Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2022-02-05 18:34 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Wielka prośba do Seba, PrzemekM, mnich, marcinciesielski, ven
  gwarek Posty:

@Leon znowu u Ciebie same proste kreski na wykresie .... po co to rysować hihihih.
Popieram co do temperatury w statystykach.
2023-12-17 14:36 Temat: eCoal.pl » Sprawność kotła OEP - jaka realna wartość ?
  kubanos Posty:
Chcę oszacować na podstawie spalengo opału, jakie jest zapotrzebowanie budynku ma energię cieplną pod pompę Ciepła. 
Jest konkretny wzór na to ale trzeba wiedzieć jaka piec ma sprawność. 
Mam 160 metrów. Zużywam razem z CWU na sezon nie wiecej niz3 tony. 
Z wykresów że statystyk wychodzi co innego, z cieplo.app co innego. 
Masz buderusa i pv i chce Ci się bawić w wungiel? 
2022-03-01 18:17 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Statystyki za luty 2022r

PC CWU Buderus 270l pobrał 38kWh.
Z ciekawości poboru prądu przez mojego "niebieskiego" podłączyłem go pod moją nową zabawkę gniazdo wifi TUYA, z watomierzem na pokładzie, oto wynik :

2024-01-15 20:00 Temat: bruli.pl » Brak wykresów stary bruli
  PrzemekP Posty:
Wykresy na stronie sterownika działają poprawnie. Statystyki też są OK. Karta SD działa poprawnie i dane wyglądają OK.
Jeżeli chodzi o aplikację to aplikacja do starych sterowników została usunięta z Play Store - pracujemy aby ją przywrócić, niestety wymaga to przerobienia aby dostosować do aktualnych wymogów Google.
2022-04-08 07:38 Temat: eCoal.pl » Aktualizacja, pierwsze kroki nowicjusza :)
  Agraf Posty:

Dziękuję za szybką odpowiedź.

To jeszcze mam pytanie odnośnie statystyk - wykresów. Rozumiem, że potrzebuję do tego karty SD - na tą kartę przed jej włożeniem do sterownika muszę wgrać pliki, które są tutaj do ściągnięcia ?

I jeszcze taka sprawa. Logując się tutaj na stronie mogę przez www zarządzać piecem, ale w aplikacji eSterownik nie widzi mi urządzenia - czy to wina starego oprogramowania i pomoże zmiana na 0.3.1.8 ?
2015-04-29 21:00 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  karol195612 Posty:
Czy w przypadku użycia ustawienie fabryczne czy statystyka pozostaje czy też znika ? 
2022-04-30 20:33 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Statystyki za kwiecień 2022r, po wynikach z marca myślałem, że będzie lepiej, niestety myliłem się 

PC CWU Buderus 270l, zasilany ciepłą wodą z bojlera zasilanego "niebieskim" pobrał 35kWh  
dodane 2022-04-30 20:33Ps. Jestem ciekaw zużycia gazu w ocieplonym już domu mojego syna. Jutro dam znać ile m3 splił, w domu 23st, temp. zadana CWU 50st. 
2022-05-10 23:06 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czesci zamienne
  swp_minkowskie Posty:
karoka65 napisał » 2022-04-29 22:04
Ciekaw jestem jak ten Żeliwny w ogóle palił, nie dość że się "zespawał" to jeszcze talerz pęknięty.

Mozesz obejrzec wykresy i Statystyki. Palilem Varmo. Niedopalow bylo bardzo malo
2022-05-20 15:21 Temat: eSterownik.pl » Przejście z Ekogroszku na PC? Porównanie kosztów
  leON22 Posty:
Adam, to wg moich statystyk, czyli 3.5tony groszku 27MJ/sezon 24st w domu i CWU 50st , wg Twoich obliczeń, w pompę o jakiej mocy muszę celować   bo jakoś tego nie kumam  
2022-05-20 20:02 Temat: eSterownik.pl » Przejście z Ekogroszku na PC? Porównanie kosztów
  adkwapniewski Posty:
leON22 napisał » 2022-05-20 15:21
Adam, to wg moich statystyk, czyli 3.5tony groszku 27MJ/sezon 24st w domu i CWU 50st , wg Twoich obliczeń, w pompę o jakiej mocy muszę celować   bo jakoś tego nie kumam  

Wejdź tu : https://cieplo.app/start

Wypełnij i wklej link do wyniku. Grzejniki przewymiarowane ? 
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.