Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2018-04-26 17:57 Temat: eCoal.pl v3.5 » Cyrkulacja CWU
  Powolniak Posty:
Ale Statystyki to spartoli
2018-05-28 23:02 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
marcinbb napisał » 2018-05-14 19:16
Po 4 dniowej nieobecności wróciłem do chałupy. Może i ja przedstawie Statystyki od początku maja:
Pobrane z sieci: 51,2kWh
Wysłane do sieci: 303,9kWh
jeśli do końca miesiąca miało by wpaść około 700kWh to do końca miesiąca mamy 17 dni.
400 / 17 =23kWh oddane do sieci dziennie co oznaczało by że codziennie będą słoneczne dni.
Myślę że realnie 620kWh.

Witam , marcinbb i u mnie ponad 700kWh produkcji z PV pyknęło w tym m-cu , a do jego końca zostały jeszcze 3 dni , więcej optymizmu 

Wysłane do sieci  - 549kWh , pobrane - 235kWh
PS. Jutro na test zasypuję do mojego OEP 16kW ostatnie w tym sezonie : 20kg zakupionego Greenpala i wygaszam kociołek Od czerwca CWU zacznę ogrzewać prądem , wtedy zobaczymy co i jak  

2018-07-17 11:36 Temat: eCoal.pl v3.5 » Czas pracy podajnika
  Hajtaler Posty:
Czas pracy podajnika sie nie zapisuje więc go nie odzyskasz. Statystyki się liczą bo masz w rodzju paliwa wpisane zużycie w kg/min
2018-07-18 13:09 Temat: eCoal.pl v3.5 » Czas pracy podajnika
  PrzemekP Posty:
rafbog napisał » 2018-07-15 16:24
Gdzie można podejrzeć czas pracy podajnika, którego nie spisałem, a zresetowałem przy zasypie?

To co kasujesz przy zasypie to sumaryczny czas pracy podajnika od ostatniego zasypu.
W danych w chmurze czas pracy jest rozbity na poszczególne godziny i według tych danych są liczone Statystyki.
Więc dane o czasie pracy podajnika są zapisane w bazie, ale nie ma szybkiej metody na wyciągnięcie sumarycznego czasu pracy podajnika pomiędzy zasypami.
2018-07-18 16:41 Temat: eCoal.pl v3.5 » Czas pracy podajnika
  Kedar13 Posty:
Przy wpisie o zakupie węgla masz wpisany jakiś współczynnik i nieważne, czy jest on dokładny, czy szacunkowy. i jeśli w trakcie trwania danego zasypu węgla nie zmieniałeś go, to wystarczy podzielić ilość spalonego węgla podczas tego zasypu odczytaną ze statystyk przez współczynnik żeby ustalić czas pracy podajnika. A jeśli jeszcze znasz rzeczywistą ilość węgla jaką w trakcie tego zasypu spaliłeś to dzieląc ją przez ten czas skorygujesz współczynnik.
2018-07-18 17:26 Temat: eCoal.pl v3.5 » Czas pracy podajnika
  rafbog Posty:
Kedar13 - z tym się zgadzam, mogę sobie na podstawie statystyk i rzeczywistej wartości zasypu wyliczyć czas pracy podajnika. Odbiegliśmy jednak trochę od tematu bo chodziło o możliwość odczytu zapisywanego przez sterownik czasu pracy podajnika. Gdyby ES dodał dodatkowe zdarzenie rejestrujące załączenie i wyłączenie podajnika to można by sobie ten czas w ten sposób wyliczać dla dowolnego okresu.
2018-09-22 07:15 Temat: eCoal.pl v3.5 » Poziom paliwa w zasobniku
  leON22 Posty:
W statystykach , w zdarzeniach dodaj zakup paliwa wtedy będziesz orientacyjnie widział ile Ci kociołek spala W zakupie uzupełnij wszystkie pola w/g instukcji  j/w , powodzenia
2018-11-07 16:02 Temat: bruli.pl v3.5 » Ustawienia bruli kocioł tekla
  xlkarol Posty:
Witam,
Od miesiąca jestem użytkownikiem sterownika bruli, z wszystkim sobie poradziłem poza statystykami. Instrukcja jest dosyć szczegółowa jednak u mnie w zakładce zdarzenie brakuje przycisku dodaj wpis, przez co nie wiem gdzie wpisać dane dotyczące paliwa.
2018-09-27 23:29 Temat: eCoal.pl v3.5 » RBR-Ekouniwersal 17 kW - pytanie o poprawność instalacji i podstawowe ustawienia sterownika
  leON22 Posty:
W statystykach w zdarzeniach edytuj wpis zakup paliwa , brakuje w nim współczynnika pracy podajnika ( wpisz orientacyjnie 0.5 kg/min potem skorygujesz na właściwy ) oraz w zaawansowanych wpisz czas do opróżnienia zasobnika ( wsypałeś 150kg : 0.5 = 300 min ) czyli 300 jak paliwo zejdzie do końca zapamiętaj właściwy czas do jego opróżnienia i wpisz odpowiednie wartości . Jeszcze jedna uwaga, ten czas musisz korygować przy zmianie ilości zasypanego paliwa , czyli za drugim razem wsypałeś 100kg to wtedy 100:0.5=200min , sterownik niestety tego za nad nie przeliczy a szkoda  Może Panowie z ES, kiedyś wprowadzą taką aktualizację  
edit
Wiesiu jak dobrze pamiętam . Już faktycznie trochę zmęczony jestem ale cóż muszę teraz odpisać swoje w podziękowaniu dla innych którzy kiedyś mnie pomagali i nie koniecznie prowadząc za rączkę , tylko motywując do czytania  Fakt dwa lata wcześniej było więcej lektury i tematów na tym forum . Po "kastracji" jest jak jest ale jest 
2019-01-24 23:02 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo Eko Plus 25 KW - ustawienia pieca
  konto usunięte Posty:
odczekaj zmiana dopiero zrobiona , musisz mieć tak wysoko zadaną temp. kotła ja mam 44C nie mam bojlera jak dla mnie daj temp.kotła z 2C wyżej niż potrzebujesz do ciepłej wody do mycia
dodane 2019-01-24 23:02Statystyki ustaw przy ecogrochu 0,18 kg na min
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.