Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
seba
|
tryt prawdopodobnie już znaleźliśmy problem, który mógł powodować błędne wskazania statystyk, jak również piki na wykresach temperatur. Dzisiaj od 12:00 wprowadziliśmy poprawkę na serwerze.
|
|||
|
||||
siema
|
Pytanie-czy mają znaczenie dla wiarygodności statystyk moje codzienne wpisy o ilość kg dosypanego grochu? Codziennie mechanicznie dosypuję takie same wartości w kg.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Tommyle napisał » 2017-01-31 07:26 Nikt z ES do tej pory nie odpowiedział na pytanie tryta. Też jestem ciekaw dlaczego Statystyki w wersji 3.5 są o wiele uboższe od 2.4. Czy i kiedy to zostanie poprawione Wykresy pojawią się w momencie gdy w sterownikach 3.5 wraz z najbliższą aktualizacją pojawi się opcja do podania mocy nominalnej kotła. |
|||
|
||||
pab11o
|
wypełnić brakujące luki: Statystyki>zdarzenia> itd
|
|||
|
||||
tryt
|
seba napisał » 2017-01-31 12:33 tryt prawdopodobnie już znaleźliśmy problem, który mógł powodować błędne wskazania statystyk, jak również piki na wykresach temperatur. Dzisiaj od 12:00 wprowadziliśmy poprawkę na serwerze. Na wykresie temperatury powrotu jeszcze są po 12.00 zawirowywania, na pozostałych nie. Poobserwuję w dłuższym okresie czasu. |
|||
|
||||
slawtaz
|
jest to dość losowe, ale częste. Czasami wystarczy kilka razy odświeżyć stronę i już się godziny przesuwają. Ze swojej strony dodam jeszcze, że to nie jest problem mojego sterownika, bo potrafię to wywołać na statystykach innych osób.
|
|||
|
||||
tryt
|
W moich wykresach statystyk średniego zużycia za dzień 13.01.2017 wyskoczyło "punktowe", niczym nieuzasadnione zużycie opału dwukrotnie wyższe od średniego (średnio leciało około 20 kg, skok na prawie 49 kg). Dzisiaj sytuacja się powtórzyła - średnie zużycie dobowe niecałe 20 kg, jednorazowy wyskok na wykresie do prawie 38 kg. Nie było żadnych powodów, aby nastąpił taki wzrost, CWU nie była w tym czasie pobierana, dom nie był otwierany i chłodzony. O co chodzi?
|
|||
|
||||
tedp84
|
dziury w statystykach dlaczego ??
https://esterownik.pl/device/11052 daty 2017-01-04 2017-01-03 2016-12-22 i jeszcze pare innych dat o co chodzi ?? |
|||
|
||||
Tommyle
|
Też dodawałem zasyp węgla dziś ok. 9.05 bez wyłączania kotła i też spadło do zera ale wg wykresu o godz. 10.
Jednak wcześniej próbowałem dodać zasyp (wpis) dwukrotnie bez powodzenia. Dopiero trzecia próba dopisała zasyp. Ale pojawiło się zero o 10. Już raz tak miałem ale nie zwróciłem na to uwagi. Swoją drogą czy taka dziura ma wpływ na Statystyki ogółem. dodane 2017-02-06 23:23 |
|||
|
||||
Figaro
|
A u mnie coś się zepsuło w statystykach - brak wykresu, brak możliwości zmiany dat i brak edycji w zdarzeniach... Coś się stało tylko u mnie, czy coś z platformą nie tak...?
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.