Forum eCoal.pl PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona68 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
AutoAdapy idealnie sprawdza sie kiedy mamy głowice na grzejnikach lub siłowniki na rozdzielaczu podłogówki , jeśli ciśnienie w instalacji cały czas jest takie samo ta funkcja praktycznie nie działa
|
|||
|
||||
kubanos
|
U siebie pominąłem bypass, bo na pompie z autoadaptem mam zrobione mieszanie.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
kubanos napisał » 2016-10-08 10:26 Ja zapytałem z ciekawości o firmę bo kiedyś była dyskusja na temat funkcji auto adapt w grundfosie, czy dopuszczalna jest praca pompy (wtedy przechodzi na min=3W) przy pozamykanych wszystkich zaworach. Mikołaj twierdził wtedy, że musi być bypass aby pompa nie mieliła w miejscu. Żadnego obejścia nie trzeba. dodane 2016-10-08 19:13 Grisza napisał » 2016-10-08 11:45 Wszystkie. Chińskie też Szanowni koledzy, czy wszystkie poniższe pompy elektroniczne: Grundfos ALPHA2 - z funkcją AutoAdapt LFP EXPERIA - z funkcją AutoAdapt Grundfos ALPHA2L - bez funkcji AutoAdapt LFP EXPERIA - L bez funkcji AutoAdapt źle znoszą pracę cykliczną? dodane 2016-10-08 19:15 Grisza napisał » 2016-10-08 12:47 Nie.
... pompy z fukcja AutoAdapt mają tez możliwość manualnego załączenia 1,2 i 3 biegu, czy takie ustawienia również źle na nie wpływają? |
|||
|
||||
gmaj22
|
Krótko i po męsku....
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Masz rację. Przegapiłem te "bez funkcji AutoAdapt". Zmęczony jestem, montowałem rabarbara w Tychach. Sorry.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie jechałem przez Urbanowice. Na przemysłowych montowałem, w firmie. Przez Cielmice jechałem.
Tak, możesz spokojnie dać w tryb ręczny np. na 1, nic pompie nie będzie. W auto, pompa po zasileniu idzie na mocy max, i szuka nastawy. Zanim znajdzie, zostaje wyłączona, i tak w kółko. Na allegro są używki po naprawie elektroniki, warto zapytać co ja załatwiło Ja sobie burbona sączę i patrzę na nowy kociołek. A jakie to masz nalewki ? Z księżycówki ? ;] |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie piję jak kieruję Chciałbyś mnie tam na noc ?
Zobacz jak pyka klik. Na jednej pompie, kawał budynku i wielki baniak. Widzę jeno, że baniak trza skryzować, bo po sprawności pojechałem.... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Kawał budy, nie grzane bo poprzednik się rozciekł jakieś 2msc temu... daje radę erbeerek
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
karoka65
|
Mam 4-ego podajnika i nigdy mi nie przyszło do głowy żeby wstawiać bypas
dodane 2016-10-08 23:52 milo napisał » 2016-10-08 19:44 Zmęczony jestem, montowałem rabarbara w Tychach. Sorry. Chwalipięta |
|||
|
||||
janklos12
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona68 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||