Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2019-10-10 19:47 Temat: eCoal.pl v3.5 » Kablibracja podajnika
  leON22 Posty:
Problem nie nazywa się kalibracja podajnika , tylko Statystyki i taki temat jest na forum -->> Statystyki
Pewnie nie uzupełniłeś wszystkiego przy zakupie paliwa , łącznie z ptaszkiem o paliwie które będzie dodawane automatycznie przy zasypie
2020-01-12 15:51 Temat: eCoal.pl v3.5 » Brak danych: wykres i statystyki
  pawlop Posty:
U mnie Statystyki skończyły się o 14.00.
2019-10-29 12:55 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Marcin , zapomniałeś jeszcze dodać w tych swoich obliczeniach, że ten kociołek oprócz wungla to pobiera również prąd Niedawno osobiście sprawdzałem to na zakupionym watomierzu W moim przypadku wygląda to tak :
1 ) Sam sterownik pobiera ok.6W 
2) Pompa CWU ( działa non-stop jako ochrona powrotu ) - 8W
3) Sterownik+pompa cwu+dmuchawa na 33% - 22W
4) Sterownik+pompa cwu+dmuchawa na 33%+podajnik - 270W ( tutaj w zależności od ustawień u mnie w grupowym na mocy 8kW - 5x 5s = 25s , na mocy 12kW - 5x 7s ) ogólnie czas pracy podajnika na pelecie weglowym VP u mnie 570min
5) Wszystko j/w + pompa CO ( tryb zimowy ) - ok.300W 
Nie chce mi się tego wszystkiego liczyć ale trochę tego zużycia jest pomimo energooszczędnych pomp 
dodane 2019-10-29 12:55Dla przykładu wrzucę screena z moich statystyk za m-c sierpień 2019 r

2019-11-05 13:18 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  Novi Posty:
Statystyki za październik u mnie:

Jak macie ustawione panele na dachach u siebie? U mnie to jest południe z lekkim zachodem ale dach tylko 12 ~ 15 stopni, panele mono. Lato wychodzi spoko ale wiosna i jesień mogłoby być lepiej, nie ten kąt (jesienią wiosną słońce jeszcze tak nie grzeje i sprawność jest wyższa)
Pytam bo zastanawia mnie czy coś bym uzyskał chociaż lekko je unosząc  W perspektywie roku kWh może by było więcej.

Porównanie godzinowe i mocy lata do zimy: 

2019-11-06 16:45 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  dartante Posty:
marleyy napisał » 2019-11-04 21:17

No właśnie z tego co widzę T-CAP to tylko od 9kW...to za dużo jak na mój domek ....obecnie OEP maksymalnie dobija do 3,3kW....ale to dosłownie kilka dni w roku...średnia to 1,3kW....nawet gdyby przyjąć, że na Statystyki z kotła trzeba przymknąć oko, i nawet te 1-1,5kW pompy zarezerwować dla CWU... to te 9kW to i tak sporo.. celuje 5-7kW. Więcej mi nie potrzeba.

Jakiś inny typ? Wogóle czym rózni się zwykła Aquarea od TCAP oprócz mocy?..tak w kilku zdaniach zebym nie musiał szukać po necie...

Jeśli więcej Ci nie potrzeba niż 1.3kw to najlepsza będzie Aquarea SDC gen J o mocy 5kw jej minimalna moc to 1.2kw, lub 7kw której minimalna moc to 1.6kw, Althermy III żadna nie schodzi poniżej 1.8kw. Przy -20 mają moc powyżej 4kw więc każda da rade przy zapotrzebowaniu 3.3kw jakie podałeś.
2021-02-12 21:46 Temat: eCoal.pl v3.5 » Pomoc w wyborze pieca
  Hexen84 Posty:
leON22 napisał » 2021-02-12 16:03
Chyba muszę się z Tobą zgodzić karoka65 , jak widać w moich statystykach za m-c styczeń 2021 zużycie eko-miału Greenpal ( najtańsze paliwo z PGG : 750pln z dostawą , z ostatniej promocji 650pln ) 577kg , za 427PLN . U Ciebie 890kWh x 0,62pln = 552PLN  , bez roboty i syfu w kotłowni 

z moich obliczen wyszlo ze jak 1t kupiles za 750 zl to 577kg kosztowalo Cie 432,75 roznica zadna w stosunku do tego co podałeś w moim miescie 1kw pradu kosztuje 0.65zl co daje nam 578zł co daje na roznice 145,75 na miesiac przy założeniu że mamy domek ok 145m2 bo leoON ma 160 a Karoka 120. pomijajac kwestie pracy w kotłowni i syfu przy groszku w skali roku daje nam to 6x 145=874. Biorą pod uwage iż powierzchnia mojego domu to 370m2 daje nam to prawie 3 krotność tej sumy tak wiec 3x870=2600 rocznie, nie wiem jak dla Was ale dla mnie warto dla tej sumy pozostać przy groszku i nie biore pod uwage kosztów zakupu i montażu PC dla moich potrzeb wyliczono 28kw.

Jak ktoś chciałby mieć obraz kosztów ogrzewania to polecam https://www.a-pic.pl/kalkulator wpisać swoje dane budynku i mamy czarno na bialym co jest najtańsze i jest możliwość zmian cen za kazdy rodzaj energii oraz mozliwosc modyfikacji sprawności urządzen grzewczych co wyeliminuje sugestie Karoka o zawyzaniu i zanizaniu cen
2015-08-21 13:35 Temat: Aplikacje mobilne » eSterownik Mobile wersja 1.5.x
  michalsubaru Posty:
A JA nadal nie mam dostepu do statystyk i wykresow
2020-01-17 09:15 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  pikpik Posty:
Niestety ale padają nie tylko Statystyki :/
2020-01-16 16:53 Temat: eCoal.pl v3.5 » Brak danych: wykres i statystyki
  wiktoriano Posty:
YuZJannowitz napisał » 2020-01-16 13:59
Na tą chwilę poradziłem sobie przekierowując na routerze ruch na porcie 80 z IP sterownika na IP zewnętrzne mojej sieci i wykresy podglądam bezpośrednio na serwerze www zbudowanym w sterownik. Mało wygodne, nie liczy statystyk ale podgląd "live" na wykresy jest.
że jak?  na odwrót to rozumiem i tak też zrobiłem czyli przekierowałem ruch przychodzący na porcie 90 na LAN na port 80 i jestem tam gdzie mówisz podając adres ip:90

LiMat napisał » 2020-01-16 16:07
Przygotowania do wprowadzenia płatnościpewny
Spoko, jak tylko będą wprowadzać więcej naszych pomysłów   10/miesiąc mogę dać
Wszystko kosztuje, teraz za darmo to nawet w gębę nie dostaniesz, a za sterownik jest tylko raz policzone.
2020-01-17 21:07 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  anaana Posty:
Pamiętam eCoala 2010  jakoby golasa, nie było statystyk ale też masy innych rzeczy
 😁😁👍 I nikt wtedy też nie pisał że to jakiś luksus 💪😁👍
Oby ES szedł w dobrym kierunku.
Czasami wielkie rozwiązania są mniej przydatne niż te podstawowe z których korzysta więcej urzytkowników.

P.S. Dodam jeszcze aplikacja mobilna, dla trzech kotłów muszą być wszędzie takie same kafelki a np. w jednym brakuje zaworu 4d.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.