Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
endriu
![]() |
Całkowita powierzchnia to ponad 200m2, w tej chwili ogrzewam jakieś 160m2 (wyłączony na razie garaż i część piwnicy) piec 20kW. Groszek ma dużą moc nie ma problemu z dogrzaniem do zadanej temperatury, Średnie zużycie według tego co sypię i co pokazują Statystyki to 11-15 kg/d. Ocieplony dom z lat 70-80. Ja utrzymuję trochę niższe temperatury w domu niż te u Ciebie.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Witam , PrzemekP właśnie takie rozwiązanie stosuję u siebie , ale w statystykach zasypuję tylko jeden gatunek , choć jak sam napisałeś mógłbym zrobić mix z trzech ( Ekomiał Siany z Kareny , Ekogroszek Silesia i Bartex Silver ) . Czy jak zaznaczę opcję Domyślne paliwo ? ( Paliwo , które będzie wpisane przy automat. wpisie o zasypie ) przy dwóch zakupionych paliwach , to będzie je automatycznie dodawać w takim stosunku w jakim je zasypuję tzn. 3 worki Silesi po 30kg= 90kg , plus 3 worki "sianego" po 20kg=60kg , razem - 150kg , czy 50/50% ( po 75kg każdego , czy tylko jeden )
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
musisz wziąć pod uwagę że ja ogrzewam 120m2 a nie 240m2 ! , następnie Ty masz swierzy budynek który na początku pochłonie więcej energii
dodane 2017-11-21 14:36Sorka , pomyłka spaliłem 3070kg ![]() dodane 2017-11-21 14:39do statystyk powinna byc jeszcze brana pod uwage średnia temperatura wew. z trybu zima ![]() |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
Możesz spróbować , nie prowadzisz statystyk nie wiadomo jaka jest średnia moc Twojego kotła , ale idąc tropem że spalasz 50kg na dobę , a ja 17kg ze średnią mocą 3.5kW ( grupowe 8/12kW ) , to u Ciebie 3x tyle czyli 16/20kW , dmuchawa 38/40% , powinno wystarczyć na początek po 6 podań
![]() |
|||
|
||||
gregors
![]() |
Dziwne jest to że czasami da się wejść, i że w domu przez laptopa wszedłem i to że zdarzenia i Statystyki widzę na bieżąco.
Teraz siedzę w tyrce i nie mogę w piecu se popalić ![]() |
|||
|
||||
skierka21
![]() |
Sprawdziłem zużycie węgla w okresie 180 dni wyszło 817 kg a zasypu było 775 kg.
Mam 2 zakupy węgla pierwszy 2 tony drugi 350 kg z tego drugiego odjął już 365 kg , wiem że jest(był) on ustawiony jako paliwo z którego będzie automatyczny zasyp ale jak przekroczy to nie powinien sam zmienić ? przy "ręcznym" cofaniu podajnika też liczy zużycie - choć to akurat jest zrozumiałe bo sterownik nie wie w którą stronę kręci
![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Statystyki nie mają funkcjonalności odejmowania paliwa zasypanego.
Paliwo raz zaznaczone jako domyślne będzie tak zaznaczone do czasu aż użytkownik wybierze inne jako domyślne. Jeżeli masz różnicę między wynikiem liczonym z czasu pracy podajnika a zasypami - wystarczy jak zmienisz współczynnik podawania paliwa. |
|||
|
||||
pitaszek
![]() |
Nowy sterownik dotarł.
Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń? Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego? Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć? |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
pitaszek napisał » 2017-11-28 16:00 Nowy sterownik dotarł. Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń? Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego? Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć? Skontaktuj się ze mną przez PW. Napiszę dokładnie co i jak żebyś nie miał strat. Wstrzymaj się z podmianą do czasu rozmowy. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.