Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-01-17 17:14 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki
  tryt Posty:
W moich wykresach statystyk średniego zużycia za dzień 13.01.2017 wyskoczyło "punktowe", niczym nieuzasadnione zużycie opału dwukrotnie wyższe od średniego (średnio leciało około 20 kg, skok na prawie 49 kg). Dzisiaj sytuacja się powtórzyła - średnie zużycie dobowe niecałe 20 kg, jednorazowy wyskok na wykresie do prawie 38 kg. Nie było żadnych powodów, aby nastąpił taki wzrost, CWU nie była w tym czasie pobierana, dom nie był otwierany i chłodzony. O co chodzi? 
2016-12-15 20:58 Temat: eCoal.pl v3.5 » ustawienia Ecoal 3.5 zatrzymywanie pomp
  mamut Posty:
po podłogach grzane ok 130m2, coś takiego http://www.dom-projekt.pl/projekt-olesnica-tb,335.html

Na dole w części podłogówka (korytarz, łazienka, kuchnia). Reszta kaloryfery. Na górze kalo. i kawałek podłogówki w łazience.
Tu masz link do stera https://esterownik.pl/device/8778
Na podłogówce mam termostatyczny mieszający, podłoga na odejściu za 4D. Temp. jaka idzie na nią pokazuje temp. CWU (z montażem tego czekam do wprowadzania się, więc czujnik wykorzystany do podłogówki).
Temp CO1 to temp. na korytarzu na poddaszu, CO2 temp na parterze w łazience gdzie dodatkowo jest drabinka. Ogólnie około 16oC.
Spalanie masz w statystykach.
2016-12-16 08:40 Temat: eCoal.pl v3.5 » ustawienia Ecoal 3.5 zatrzymywanie pomp
  khorne Posty:
ja ogrzewam http://www.archeton.pl/projekt-domu-koniczynkag2_1364_opisogolnyl

zamiast garażu jest sypialnia ,wiatrołap,salon łazienka,korytarz i kuchnia w podłogówce pokoje kaloryfery plus dodatkowo w salonie 2szt i w wiatrołapie 1szt
jak skonfigurować Statystyki bo link nie działa
2016-12-31 00:41 Temat: eCoal.pl v3.5 » OEP 16KW jaki zakres mocy dmuchawy ustawić ?
  leON22 Posty:
Teoria teorią , a praktyka praktyką teraz już wiem , że mój mod-palnik daje radę , musiałem go skręcić z jednej strony , bo tymczasowo ustawiłem te szamotki na luzaka i ta krótka od strony drzwiczek wypadała pod naporem spieków. Skręciłem wkrętami i posmarowałem silikonem , teraz powinno być bardziej stabilnie . Nie przykleiłem szamotek do palnika , taka konstrukcja na razie wystarczy , tak jak pisze karoka65 zobaczymy ,co będzie jak zrobi się chłodniej i kociołek zacznie pracować na wyższej mocy ? Póki co jest OK , możecie zerknąć na moje Statystyki , jakby spalanie spadło . Myślę jeszcze nad dwoma przeróbkami , montażem RCK , bo komin ma ok 13m wysokości ( 4 kondygnacje , komin przekrój 14x27 ) z otworu dmuchawy słychać ssanie jakby się cały czas paliło w palniku , po otwarciu drzwiczek widać że się pali , stąd pewnie nadmiar sadzy w kotle :( Druga sprawa to montaż osuszacza podajnika , temat kiedyś był szczegółowo opisany na forum ale z niewyjaśnionych przyczyn nagle zniknął , na szczęście pojawił się nowy myślę, że dam radę to zrobić , to tyle moich uwag , pozdrawiam i życzę Wszystkim Forumowiczom jak najmniej problemów z kociołkiem i nie tylko w Nowym 2017 Roku
2016-12-24 13:20 Temat: eCoal.pl » Sprawność kotła wg eCoal i wg DTR Ogniwo
  tryt Posty:
Pod statystykami jest informacja, że przyjęto sprawność kotła dla trybu lato 45% a dla trybu zima 65%. 
Ogniwo z kolei w DTRce pokazuje zaświadczenie Instytutu Chemicznej Przeróbki Węgla w Zabrzu, że sprawność kotła wynosi 90,6 - 92%. Różnica znacząca i ciekawe, skąd się bierze. Może to mi ktoś wyjaśnić? 
2016-12-24 15:44 Temat: eCoal.pl » Sprawność kotła wg eCoal i wg DTR Ogniwo
  tryt Posty:
Przeczytałem uważnie i wiem, że to Wy przyjmujecie taką sprawność. Nie podajecie dla potrzeb statystyk, że to taki lub inny kocioł. Przyjąłem, że macie rozeznanie o niebo większe od mojego i domyślam się, że opieracie się na faktach. 

No ale teraz czas najwyższy przerwać (bynajmniej z mojej strony) te rozważania. Niedługo będą działy się rzeczy znacznie ważniejsze. Wesołych Świąt!
2016-12-27 14:39 Temat: bruli.pl » statystyki
  piodeska Posty:
Witam,
Od kilku dni korzystam ze sterownika bruliv3,5 i mam pytanie o Statystyki - piec pracuje ze sterownikiem już kilka dni a tam nic się nie zapisuje. 
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
2016-12-29 09:40 Temat: eCoal.pl v3.5 » Problem z niedopalaniem węgla i spiekami - OEPM 20 kW
  karoka65 Posty:
mkaminski76 napisał » 2016-12-28 23:05
karoka65 napisał » 2016-12-28 20:42
Ile węgla spalasz na dobę?

Statystyki za 30 dni pokazują że prawie 28 kg

Tobie mogę zaproponować mały eksperyment.
Wypierdziel z palnika te szamotki razem z uchwytami.
Zawsze możesz włożyć je tam z powrotem.
2016-12-28 23:05 Temat: eCoal.pl v3.5 » Problem z niedopalaniem węgla i spiekami - OEPM 20 kW
  mkaminski76 Posty:
karoka65 napisał » 2016-12-28 20:42
Ile węgla spalasz na dobę?

Statystyki za 30 dni pokazują że prawie 28 kg
2016-12-28 20:04 Temat: eCoal.pl v3.5 » Za duże spadki temperatury
  Mateusz91 Posty:
Statystyki mam wyzerowane bo zakupiłem inny rodzaj groszku (mniejsza kaloryczność)  
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.