Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
anaana
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
marcinbb również tego nie rozważałem , za mojego OEP 16kW zapłaciłem 7.5 tys z montażem i małymi przeróbkami instalacji po starym śmiechu 10 tys , z czego z UOŚ dostałem 1 tys zwrotu -dotacji , a z tego kominiarz zabrał ponad stówkę za wydanie opinii , nie liczę również ile i za ile opału spaliłem przez te 3 sezony , w/g statystyk które są w miarę miarodajne 8000 kg za 5700 pln
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
marcinbb napisał » 2018-05-14 19:16 Po 4 dniowej nieobecności wróciłem do chałupy. Może i ja przedstawie Statystyki od początku maja: Pobrane z sieci: 51,2kWh Wysłane do sieci: 303,9kWh jeśli do końca miesiąca miało by wpaść około 700kWh to do końca miesiąca mamy 17 dni. 400 / 17 =23kWh oddane do sieci dziennie co oznaczało by że codziennie będą słoneczne dni. Myślę że realnie 620kWh. Witam , marcinbb i u mnie ponad 700kWh produkcji z PV pyknęło w tym m-cu , a do jego końca zostały jeszcze 3 dni , więcej optymizmu ![]() ![]() Wysłane do sieci - 549kWh , pobrane - 235kWh ![]() PS. Jutro na test zasypuję do mojego OEP 16kW ostatnie w tym sezonie : 20kg zakupionego Greenpala i wygaszam kociołek ![]() ![]() |
|||
|
||||
Hajtaler
![]() |
Czas pracy podajnika sie nie zapisuje więc go nie odzyskasz. Statystyki się liczą bo masz w rodzju paliwa wpisane zużycie w kg/min
|
|||
|
||||
Kedar13
![]() |
@rafbog jeżeli chcesz wiedzieć ile czasu pracował podajnik to sprawdź w statystykach ilość spalonego węgla z okresu, który Cię interesuje, podziel przez współczynnik zużycia i będziesz miał czas pracy podajnika.
|
|||
|
||||
rafbog
![]() |
PrzemekP napisał » 2018-07-18 13:09 ... Więc dane o czasie pracy podajnika są zapisane w bazie, ale nie ma szybkiej metody na wyciągnięcie sumarycznego czasu pracy podajnika pomiędzy zasypami. OK, a jaka jest ta metoda (niekoniecznie szybka) żeby dostać się do zapisanych czasów pracy podajnika? dodane 2018-07-18 13:25 Kedar13 napisał » 2018-07-18 13:01 Dzięki ale to nie ma dla mnie sensu - to współczynnik ma być wyliczony według czasu pracy podajnika, a nie odwrotnie.@rafbog jeżeli chcesz wiedzieć ile czasu pracował podajnik to sprawdź w statystykach ilość spalonego węgla z okresu, który Cię interesuje, podziel przez współczynnik zużycia i będziesz miał czas pracy podajnika. |
|||
|
||||
rafbog
![]() |
Statystyki - zdarzenia - nowy wpis - zakup paliwa. O to Ci chodzi?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Tu masz na temat statystyk - > Statystyki , a tu reszta ustawień - > POZIOM PALIWA , miłej lektury
![]() |
|||
|
||||
Snopek
![]() |
Ok.Przyznam, ze pomogles, bo bez tej czujki to by byla lipa czuje...DZIEKI! Ustawie pokojowo. To znaczy bym chcial zeby mi zawor 4d tak krecil zeby w pokoju bylo 22 stopnie. Powinno wystarczy to co mam tylko prawidlowo podlaczone, prawda? Dzis to i tak tego nie bede rozbieral tylko jutro sie tym zajme za dnia co by dmuchac na eeehe zimne. dodane 2018-10-25 21:14 Pewnie to widac w statystykach., Piec chodzi, zawor sie otwiera 100%, nagrzewa pomieszczenie to spada do 0%...i tak w kolo. Jak mialem w zawor 4d zeby wylaczal pompy po dogrzaniu na nie, to kiedys mi zawor sie odkrecal miedzy 30 a 60%, teraz chyba po aktualizacji jak tak ustawie to ciagle jest 100% i w ogole sie nie zamyka (testowalem pare godzin tylko bo w domu sie zrobil upal a zawor non stop otwarty) |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.