Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
himeroza
![]() |
pimpej napisał » 2017-12-23 10:57 Witam pale pelletem od czerwca, w okresie wakacyjnym do cwu a obecnie co i cwu. Dom 220m2 połowa w podłogówce reszta kaloryfery, dom 5 letni dobrze ocieplony pali sie dobrze nie wygasa, nie cofa sie żar do podajnika przy obecnej pogodzie do pieca zaglądam raz na 6-7 dni kiedy dosypuje pellet do zbiornika (6x20kg) Jedyny minus to szklista warstwa mażi na ściankach pieca ( przy częstym przechodzeniu w podtrzymanie) którą można łatwo usunąć dosypując na palenisko preparat - Hansa na usuwanie smoły - po paru dniach sama odpada ![]() Ogólnie jestem zadowolony - brak pyłu i syfu jaki miałem przy eko-groszku no i popiołu (po spaleniu około 1 tony wyciągnąłem jakieś 5-6 kg pyłu) Spalanie nieznacznie większe niż eko-groszek co widać na statystykach( około 25-30 %) jaki pellet i firma?? 25% wiecej ?? kolego z wegla mozna wycisnąć o wiele więcej niż z trocin |
|||
|
||||
pawel-125
![]() |
Witam, od 28 stycznia przestały wyświetlać się Statystyki zużycia paliwa czy można to sprawdzić. Dziękuję.
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
||||
|
||||
mamut
![]() |
Przecież Statystyki opierają się właśnie niejako na objętości, trochę tak jak przepływ. Minuta pracy podajnika to jakaś tam objętość przesuwanego materiału przez śrubę. A chcąc uzyskać ilość należy podać "gęstość" dla opału. Jeśli źle wpiszemy stosunek kg/minuta to zawsze mogą nam kwiatki wychodzić, że np czeskiego przy -20 spalimy mniej niż Wesołej.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
marcinbb również tego nie rozważałem , za mojego OEP 16kW zapłaciłem 7.5 tys z montażem i małymi przeróbkami instalacji po starym śmiechu 10 tys , z czego z UOŚ dostałem 1 tys zwrotu -dotacji , a z tego kominiarz zabrał ponad stówkę za wydanie opinii , nie liczę również ile i za ile opału spaliłem przez te 3 sezony , w/g statystyk które są w miarę miarodajne 8000 kg za 5700 pln
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
krusina
![]() |
Witam, czy można w jakiś sposób wysdrukowac Statystyki? Głównie chodzi mi o ilość i koszt zużycia w ciągu miesiąca.
|
|||
|
||||
thetycza
![]() |
Witam. Można prosić kogoś bardziej doświadczonego o zerknięcie na ustawienia sterownika?
https://esterownik.pl/device/16943 Mamy problem z ustawieniem, na statystykach z przed kilku dni widać dziwne wzrosty temp. CO + spalin (np. 28.06) gdzie CO dochodził nagle do 80 stopni bez żadnych zmian w ustawieniach. Wczoraj teść dzwonił bodajże do producenta pieca (Ogniwo) z pytaniem o ustawienia do sterownika, coś tam zmienił ale dzisiaj widzę, że temperatura CWU od rana spada. Nie doszła/przekroczyła nawet zadanego progu. Czy przedłużanie kabla czujnikowego (CWU) może mieć wpływ na takie dziwne zachowania ? Będę wdzięczny za podpowiedzi. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
rafbog napisał » 2018-07-15 16:24 Gdzie można podejrzeć czas pracy podajnika, którego nie spisałem, a zresetowałem przy zasypie? To co kasujesz przy zasypie to sumaryczny czas pracy podajnika od ostatniego zasypu. W danych w chmurze czas pracy jest rozbity na poszczególne godziny i według tych danych są liczone Statystyki. Więc dane o czasie pracy podajnika są zapisane w bazie, ale nie ma szybkiej metody na wyciągnięcie sumarycznego czasu pracy podajnika pomiędzy zasypami. |
|||
|
||||
rafbog
![]() |
Kedar13 - z tym się zgadzam, mogę sobie na podstawie statystyk i rzeczywistej wartości zasypu wyliczyć czas pracy podajnika. Odbiegliśmy jednak trochę od tematu bo chodziło o możliwość odczytu zapisywanego przez sterownik czasu pracy podajnika. Gdyby ES dodał dodatkowe zdarzenie rejestrujące załączenie i wyłączenie podajnika to można by sobie ten czas w ten sposób wyliczać dla dowolnego okresu.
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.