Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
kiminero
![]() |
Sprawdź dane wprowadzone w statystykach, zakładka "Zdarzenia", menu "Zakup paliwa". To stąd brane są dane do obliczeń statystycznych.
|
|||
|
||||
wiktoriano
![]() |
Jak masz dobre Statystyki to zdecydowanie za dużo ci spala
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
rwaclaw napisał » 2018-11-25 18:29 Witam, mam problem: brak statystyk od 10 listopada. Sprawdziłem kartę SD i na niej zapisy ARCH są na bieżąco? Błędne wpisy o zasypach / zakupach. Wpis z 8 listopada -> zakup paliwa -> brak współczynnika. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ja natomiast mam mieszane uczucia , co do Retopala zasypałem wczoraj na próbę worek pół na pół z Greenpalem i w kotle czarno
![]() ![]() ![]() PS. Poprawne Statystyki z mojego OEP za listopad : ![]() dodane 2018-12-01 02:14Podejrzewam wypalanie w podtrzymaniu , uchyliłem drzwiczki od wyczystki zobaczę rano , czy jest jakaś poprawa ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
Michal86
![]() |
dodane 2019-12-07 11:06Ja tu widze jedynie fabryczne moce kotła 25, 15, 10, ochrona powrót 50, kocioł 75, grzejniki 45 i moze dwa takie cykle na dzien by daly rade przy 21st i hist 0,5 na czujce A wyłącz reg. pokojowy włącz pogodowy i dogrzej dobrze dom. U mnie przy starej instalacji pokojowy się nie sprawdzał. Pogodowy, termostaty na 22st i mam w domu ok 23st cały czas. Przykładowo teraz kocioł ma 70st, zawór 4d 30% i 37st za zaworem. Co do ochrony powrotu wydaje mi się żebyś znów założył pompke na mały obieg pidpiął pod mieszającą i ustawił na te 45st aby nie chodziła ciągle. Też non stop walcze z piecem. Raz chodził na 5kw raz brakowało mu 7miu na mocy min. Niskie wiatry rzędu 30-40% bo dmuchawa wygłaszała płomień który na niskich mocach miał 20-30%. Nie wiem o co chodziło. Kalibracje robiłem i wyszło 2685. Ale ostanio tak z czystej ciekawości ustawiłem wydajność na 1500 i jestem w szoku. Wiatry książkowe 65 55 45 dla mocy 14 8 5. Piec śmiga jak nigdy. Niewiem jak to będzie z faktycznym spalaniem bo nie ma mnie w domu i nie mogę sprawdzić ale ustawiając w statystykach nową wydajność podajnika wynik spadł z 25 do 15kg ![]() Więc jak to jest z tą kalubracją? dodane 2019-12-09 08:54 ![]() |
|||
|
||||
DamianOwczarek
![]() |
halo napisał » 2019-12-08 21:13 Damian ale tu nie chodzi o temp. spalin tylko jak ta temperatura jest wykorzystana przez wymiennik do ogrzania domu mały masz wiatr 33% to i spaliny niskie ,ok co do realiów palnik masz taki sam jak OEP masz prawie 300 minut pracy czyli już spaliłeś około 60 kg a trzy doby jeszcze nie mineły ,mam większy dom i z lat 80 i spalam mniej oszywiście może instalacja inna cieplej masz w domu ale za długo paliłem w zwykłym piecu żeby się nie skumać po konstrukcji M że to słaby kocioł pozdrawiam i życzę powodzenia Nie mam 300minut tylko po prostu nie prowadzę tych statystyk póki co bo nie mam czasu, stan podajnika też się nie zgadza. Także zonk ![]() dodane 2019-12-08 21:21 halo napisał » 2019-12-08 21:13 Damian ale tu nie chodzi o temp. spalin tylko jak ta temperatura jest wykorzystana przez wymiennik do ogrzania domu mały masz wiatr 33% to i spaliny niskie ,ok co do realiów palnik masz taki sam jak OEP masz prawie 300 minut pracy czyli już spaliłeś około 60 kg a trzy doby jeszcze nie mineły ,mam większy dom i z lat 80 i spalam mniej oszywiście może instalacja inna cieplej masz w domu ale za długo paliłem w zwykłym piecu żeby się nie skumać po konstrukcji M że to słaby kocioł pozdrawiam i życzę powodzenia Po 2 misiu, pelneb129kg starcza mi na 9 pełnych dób |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
U mnie jest jakieś lokalne dofinansowanie na zastąpienie kotła pompą ciepła niestety nie wychodzi to tak fajnie musisz wymontować kocioł i np. sprzedać na jakimś olx`ie. a w jego miejsce firma zamontuje Ci pompę ciepła. Jeden model do wyboru wygląda gorzej niż tragicznie - choć nie o wygląd tu chodzi. Parametry dupy nie urywają ale zachęca 27500 PLN przekreślone na 10000 PLN i wielki napis dotacja. Tylko ta pompa nigdy nie miała prawa tyle kosztować bo za tyle możne Panasonica Tcap`a kupić a za 10000 to wolę dołożyć i mieć LG Therma V (H). Kocioł najchętniej też bym zostawił w razie tzw. W U mnie statystyk za listopad nie będzie zmieniałem ISP i w garażu nie było internetu. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Wiecie że ja już przestałem liczyć... 2 falowniki przesyłają Statystyki a 2 tego nie robią. mogę tylko szacować ile instalacja zrobiła. Ale wierzcie po 5 latach nawet mi się nie chce liczyć ile tego jest a co za różnica 500kWh w te czy w tamte. |
|||
|
||||
artek687
![]() |
Tak dodałem. Zakup paliwa i zasyp paliwa. podajnik ruszył a Statystyki nie. ;(
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.