Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
voorek
|
Mam problem ze statystykami na esterownik, od 11/12/2016 widzę że nic się nie pojawiło.
|
|||
|
||||
DKo70
|
sq9tbu napisał » 2016-02-08 13:10 Nareszcie!
Widzę że na wykresach dzisiaj na dole pojawiły się zmiany. Widać jaki parametr był zmieniany i jak wpływa na wykres. |
|||
|
||||
bodziasty
|
To teraz uzupełniaj Statystyki i udostępnij publicznie bo pisze, że użytkownik niezalogowany no i zaktualizuj na 3.1.8 - to tak na początek
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
To ja do statystyk dorzuciłbym średnia temp zewnętrzna i wewnętrzna danego miesiąca
|
|||
|
||||
siema
|
U mnie zawsze tak samo jest-czasami wirtualnie wsypuję 2 razy/ dzień i 2 razy występuje 0 w statystykach
|
|||
|
||||
tryt
|
Wersja eCoal 2.4 nadal ma o wiele bardziej bogate Statystyki aniżeli nowsza wersja . W starszej jest dostęp do: "średnia moc kotła", "całkowite zużycie w miesiącach", "całkowity koszt dla poszczególnych miesięcy", "średnia moc w miesiącach" oraz "porównanie kosztów zakupu oraz kosztu ogrzewania". Dlaczego nadal nie ma tego w wersji eCoal 3.5 pomimo obietnic od dłuższego czasu, że będzie to poprawione?
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
kgrabowski napisał » 2016-12-16 10:03 Witam, Nie wiem dlaczego ale moja statystyka dla ilości paliwa w zbiorniku przekłamuje i to mocno. W sypałem do zbiornika 50kg poczekałem aż to sie wypali i sprawdziłem jaki czas pracował podajnik. Wyliczyłem współczynnik spalania kg/min pracy podajnika jako 50kg/249 min otrzymałem wskaźnik 0,2 i tak dodałem przy zdarzeniu zakup paliwa. Po kolejnym zasypie 50 kg, przy czasie pracy podajnika równym 93 min mam informacje, ze w zasobniku znajduje się 15% paliwa. A wg wyliczeń ręcznych powinno byc 1-(93*0,2)/50= 62,8%. Ktoś jest wstanie powiedzieć co źle robie? W ustawieniach masz wpisany czas do opróżnienia zasobnika 110 minut. Jeżeli podajnik chodził 93 minuty to wartość jest poprawna. Pamiętaj, że robiąc zasyp sterownik ZAWSZE zaznaczy zasyp do pełna - niezależnie ile kg zasypu wpiszesz. |
|||
|
||||
kgrabowski
|
Witam,
Nie wiem dlaczego ale moja statystyka dla ilości paliwa w zbiorniku przekłamuje i to mocno. W sypałem do zbiornika 50kg poczekałem aż to sie wypali i sprawdziłem jaki czas pracował podajnik. Wyliczyłem współczynnik spalania kg/min pracy podajnika jako 50kg/249 min otrzymałem wskaźnik 0,2 i tak dodałem przy zdarzeniu zakup paliwa. Po kolejnym zasypie 50 kg, przy czasie pracy podajnika równym 93 min mam informacje, ze w zasobniku znajduje się 15% paliwa. A wg wyliczeń ręcznych powinno byc 1-(93*0,2)/50= 62,8%. Ktoś jest wstanie powiedzieć co źle robie? |
|||
|
||||
slawtaz
|
Super, może jednak nie wydawało mi się, że coś się zmieniło.
Zauważyłem też jeszcze jedną rzecz dot. wykresu, mianowicie czasami wykres za jeden dzień pokazuje od godziny 00:00 do 23:00, a czasami od 01:00 do 00:00. Na razie nie wiem od czego to zależy, jedynie co to wydaje mi się, że jak patrzę z rana to widzę ten pierwszy zakres, a jak wieczorem to ten drugi. Pewnie to tylko przypadek, ale poobserwuję jeszcze. Czy jest szansa, aby ten nowe porównawcze wykresy w statystykach zawierały też bieżący miesiąc/rok itd. Tak by można było na bieżąco śledzić dany miesiąc/rok względem poprzedniego? Przyda się to zwłaszcza w wykresie kosztów zakupu, bo trzeba będzie czekać do 2018, aby zobaczyć jak to się ma w obecnym 2017. Pozdrawiam Edit: Udało mi się wychwycić opisaną wcześniej sytuację, jednak wykres jest taki sam, tylko czas się jakoś przesuwa: |
|||
|
||||
PrzemekP
|
nowy napisał » 2017-02-01 00:02 witam u mnie też dziwne rzeczy się dzieją godz 21 +- wykresy ok ,teraz brakuje wykresu od 18 stycznia leci tylko prosta linia,,:( ps. chodzi o Statystyki ps. sterownik smart 2 W twoim przypadku brakuje wpisu o zakupie. Ostatnie dwa zasypy nie mają wybranego węgla - lub węgiel był wybrany ale to zdarzenie z listy zostało usunięte. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.