Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Co za różnica analizator spalin, można filtry w kominach zakładać ale wungiel zawsze będzie wunglem. Zawsze niezbędne będzie miejsce na jego przechowywanie, noszenie do kotła, wynoszenie z kotła do kubła na śmieci. Zobaczcie Wiesława siedzi w domu poklika i ma cieplej, żadnego noszenia i wynoszenia spalonego wungla zastanawiania się czy dobrze się spala. Nie wiem jak Wy ale ja byłbym za tym aby do nowo wybudowanego domu nie można było już teraz zakładać ogrzewania opartego na wunglu. Puki co przymknę oko na Pellet i drewno jednak to dodatkowe koszty w nowym domu (kotłownia, komin spalinowy, i miejsce na opał) |
|||
|
||||
Michal86
![]() |
Pytanie do ES...
Jak sterownik oblicza moc chwilową kotła? Na podstawie wzoru: ciepło właściwe wody * przepływ wody przez kocioł * delta zasilanie/powrót ? Czy można się opierać na module, podaje faktyczne wyliczenia? Pytam bo mam trochę zawyżone wyniki względem ustawień i zastanawiam się czy to Pellet jest bardzo kaloryczny bo ma specjalne dodatki co prawda to prawda bo trochę się spieka. Czy należy traktować wyliczoną moc raczej poglądowo. Dwa czujniki kty81-210 na zasilaniu i powrocie w kapilarach umieszczonych w strumieniu wody. Czujniki skalibrowane względem siebie w wodzie o temperaturze ok 70st. Nie znalazłem parowanych kty, są tylko pt przeznaczone do ciepłomierzy. Impulsator 225imp/l i taka też wartość wpisaną w sterownik. dodane 2023-01-26 11:37 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
kolnijka
![]() |
Witam, mam problem od pewnego czasu wyskakuje alarm odnośnie wysokiej temperatury palnika. Piec czyszczony raz w tygodniu. Jakieś porady co może być nie tak??piec ogniwo eko Pellet 18kw.
|
|||
|
||||
Czerk20sdz
![]() |
Dom ocieplony 160 m2, pół grzejniki pół podłogowe, kocioł walendowski 25kw, pale Pelletem.
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.