Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-11-21 12:56 Temat: eSterownik.pl » Ustawienia Retortowy-Grupowe ekogroszek kopalnia Mysłowice
  endriu Posty:
Całkowita powierzchnia to ponad 200m2, w tej chwili ogrzewam jakieś 160m2 (wyłączony na razie garaż i część piwnicy) piec  20kW. Groszek ma dużą moc nie ma problemu z dogrzaniem do zadanej temperatury, Średnie zużycie według tego co sypię i co pokazują Statystyki to 11-15 kg/d. Ocieplony dom z lat 70-80. Ja utrzymuję trochę niższe temperatury w domu niż te u Ciebie.
2017-11-22 11:41 Temat: eCoal.pl v3.5 » Propozycja zmian
  leON22 Posty:
Witam , PrzemekP właśnie takie rozwiązanie stosuję u siebie , ale w statystykach zasypuję tylko jeden gatunek , choć jak sam napisałeś mógłbym zrobić mix z trzech ( Ekomiał Siany z Kareny , Ekogroszek Silesia i Bartex Silver ) . Czy jak zaznaczę opcję Domyślne paliwo ? ( Paliwo , które będzie wpisane przy automat. wpisie o zasypie ) przy dwóch zakupionych paliwach , to będzie je automatycznie dodawać w takim stosunku w jakim je zasypuję tzn. 3 worki Silesi po 30kg= 90kg , plus 3 worki "sianego" po 20kg=60kg , razem - 150kg , czy 50/50% ( po 75kg każdego , czy tylko jeden )  
2017-11-21 14:39 Temat: eCoal.pl v3.5 » Zbyt duże spalanie ekogroszku.
  konto usunięte Posty:
musisz wziąć pod uwagę że ja ogrzewam 120m2 a nie 240m2 ! , następnie Ty masz swierzy budynek który na początku pochłonie więcej energii 

dodane 2017-11-21 14:36Sorka , pomyłka spaliłem 3070kg , zapłaciłem za to  1900zł 
dodane 2017-11-21 14:39do statystyk powinna byc jeszcze brana pod uwage średnia temperatura wew.  z trybu zima u mnie sedno wychodzi ze 24 *
2017-11-21 16:49 Temat: eCoal.pl v3.5 » Zbyt duże spalanie ekogroszku.
  bodziasty Posty:
To są moce umowne - one nie odzwierciedlają tego co pisze na statystykach
Teraz już ci pokazuje dobrze

2018-01-26 17:01 Temat: eCoal.pl v3.5 » pomoc w ustawieniu pieca oep 25kw
  leON22 Posty:
Możesz spróbować , nie prowadzisz statystyk nie wiadomo jaka jest średnia moc Twojego kotła , ale idąc tropem że spalasz 50kg na dobę , a  ja 17kg ze średnią mocą 3.5kW ( grupowe 8/12kW ) , to u Ciebie 3x tyle czyli 16/20kW , dmuchawa 38/40% , powinno wystarczyć na początek po 6 podań
2017-11-24 20:31 Temat: eCoal.pl v3.5 » Urządzenie nie podłączone
  gregors Posty:
Dziwne jest to że czasami da się wejść, i że w domu przez laptopa wszedłem i to że zdarzenia i Statystyki widzę na bieżąco. 
Teraz siedzę w tyrce i nie mogę w piecu se popalić
2017-11-29 09:42 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki - coś się nie zgadza
  skierka21 Posty:
Sprawdziłem zużycie węgla w okresie 180 dni wyszło 817 kg a zasypu było 775 kg.
Mam 2 zakupy węgla pierwszy 2 tony drugi 350 kg z tego drugiego odjął już 365 kg , 
wiem że jest(był) on ustawiony jako paliwo z którego będzie automatyczny zasyp ale jak przekroczy to nie powinien sam zmienić ?
przy "ręcznym" cofaniu podajnika też liczy zużycie - choć to akurat jest zrozumiałe bo sterownik nie wie w którą stronę kręci , może lepiej jak na "ręcznym" by nie liczył ?
2017-11-29 09:45 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki - coś się nie zgadza
  PrzemekP Posty:
Statystyki nie mają funkcjonalności odejmowania paliwa zasypanego. 
Paliwo raz zaznaczone jako domyślne będzie tak zaznaczone do czasu aż użytkownik wybierze inne jako domyślne.
Jeżeli masz różnicę między wynikiem liczonym z czasu pracy podajnika a zasypami - wystarczy jak zmienisz współczynnik podawania paliwa.
2017-11-28 16:00 Temat: eCoal.pl v3.5 » Uszkodzony sterownik, potrzebna pomoc.
  pitaszek Posty:
Nowy sterownik dotarł.
Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń?
Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego?
Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć?

2017-11-28 16:33 Temat: eCoal.pl v3.5 » Uszkodzony sterownik, potrzebna pomoc.
  PrzemekP Posty:
pitaszek napisał » 2017-11-28 16:00
Nowy sterownik dotarł.
Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń?
Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego?
Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć?

Skontaktuj się ze mną przez PW. 
Napiszę dokładnie co i jak żebyś nie miał strat. Wstrzymaj się z podmianą do czasu rozmowy.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.