Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Napisz jaki zakres dat bierzesz dla każdej próby
Zmień współczynnik ponownie na 0.22 kg/min i zobacz wykresy z jednego dnia ( np 30.01.2017) Zobaczysz że dane się pokrywają. Jeżeli bierzesz dłuższy czas, średnie spalanie jest liczone na ilość godzin w całym zakresie dat - jeżeli bierzesz ostatni miesiąc a Statystyki liczysz od kilku dni - średnia (czyli pole numer 1) jest dzielona przez ilość godzin w zakresie - suma (czyli pole numer 4) jest to suma wpisów Ta sama zasada tyczy się kosztów. |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Trochę namieszałeś, w statystykach wpisujemy ilość, wartość i współczynnik do opróżnienia zasobnika. Ilość zasypanego paliwa dzielimy przez czas do jego opróżnienia, czyli np. 25kg przez np. 100min = 0. 25kg/mnin taki mamy współczynnik
Co do dosypywania paliwa to nie jest dobry pomysł, bo nigdy nie wiadomo ile dokładnie tego paliwa zostało, lepiej zasypywać tę samą ilość zostawiając jakąś rezerwę. Jak dosypiesz 50kg a miałeś jeszcze 50kg to logiczne że musisz skorygować czas do opróżnienia zasobnika licząc zasyp jako 100kg, czyli 100:0.25=400min
|
|||
|
|
||||
|
Tommyle
|
Często tak się dzieje, że zasyp paliwa wypada w środku nocy lub w czasie gdy nie ma was w domu.
Co robicie aby nie włączał się alarm o pustym zasobniku. Ja kombinuję z czasem do opróżnienia zasobnika tak by wypadł w czasie gdy będę w domy wcześniej dosypując trochę eko, ale to wypacza Statystyki. Jestem ciekaw waszych sposobów |
|||
|
|
||||
|
janklos12
|
Witam wie ktoś jaki jest przesyp batorego 10kw ? znajomemu kupiłem używanego miśka i wypadałoby coś wpisać do statystyk, pali ekomiałem Grenpal
|
|||
|
|
||||
|
Figaro
|
A u mnie coś się zepsuło w statystykach - brak wykresu, brak możliwości zmiany dat i brak edycji w zdarzeniach... Coś się stało tylko u mnie, czy coś z platformą nie tak...?
|
|||
|
|
||||
|
EYE1961
|
Witam , jako nowy pozdrawiam wszystkich forumowiczów . Moje pytanie dotyczy zakupów paliwa w statystykach . Mam zakupione 3t. eko różnej mocy , Zaznaczony do obliczeń jeden gatunek , czy po spaleniu tegogatunku węgla muszę zaznaczyć inny czy mogę jechać dalej na tym samym ?
|
|||
|
|
||||
|
procho
|
faktycznie mam jakieś takie skoki - czyli te Statystyki o kant dupy potłuc
sorki zę nie na temat
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Żeby Statystyki dobrze działały i przeliczały musisz wybrać ( zaznaczyć ptaszkiem ) zasyp z którego aktualnie korzystasz , albo uśrednić moc 3t ( 25kW + 24 +21 ) : 3 = 70:3 = 23,3kW i edytować zakup ( zrobić jeden jako 3t z wyliczoną średnią mocą ) . Jak wolisz
|
|||
|
|
||||
|
twalczak
|
U mnie po aktualizacji na dwóch kotłach przestały działać wykresy i Statystyki. Przed aktualizacją wszystko działało.
dodane 2021-10-22 10:54I na jednym z pieców wolno działa zawór 4d otwiera się po 1%, drugi pięć normalnie jak przed aktualizacją. |
|||
|
|
||||
|
Silenceres
|
Problem ze statystykami rozwiązany. Wystarczyło edytować wpis zasypu i wybrać rodzaj opału. Podpowiedział użytkownik z forum w prywatnej wiadomości Cytuję: "Tez tak miałem. Musisz edytować zasyp paliwa , tam wybrać rodzaj paliwa z zakupu, nie może to być SELECT" Co do niestabilnej pracy kotła, dzisiaj będę próbował twoich wskazówek leON22 Dodam tylko że zacząłem właśnie palić Pieklorzem (workowany 20 kg) z Chwałowic rj1972 Tobie również dziękuję za zaangażowanie. Mam nadzieje że w końcu będę miał równie ładne wykresy jak wasze
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
Co do dosypywania paliwa to nie jest dobry pomysł, bo nigdy nie wiadomo ile dokładnie tego paliwa zostało, lepiej zasypywać tę samą ilość zostawiając jakąś rezerwę. Jak dosypiesz 50kg a miałeś jeszcze 50kg to logiczne że musisz skorygować czas do opróżnienia zasobnika licząc zasyp jako 100kg, czyli 100:0.25=400min