działa całkiem prawidłowo-łącznie z wykresami. Zdalny dostęp do sterownika tez jest- więc połączenie jest OK.
CO można na to poradzić?

Pozdrawiam
AW

2020-10-10 23:01 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Olek85 Posty:
Cześć, 

Nie mam statystyk od 3.10.20. jakieś problemy na serwerach? ( ktoś jeszcze ma problem?) czy odrazu iść wymienić kartę? 
Wykresy ok.
2020-10-10 23:06 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo eko plus m14kw.
  leON22 Posty:
Piotr, to tylko Statystyki inaczej pracuje kociołek ( podajnik) na nowo rozpalonym kotle i zimnym nie wygrzanym domu, a inaczej na dogrzanym budynku i ogarniętym przez właściciela sterowniku
laki88 w zaawansowanych ustaw algorytm wygaszania kotła na Tylko w grzaniua w podtrzymaniu w grupowym dodaj 1 podanie więcej, tyle ode mnie na dzisiaj. Najważniejsze że gorączka spadła, a wlałem w siebie ponad 0.5" Uśmiechu sołtysa" marcinbb pozdrawiam 
2020-11-13 13:23 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  wiktoriano Posty:

PrzemekP napisał » 2020-11-13 12:15
A jesteś gotów płacić miesięczny abonament, żeby mieć podgląd wykresów starszych niż tydzień oraz dostępu do statystyk? Jeżeli tak to jaką kwotę byłbyś gotów miesięcznie zapłacić ?
Tak jestem gotów, myślę, że 10zł miesięcznie to nie problem. Nie jest to duża kwota i na początku na pewno nie będzie ona pokrywała waszych kosztów, ale wraz ze wzrostem abonentów się to zmieni.
Czy biorąc pod uwagę to, że jesteście w stanie stwierdzić ilu użytkowników jest aktywnych online i korzystających z platformy to kwota 10 zł jest wystarczająca?

Ilu użytkowników podniosło by alarm że nie po to kupowali sterownik żeby teraz płacić - przecież wszystko było obiecane w pakiecie.
Takie lub podobne zachowania można zaobserwować we wszystkich grupach społecznych, począwszy od zwykłego obywatela kończąc na publicznych osobach np. sędzia, prawnik, policjant. Dobrym porównaniem jest obecna sytuacja covidowa w Polsce.

Niektóre osoby wręcz się urodziły do narzekania, jest to nieuniknione i zawsze się ktoś taki znajdzie.

Prace trwają nadal i są na ukończeniu.
Cieszę się, że prace nad ulepszeniem trwają, zapewne nie tylko ja się cieszę oraz w imieniu wszystkich użytkowników pragnę podziękować za wkład i słuchanie opinii bo nieliczni producenci mogą się pochwalić takim podejściem.

Strona WWW jest już przygotowana - jesteś chętny przepiąć się na nowy serwer ? Stracisz dostęp na ten moment do aplikacji mobilnych.
Jestem gotów, jeśli w ogóle nie stracę dostępu zdalnego z zewnątrz to w porządku. Proszę mnie przepiąć. Od początku zgłosiłem się też do programu betatester dla aplikacji mobilnej Defro Smart II jakby co.

I wracamy do pierwszego pytania. Ilu użytkowników podniesie alarm?
Mysłę, że w tym celu zdecydowanie pomoże uruchomienie sondy na wszystkich możliwych kanałach. WWW, aplikacja mobilna/iOS, forum i teraz jest najodpowiedniejszy moment na to.

Coś dla wyluzowania kawał o końcu świata.

Pozdrawiam.

Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.