Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.
Forum  eCoal.pl v3.5  Skacząca temperatura/nie dobija zadanej temp. CO Subskrybuj
Pierwsza stronaPoprzednia strona9 / 9Następna stronaOstatnia strona
2024-12-07 21:50
  faco Posty: 1005 Ostrzeżenie: 0
Moim zdaniem jesteś w gronie nielicznych, co tak pracuje piec 👍
Ale i jest jedna ważna rzecz, ze jak się ustawi piec to tam później nie grzebiesz jak co niektórzy magicy i są znów w tych samych miejscach albo jeszcze gorzej. 
2024-12-08 10:50
  dzidek430 Posty: 79 Ostrzeżenie: 0
Staram sie słuchać mądrzejszych osób i robić według ich zaleceń, czytam sporo na forum i widzę jak niektóre osoby myślą że dużo wiedzą, ale wychodzi odwrotnie jak piszesz. Zapraszam dalej do wpadania na sprawdzenie jak sie u mnie sprawy mają
2024-12-08 12:26
No ja jestem między innymi instalatorem, może obecnie nie pracuję w fachu ale praktyka i doświadczenie pozostało.
Patrząc na instalacje co pokazują ludzie, to niekiedy myślę ze robili je chyba piekarze a nie hydraulicy, ktoś pomylił się z wykonywanym fachem
Patrząc jak ludzie mają poustawiane piece nie widząc nawet czy instalacja jest zrobiona ok, to marnują KUPE kasy na węgiel, który jest niepotrzebnie spalany a przy okazji jeszcze mają niekiedy niedogrzane pomieszczenia.

Ale z drugiej strony wolą przepalać tysiące bez efektownie niż dać na przysłowiowe piwo, aby sprawdził ktoś ogarnięty w temacie, ustawienia czy instalację i przywrócił piec do działania

2024-12-09 23:27
  gwarek Posty: 648 Ostrzeżenie: 0
@Faco tak dużo piszesz ale proszę Cię ....

Zasadnicza różnica pomiędzy piecem, a kotłem wynika ze sposobu dostarczania ciepła. Piec produkuje ciepło wyłącznie w tym miejscu, w którym go osadzono, zaś kocioł oddaje ciepło za pośrednictwem nośnika poprzez dostosowaną w tym celu instalację oraz jej elementy w każdym pomieszczeniu, w którym znajduje się odbiornik.
2024-12-10 06:30
Ja jestem Ślązakiem i nauczyłem się gadać piec, tak jak wszyscy dokoła na wszystko w czym się w jakiś sposób pali 😁
To tylko terminologia ale wszyscy chyba ogarniają o co chodzi 😉
2024-12-10 08:10
  leON22 Posty: 6380 Ostrzeżenie: 3
Co nie zwalnia cię jako Polaka do używania fachowej terminologii i języka polskiego ale przecież to forum to zbieranina Hanysów i Goroli 🤣
2024-12-10 16:37
No wiysz jako Hanys godom i w robocie szef musi przybadać co chca łod niego, a jak niwi to po słownik 😂 Niy ma leko, w koncu zech je u siebie 😊
Pierwsza stronaPoprzednia strona9 / 9Następna stronaOstatnia strona
Użytkownicy online: