Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
wiktoriano
|
Zakupiłem nowy opał i zaznaczyłem "Paliwo, które będzie wpisane przy autom. wpisie o zasypie"
czy poprzedni automatyczny wpis się wycofie? dodane 2017-02-06 16:37W zasadzie nie było by to istotne gdyby nie "wartość całego opału" bo gdy cały czas dodaje mi opał z września to będą przekłamania w statystykach cenowych, tak? Gdyż cena była niższa wtedy. |
|||
|
||||
lukasz1
|
Tylko że ty będziesz wiedział że akurat jest 75% a może 70% alarm nie wystąpi a piec ci zgaśnie a niby zostało 5%, ja zawsze zasypuje 4 worki po 30 kg jak się skończy dosypuje zeruje i mam pewność że groszek się nie skończy przed czasem, druga rzecz jaki rodzaj eko czeskiego podaje u mnie 0,22kg/m czarnego np wesoła 0,28 kg/m powiedzmy że mam w zasobniku 50% opału i dosypuje 2x30 eko czeskiego Statystyki się rozjadą pokaże że więcej spalił niż rzeczywiście i eko zostanie w podajniku, musiał bym zmienić zakup lub skorygować czas podania
|
|||
|
||||
siema
|
U mnie nadal w godz dosypania groszku Statystyki spadają do zera. Czy będzie to poprawione? |
|||
|
||||
Vitis
|
lukasz1 napisał » 2017-02-09 15:24 Tylko że ty będziesz wiedział że akurat jest 75% a może 70% alarm nie wystąpi a piec ci zgaśnie a niby zostało 5%, ja zawsze zasypuje 4 worki po 30 kg jak się skończy dosypuje zeruje i mam pewność że groszek się nie skończy przed czasem, druga rzecz jaki rodzaj eko czeskiego podaje u mnie 0,22kg/m czarnego np wesoła 0,28 kg/m powiedzmy że mam w zasobniku 50% opału i dosypuje 2x30 eko czeskiego Statystyki się rozjadą pokaże że więcej spalił niż rzeczywiście i eko zostanie w podajniku, musiał bym zmienić zakup lub skorygować czas podania Akurat ja alarm mam w piwnicy może sobie brzęczeć i tak nie usłyszę. Poza tym nie czekam aż w zasobniku pokaże mi się ślimak nie wiem jak inni ale przypuszczam że też nie czekają. Większość pali jednym rodzajem i nie musi tak często korygować jak ty. Mnie tylko chodzi żeby pokazywało stan faktyczny opału w zasobniku. Nic więcej się nie zmieni. A tak na marginesie u ciebie się nic nie zmieni po prostu zapiszesz że masz zasobnik 120kg. |
|||
|
||||
nowy
|
Witam u mnie też jakieś dziwne rzeczy się dzieją ,jak sprawdzam Statystyki od początku ( 09-02-2017) zasypu to widzę wykres ,ale gdy chcę zobaczyć od np.(11-02-2017) to staty znikają ,coś robię źle ?. Dotychczas mogłem zobaczyć dzień bieżący teraz nie ma wykresu .
|
|||
|
||||
Tommyle
|
Też dodawałem zasyp węgla dziś ok. 9.05 bez wyłączania kotła i też spadło do zera ale wg wykresu o godz. 10.
Jednak wcześniej próbowałem dodać zasyp (wpis) dwukrotnie bez powodzenia. Dopiero trzecia próba dopisała zasyp. Ale pojawiło się zero o 10. Już raz tak miałem ale nie zwróciłem na to uwagi. Swoją drogą czy taka dziura ma wpływ na Statystyki ogółem. dodane 2017-02-06 23:23 |
|||
|
||||
Vitis
|
PrzemekP napisał » 2017-02-13 12:21
Po wystąpieniu alarmu pusty zasobnik przestaje być zliczany czas pracy podajnika - dlatego nie rysują się Statystyki. Błąd ten będzie poprawiony w następnej aktualizacji. Jeśli jeszcze można zapytać o coś takiego: czy jeśli już stan opału w zasobniku nie będzie powiązany z czasem pracy podajnika to czy nie dałoby się przy okazji wprowadzić opcji "Pełny Zasobnik" gdzie każdy posiadacz pieca mógłby wpisać ile (groszku, miału, itp.) mieści mu się w zasobniku? I po wsypaniu tej ilości by było 100% zasobnika. Natomiast wsypanie mniejszej np. połowy pokazało by nie jak jest teraz 100% tylko 50% zasobnika. Takie rozwiązanie uprościło by dosypywanie mniejszej ilości paliwa i pokazywało by stan faktyczny opału w zasobniku. |
|||
|
||||
Jacek_OEP10kw
|
Po ostatnim zasypie przestało zliczać mi Statystyki, reszta działa-czas do opróżnienia zasobnika i pojemność zasobnika.
W parametrze ilość kg/min pracy podajnika ma być wartość z przecinkiem czy kropką? Może to przez to? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Jacek_OEP10kw napisał » 2017-01-01 22:29 No właśnie niby wstawia kropkę. Z tego wychodzi że statystyk nie zlicza z innego powodu. Sprawdź zasyp z 2016-12-30 00:19 - brakuje tam wybranego paliwa. |
|||
|
||||
tedp84
|
dziury w statystykach dlaczego ??
https://esterownik.pl/device/11052 daty 2017-01-04 2017-01-03 2016-12-22 i jeszcze pare innych dat o co chodzi ?? |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.