Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2019-11-28 19:26 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wybór obwodu CO1 i CO2 oraz ustawienia...
  yaro2004 Posty:
Ok.  Te Statystyki zrobiłem, masakra jednego dnia miałem zużycie 42kg :(
2016-02-08 14:50 Temat: Aplikacje mobilne » eSterownik Mobile wersja 1.5.x
  starplus Posty:
Zainstalowałem, śmiga aż miło! Dzięki! Mam jeszcze problem ze statystykami. Na laptopie są ,natomiast na telefonie są puste ramki. W przegladarce mam wlaczone wczytywanie obrazów.
2016-02-11 23:05 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  DKo70 Posty:
sq9tbu napisał » 2016-02-08 13:10
Widzę że na wykresach dzisiaj na dole pojawiły się zmiany. Widać jaki parametr był zmieniany i jak wpływa na wykres.
Nareszcie!
2016-03-16 21:41 Temat: eSterownik.pl » Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4
  DKo70 Posty:
Co jest ostatnio z tym sterownikiem?
Coraz częściej nie mam połączenia z kotłem swoim i innymi. Czarne kropki.
Cały czas jakieś konserwacje, jak to ktoś określił? 
Macie też takie problemy? 
dodane 2016-03-16 21:41Statystyki nie odświeżają się po kilka godzin.
Teraz od 18.00.
2014-04-09 15:31 Temat: eSterownik.pl » Biblioteka w Pythonie do obsługi sterownika
  konto usunięte Posty:
mark3k napisał » 2014-04-09 10:18
Pytanie: jak sterownik poradzi sobie z diametralnie różnymi bezwładnościami cieplnymi układu grzewczego jak i samego budynku, lokalu... Jest algorytm autoadaptacji?
Jest, ale nie umiem Ci powiedzieć jak to się zachowa w danej instalacji, a to ze względu na zbyt małą ilość przeprowadzonych testów.
mark3k napisał » 2014-04-09 10:18
i czy nia zacznie sterownik przebijać temperatury  na kotle przy mniejszym odbiorze ciepła?
Zacznie.
Na początku założyłem pracę ciągła nawet latem, ale szybko ten zamysł zweryfikowało nadmierne zużycie opału.
Poniżej pewnego minimum (którego nie potrafię obliczyć - Statystyki pokazały mi 2kW), tak praca się nie opłaca.
Ale da się tak kocioł prowadzić.
Przebijanie jest dużo mniejsze niż na coali, w zasadzie to sami definiujemy "o ile".
2016-12-20 20:09 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  voorek Posty:
Mam problem ze statystykami na esterownik, od 11/12/2016 widzę że nic się nie pojawiło.
2018-01-06 13:20 Temat: eCoal.pl v3.5 » spalanie około 40 kg na dobe
  leON22 Posty:
Nie rozumiem jaką mieszającą napisałeś że masz dwie pompy ? 
Nemesis napisał » 2018-01-06 00:45
Witam sprawdźcie moje nastawy bo ja spałam 40 kg na dobę dom Stary 150 1 pompa co 1 pompa cwu 1 zawór 4d
Najlepiej zrób zdjęcie swojej instalacji , zaworu 4D itd wtedy będzie łatwiej pomóc Czujnik ułatwi Ci sprawę ogarnięcia temp. wew. pomieszczeń

PS. Odpal jeszcze Statystyki i ciesz się z życia
2016-12-24 13:20 Temat: eCoal.pl » Sprawność kotła wg eCoal i wg DTR Ogniwo
  tryt Posty:
Pod statystykami jest informacja, że przyjęto sprawność kotła dla trybu lato 45% a dla trybu zima 65%. 
Ogniwo z kolei w DTRce pokazuje zaświadczenie Instytutu Chemicznej Przeróbki Węgla w Zabrzu, że sprawność kotła wynosi 90,6 - 92%. Różnica znacząca i ciekawe, skąd się bierze. Może to mi ktoś wyjaśnić? 
2016-12-24 15:44 Temat: eCoal.pl » Sprawność kotła wg eCoal i wg DTR Ogniwo
  tryt Posty:
Przeczytałem uważnie i wiem, że to Wy przyjmujecie taką sprawność. Nie podajecie dla potrzeb statystyk, że to taki lub inny kocioł. Przyjąłem, że macie rozeznanie o niebo większe od mojego i domyślam się, że opieracie się na faktach. 

No ale teraz czas najwyższy przerwać (bynajmniej z mojej strony) te rozważania. Niedługo będą działy się rzeczy znacznie ważniejsze. Wesołych Świąt!
2016-12-31 00:41 Temat: eCoal.pl v3.5 » OEP 16KW jaki zakres mocy dmuchawy ustawić ?
  leON22 Posty:
Teoria teorią , a praktyka praktyką teraz już wiem , że mój mod-palnik daje radę , musiałem go skręcić z jednej strony , bo tymczasowo ustawiłem te szamotki na luzaka i ta krótka od strony drzwiczek wypadała pod naporem spieków. Skręciłem wkrętami i posmarowałem silikonem , teraz powinno być bardziej stabilnie . Nie przykleiłem szamotek do palnika , taka konstrukcja na razie wystarczy , tak jak pisze karoka65 zobaczymy ,co będzie jak zrobi się chłodniej i kociołek zacznie pracować na wyższej mocy ? Póki co jest OK , możecie zerknąć na moje Statystyki , jakby spalanie spadło . Myślę jeszcze nad dwoma przeróbkami , montażem RCK , bo komin ma ok 13m wysokości ( 4 kondygnacje , komin przekrój 14x27 ) z otworu dmuchawy słychać ssanie jakby się cały czas paliło w palniku , po otwarciu drzwiczek widać że się pali , stąd pewnie nadmiar sadzy w kotle :( Druga sprawa to montaż osuszacza podajnika , temat kiedyś był szczegółowo opisany na forum ale z niewyjaśnionych przyczyn nagle zniknął , na szczęście pojawił się nowy myślę, że dam radę to zrobić , to tyle moich uwag , pozdrawiam i życzę Wszystkim Forumowiczom jak najmniej problemów z kociołkiem i nie tylko w Nowym 2017 Roku
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.