Forum eCoal.pl PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona24 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
piotrstefani
|
Czy jeśli w domu 2 piętrowym jest podłogówka gdzie góra jest odkręcona na minimum to powrót będzie się wychładzał szybciej czy nie? 2 Sprawa że na górze w 1 pokoju prawie cały czas otwarty jest balkon. W domu mi twierdzą że rok temu też było cały czas otwarte zimom ale sam nie wiem. Piec bardzo długo nagrzewa CO(nawet godzinę) i bardzo szybko traci to CO ciepło. Jeszcze sie zastanawiam nad czujnikiem CO, mam go wetkniętego w taką dziurę z tyłu pieca(eCoal) niby jest tam cały czas ale może go ktoś poruszył czy coś.
|
|||
|
||||
Magmarjo
|
Kedart plus za szacunek do języka choć wybaczam Mariuszowi,te typy tak mają bez obrazy
caffe 23 wpisała z faktury palę eko groszkiem z Bobrka na fakturze stoi Pieklorz-Ekogroszek (0325/cc) Typ 32,1 Klasa min.28MJ/kg |
|||
|
||||
caffe23
|
||||
|
||||
ufocom
|
Panowie(a może tez i Panie) zerkniecie na mój piec bo cos mam chyba nie tak w ustawieniach
|
|||
|
||||
lucky
|
A niby co jest nie tak? Na szkicach nie ma niczego niepokojacego.
|
|||
|
||||
ufocom
|
Hmm ten wykres z wczoraj jest ok? On przecież bez przerwy grzal i zjadł mi 1/3 zasobnika w 1 dzień. To chyba sporo zwłaszcza ze teraz grzeje w sumie tylko dol z 2 piętrowego domu a na dworze nie ma mrozów trzeszczacych.
|
|||
|
||||
lucky
|
Zuzyl tyle żeby wyrównać straty a grzał non stop bo taki sterownik kupiłeś- a że mógłby zużyć trochę mniej to inna sprawa (ale przede wszystkim straty ciepła i jakość węgla).
|
|||
|
||||
bobas
|
Przez te ostatnie kilka dni jak było -5 i silny wiatr, kociołek żarł mi tyle opału co zeszłej zimy przy -15, także samą temperaturą zewnętrzną nie ma się co sugerować. No i węgiel też ma duże znaczenie.
|
|||
|
||||
sebsa
|
bobas napisał » 2014-12-04 09:20 Przez te ostatnie kilka dni jak było -5 i silny wiatr, kociołek żarł mi tyle opału co zeszłej zimy przy -15, także samą temperaturą zewnętrzną nie ma się co sugerować. No i węgiel też ma duże znaczenie. Miałem to samo. Niedziela i poniedziałek to była masakra. |
|||
|
||||
DKo70
|
A myślałem, że tylko u mnie w te zimniejsze dni poszło coś nie tak ze spalaniem.
|
|||
|
||||
Magmarjo
|
U mnie też jeden dzień wcześniej zasyp bo wiało i ziąb był a moja chałupa nieocieplona :/ kalibracja jeszcze nie wykonana małżonek ma inne priorytety
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Magmarjo napisał » 2014-12-04 13:50 U mnie też jeden dzień wcześniej zasyp bo wiało i ziąb był a moja chałupa nieocieplona :/ kalibracja jeszcze nie wykonana małżonek ma inne priorytety Jak facet mówi że zrobi ,to zrobi ,nie ma sensu mu o tym przypominać co pół roku ....: |
|||
|
||||
bodziasty
|
poproś go niech chociaż skasuje alarm (o rozdzielenie czujników nie wspomnę)
|
|||
|
||||
krzy
|
lexlehrex napisał » 2014-12-04 13:55 Jak facet mówi że zrobi ,to zrobi ,nie ma sensu mu o tym przypominać co pół roku ....: Mogę zgadywać czego Ty słuchasz. |
|||
|
||||
Magmarjo
|
Nie ma takiej opcji akurat zasobnik zasypał,alarm ja wyłączyłam wcześniej szufladę wyczyścił na alarmach się nie zna teraz idzie spać a potem z tydzień będzie mi kleił taśmę w kuchni na podłodze
|
|||
|
||||
tesel
|
Magmarjo napisał » 2014-12-04 17:42 ... a potem z tydzień będzie mi kleił taśmę w kuchni na podłodze A gdzie mu się tak śpieszy? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
kubanos
|
||||
|
||||
wojtekwie
|
MariuszK
Podziękowania dla Kol.MariuszaK. Witam Szanowne Grono!Jestem właścicielką kotla Kotstal 17 kW.Na obecny sezon grzewczy zakupiłam ekogroszek Pieklorz z Piekar Sl. Próbowałam spalać go na różnych ustawieniach i cały czas nie dopalał groszku. Poddałam się.Zwróciłam się o pomoc w ustawieniach do Kol.Mariusza. Kolega Mariusz poświęcił dużo czasu na uświadomienie mi wielu spraw związanych z prawidlowym prowadzeniem kotła. USTAWIł mój kocioł,jestem bardzo zadowolona. Wielki szacunek dla Jego profesjonalizmu i za cierpliwość. Kol.Mariuszu! Dziękuję Ci bardzo serdecznie. |
|||
|
||||
tesel
|
Szacun Miki
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona24 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||