Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-03-07 07:43 Temat: eSterownik.pl » menu Statystyki
  PrzemekP Posty:
andrew123 napisał » 2017-03-06 17:16
Pytanie do ElektroSystem.
W statystykach nie podsumowało mi zużycia za miesiąc luty.
Proszę o sprawdzenie.

Już powinno być OK
2017-02-19 13:47 Temat: eSterownik.pl » menu Statystyki
  DKo70 Posty:
Pytanie do ElektroSystem
Od 18.02.2017r godz. 23.00 nie mam statystyk zużycia paliwa.
Co może być tego przyczyną?

dodane 2017-02-19 13:47Sprawa rozwiązana.
2017-01-26 16:38 Temat: eSterownik.pl » menu Statystyki
  Figaro Posty:
Witam,
co jest przyczyną tego, że w statystykach mam prawidłowe wykresy i prawidłowo opisane osie, natomiast poniżej wartości: średnie zużycie, średnia moc i średni koszt są ponad dwukrotnie zaniżone...
2017-03-06 17:16 Temat: eSterownik.pl » menu Statystyki
  andrew123 Posty:
Pytanie do ElektroSystem.
W statystykach nie podsumowało mi zużycia za miesiąc luty.
Proszę o sprawdzenie.
2017-01-26 16:52 Temat: eSterownik.pl » menu Statystyki
  pawel3 Posty:
średnie zużycie jest wyliczane za wybrany okres.  Statystyki zaczęto prowadzić od 24 stycznia . jeżeli wybiorę zakres od 25 do dziś to średnia jest ok 63kg . Wszystko jest ok 
2017-03-13 07:16 Temat: eSterownik.pl » menu Statystyki
  PrzemekP Posty:
danielp01 napisał » 2017-03-12 10:18
Witam,
dlaczego w statystykach nie pokazuje średniej mocy kotła z ostatnich 7 dni tylko powyżej miesiąca jest to widoczne.

Prawdopodobnie w ostatnich zasypach węgiel który wybrałeś nie ma podanej wartości kalorycznej.
Musisz uzupełnić te dane i wszystko powinno wrócić do normy.
2017-01-27 17:11 Temat: eSterownik.pl » Jakie macie srednie spalanie , porownanie wyników OEP 25KW
  konto usunięte Posty:
tryt napisał » 2017-01-27 10:13
Większość użytkowników forum udostępnia swoje urządzenia do wglądu dla innych (kmaslanka - nie). Wystarczy kliknąć i wiesz ile i za jaki okres ktoś spalił. Porównywanie trudne, każdy dom jest inny, każdy inaczej izolowany lub nieizolowany. Każde okna inne, w różnych miejscach Polski różne temperatury, każdy lubi inną temperaturę wewnątrz domu (jednemu wystarcz 20 stp inny musi mieć minimum 23), wreszcie opalamy różnymi gatunkami węgla, chrzczonymi na składach ile się da. Porównywanie, ile kto spalił, niewiele daje

dlatego fajnie by było jakby w statystykach był wykres temp zewnętrznej i wewnętrznej lub chociaż średnia temp wew i zew  z tego dnia ,  nawet dla właściciela danego sterownika daje to już jakis dokładniejszy podgląd ile kocioł spala przy danych temp wew i zew , no ale .... ehh
2017-01-31 07:17 Temat: eCoal.pl » Dlaczego nie przyszedł SMS
  konto usunięte Posty:
Ostatnio bardzo niemiło zaskoczył mnie sterownik naszego kotła, tyle się słyszy że SMS`y wysyła jak się paliwo kończy, jak kocioł zabrudzony... czy aby na pewno?
Kociołek czyszczony regularnie ale wiadomo jak czyścimy czopuch... zaglądamy tam raz na kilka czyszczeń kotła wywalamy co tam się nazbierało i wsio.
Tak też było w moim przypadku - aż do 29.01.2017r kiedy to po wejściu do kotłowni czuje niemiłosierny smród i straszny upał w kotłowni... Cóż się stało, otwieram piec a tam:
No Sodoma i gomora to mi wyleciała na kotłownie po otwarciu dżwiczek, w środku zastałem obraz nędzy i rozpaczy.

Pierwsza myśl może na dole kanały pionowe zawalone... no ale jak przez 2 dni by się ubrudziły, ok ogarnąłem piec odpalam ale temperatura jakoś nieszczególnie chce iść do góry. Kocioł ponownie wygaszony rękawice w dłoń i rozbieramy całość.
W czopuchu faktycznie w jednym miejscu nazbierał się pył który zablokował wylot spalin, jednak czy sterownik zachował się optymalnie podczas takiego zapchania?
Zerknijcie sobie na na mój wykres temperatur z nia 29.01.2017r. i odpowiedzcie na pytanie czy sterownik powinien jakoś zareagować?
Moim zdaniem kocioł się zapętlił i podawał jeszcze więcej węgla na palnik bo temperatura spalin nie rosła - pełno niespalonego węgla w popielniku, cały kocioł zaje%#@* olejem z węgla.

No ale co zrobił sterownik? NIC słownie NIC:
Wykres spalin - wszysto OK
https://images83.fotosik.pl/328/b320d470137d693emed.jpg

Reszta oczywiście na statystykach z kociołka. Kocioł jak widać w takim stanie pracował 20h i sterownik nadal uważał że wszystko było OK! A co się stało że żaden z alarmów nie zaaragował?
2017-01-31 07:44 Temat: bruli.pl v3.5 » Skamet eko retort pomoc w ustawieniach
  kosa78 Posty:
Witam może ktoś zerknąć na ustawienia i histogramy mojego kotła. Wdaje mi się że spalanie mam trochę za duże, testowałem już różne opały i wyniki są bardzo podobne. Statystyki są dopiero co wprowadzone ale palę już od listopada a dopiero teraz podłączyłem internet . Najniższe spalanie uzyskuje przy cyklicznej pracy pompy CO według wewnętrznego czujnika temperatury tylko jest to mało komfortowe rozwiązanie ponieważ każde pomieszczenie nie ma takiej samej temperatury,

Kocioł to Skamet eko retort 8kW z palnikiem Batory. Ogrzewam około 70 m kw starego domu częściowo ocieplonego, nisko 2,2m.  Sześć grzejników i jedna drabinka. Na prawie wszystkich grzejnikach założone głowice termostatyczne. Instalacja jest prosta, rozdzielacz, osobne nitki na każdy grzejnik, jedna pompa, ochrone powrotu zapewnia CWU, tylko to spalanie jakoś wydaje mi się za duże, temperatura na kotle po dojściu do zadanej dość szybko spada po mimo tak małej różnicy pomiędzy zasilaniem a powrotem.
Link do kotła https://esterownik.pl/device/13704
2017-01-31 10:36 Temat: eCoal.pl v3.5 » statystyki mnie oszukują gdzie błąd?
  PrzemekP Posty:
Napisz jaki zakres dat bierzesz dla każdej próby
Zmień współczynnik ponownie na 0.22 kg/min i zobacz wykresy z jednego dnia ( np 30.01.2017)
Zobaczysz że dane się pokrywają.
Jeżeli bierzesz dłuższy czas, średnie spalanie jest liczone na ilość godzin w całym zakresie dat - jeżeli bierzesz ostatni miesiąc a Statystyki liczysz od kilku dni 
- średnia (czyli pole numer 1) jest dzielona przez ilość godzin w zakresie 
- suma (czyli pole numer 4) jest to suma wpisów 
Ta sama zasada tyczy się kosztów.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.