Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2015-11-28 14:27 Temat: eCoal.pl v3.5 » *** Automatyczne aktualizacje - opis zmian ***
  seba Posty:
Wersja: 1.1.8.0
Data: 2015-10-14

Opis zmian:
1. Dla zaworu 4D i obwodu CO usunięto generowanie alarmu Wysoka temp. za zaworem.
2. Zmiana kolorów diody RGB na płycie sterownika: Niebieska pulsuje - OFFLINE, Zielona pulsuje - ONLINE
3. Podczas ochrony kotła przy pomocy zaworu 4D na wyświetlaczu wyświetlanie informacji o aktywnej funkcji ochrony powrotu w miejscu temp zadanej za zaworem.
4. Jeśli jest aktywna funkcja ochrony powrotu przy pompcy zaworu 4D to zawór utrzymuje tylko temp. na powrocie. Nie przełącza się pomiędzy utrzymywaniem temp. powrotu i temp. za zaworem.
5. Aktualizacja temp. zadanej z pogodówki co 5 minut (zarówno dla zaworu jak i kotła)
6. Dodano polskie czcionki na panelu
7. Poprawka w generowaniu statystyk spalania
dodane 2015-11-28 14:27Data: 2015-11-28

Opis zmian:

1. Poprawka w obsłudze zaworu 4D - ochrona powrotu i utrzymywanie temp. za zaworem działają jednoczesnie. Ochrona zaworu ma wyższy priorytet nad utrzymywaniem temperatury za zaworem.
2. Zwiększono zakres ustawień temp. obniżonej z 10 do 15 deg dla obwodu kotła i obwodów CO1 i CO2
2015-11-28 14:28 Temat: bruli.pl v3.5 » *** Automatyczne aktualizacje - opis zmian ***
  seba Posty:

Opis zmian:
1. Dla zaworu 4D i obwodu CO usunięto generowanie alarmu Wysoka temp. za zaworem.
2. Zmiana kolorów diody RGB na płycie sterownika: Niebieska pulsuje - OFFLINE, Zielona pulsuje - ONLINE
3. Podczas ochrony kotła przy pomocy zaworu 4D na wyświetlaczu wyświetlanie informacji o aktywnej funkcji ochrony powrotu w miejscu temp zadanej za zaworem.
4. Jeśli jest aktywna funkcja ochrony powrotu przy pompcy zaworu 4D to zawór utrzymuje tylko temp. na powrocie. Nie przełącza się pomiędzy utrzymywaniem temp. powrotu i temp. za zaworem.
5. Aktualizacja temp. zadanej z pogodówki co 5 minut (zarówno dla zaworu jak i kotła)
dodane 2015-11-28 14:28Data: 2015-11-28

Opis zmian:

1. Poprawka w obsłudze zaworu 4D - ochrona powrotu i utrzymywanie temp. za zaworem działają jednoczesnie. Ochrona zaworu ma wyższy priorytet nad utrzymywaniem temperatury za zaworem.
2. Zwiększono zakres ustawień temp. obniżonej z 10 do 15 deg dla obwodu kotła i obwodów CO1 i CO2
2015-11-28 13:29 Temat: Defro Smart II » *** Automatyczne aktualizacje - opis zmian ***
  seba Posty:

Opis zmian:
dodane 2015-11-28 13:29Wersja: 1.1.8.1
Data: 2015-11-28

Opis zmian:

2015-11-09 22:31 Temat: eSterownik.pl » Algorytm retortowy-Proporcjonalny - na podstawie pomyslu Janusza - python
  adkwapniewski Posty:

@Uzi - dane z podajnika do własnych statystyk - czasami jest potrzeba korekty tego co "niby - na niby " namielił ...(jak się zblokuje i zawleczki nie zerwie)  

@Janusz może mono na rPi ? Nie mam jeszcze rPi ale serwerek na debianie ... miałem dzisiaj troszkę czasu odpaliłem vnc + gnome , dorobiłem backgroundWorker (odczyty w osobnym wątku)  i spoko uruchamia się na mono

Myślę jak to sensownie spiąć z google.sites ... bez stałego ip za podwójnego nat`a ... google drive + sheets ?

2017-01-10 22:53 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  szakal_kp Posty:
Statystyki już działają, jest chyba jakiś dłuższy czas na odświeżenie lub po drugim zasypie się pokazały.
2017-01-03 08:26 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  PrzemekP Posty:
Norbert napisał » 2017-01-02 21:45
PrzemekP, sytuacja jest dziwna, Statystyki nie działają od 11.12.2016 a wykresy od sylwestra 31.12.2016.
wyjąłem kartę, chciałem zgrać zawartość na kompa, ale jest komunikat że nie można odtworzyć i nie da się zgrać zawartości?
z pozycji kompa i androida możma zmieniać nastawy, ale nie ma wykresów, na kompie pojawia się komunikat "brak danych" a na androidzie Error Parse

Prawdopodobnie karta SD jest uszkodzona. Musisz ją wymienić - zobaczysz czy to pomoże. Pamiętaj że na karcie musi być strona WWW. Potrzebną paczkę znajdziesz tutaj
2017-01-02 18:31 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  blur Posty:
Ja natomiast mam taki problem że od 24.12 przestały do statystyk dodawać się zasypy z apki :( można gdzieś sprawdzić ile i kiedy zasypałem ?
2016-02-11 21:38 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  Gelo_26 Posty:
A u mnie samo się naprawiło, nie miałem czasu wyjmować karty i jak już chciałem ją wymienić to się okazało że już działa.
Chyba porostu błędne dane nadpisały się nowymi i stąd ta poprawa
2017-01-02 21:45 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  Norbert Posty:
PrzemekP, sytuacja jest dziwna, Statystyki nie działają od 11.12.2016 a wykresy od sylwestra 31.12.2016.
wyjąłem kartę, chciałem zgrać zawartość na kompa, ale jest komunikat że nie można odtworzyć i nie da się zgrać zawartości?
z pozycji kompa i androida możma zmieniać nastawy, ale nie ma wykresów, na kompie pojawia się komunikat "brak danych" a na androidzie Error Parse
2017-01-07 01:48 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  orzechdrums Posty:
Witam, 
Od 20 listopada mam brak statystyk/wykresów. Dodane wcześniej wpisy dot. zakupu oraz dodawane zasypy. Czy nieregularność w dodawaniu zasypów /praca kotła z poziomem 0 towaru/ mogła spowodować zanik statystyk/wykresów? W jaki sposób na Statystyki wpływa dodanie zasypu? bo wydaje się, że czas pracy / ilość spalonego towaru/ sterownik liczy dalej poprawnie ... Proszę o pomoc szanownych forumowiczów. pzdr
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.