W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  eSterownik.pl  Nowa wersja strony ES (esterownik.pl) panelu do zdalnego zarządzania sterownikiem. Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 3Next pageLast page
2024-05-22 19:07
  Zeb223F Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich. Od wczoraj funkcjonuje nowa wersja strony, a w zasadzie panelu zarządzania kotłem przez esterownik.pl. Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale dla mnie to jest totalna porażka.  Nie wszyscy korzystają z monitorów o rozdzielczości FullHD, a przy rozdzielczości 1280x1024 to sobie można programator nastawiać tylko do godz. 17-tej, bo reszta nie mieści cię na ekranie a o pasku przewijania chyba ktoś zapomniał.
2024-05-22 21:39
  unkass Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Wpierw było: Łał. A potem: o ku... ;P Dla mnie też stara wersja była o niebo lepsza. Pytanie za 100 pkt; jak teraz ręcznie wysterować pompę czy też zawór 4d ? 
2024-05-23 03:42
  swp_minkowskie Posts: 40 Ostrzeżenie: 0

W nowej wersji brakuje kilku waznych funkcji, Ktore dzialaly w wersji poprzedniej (o niebo lepszej od tej nowej wersji).
Grafika tej strony tez jest do kitu - bledy na MS Edge, Google Chrome. Na Operze i Firefoxie widok jest (chyba) prawidlowy. 
Jak sterowac recznie wentylator, czy podajnik? Czy to efekt nastepnych "oszczednosci"?

Wyslalem Maila do ES z kilkoma pytaniami i czekam na odpowiedz.
2024-05-23 07:11
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Zeb223F napisał » 2024-05-22 19:07
Witam wszystkich. Od wczoraj funkcjonuje nowa wersja strony, a w zasadzie panelu zarządzania kotłem przez esterownik.pl. Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale dla mnie to jest totalna porażka.  Nie wszyscy korzystają z monitorów o rozdzielczości FullHD, a przy rozdzielczości 1280x1024 to sobie można programator nastawiać tylko do godz. 17-tej, bo reszta nie mieści cię na ekranie a o pasku przewijania chyba ktoś zapomniał.

Poprawione:





2024-05-23 09:54
  rafalsk Posts: 34 Ostrzeżenie: 0

Moim zdaniem nowy wygląd strony jest do bani. Mało czytelny i niefunkcjonalny. Potwierdzam, że w trybie ręcznym brak możliwości włączenia dmuchawy czy też podajnika.
Programator temp. wewnętrznej czy też programator temp. kotła też do bani.  Można ustawić max do piątku do godz. 17. Nie mieści się na ekranie. Brak poziomego paska przewijania, Pionowy jest ale nie działa.
Ogólnie moim zdaniem nowy wygląd to kaszana.
2024-05-23 10:20
  moma62 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Przyłączam się, do opinii poprzedników. Nie zawsze nowe znaczy lepsze. Ta wersja ogranicza możliwości które były. Niby prawione a dalej kicha.
2024-05-23 11:30
  pitaszek Posts: 107 Ostrzeżenie: 0
Jak ręcznie włączyć pompy? 
W lato używam pomp do schładzania zasobnika CWU - używam kolektorów słonecznych.
Najpierw pompa CWU, a jak nie wystarczało to włączałem CO1.
Taka możliwość jest mi niezbędna!
Panowie z ES: planujecie taką możliwość?
2024-05-23 11:50
  rj1972 Posts: 976 Ostrzeżenie: 0
Ciekawa odsłona. Od strony podglądu przez telefon nie wygasza się menu i zasłania podgląd zakładki. 

2024-05-23 13:48
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
rj1972 napisał » 2024-05-23 11:50
Ciekawa odsłona. Od strony podglądu przez telefon nie wygasza się menu i zasłania podgląd zakładki. 

Już powinno być OK - muszą się skrypty odświeżyć
dodane 2024-05-23 13:48
pitaszek napisał » 2024-05-23 11:30
Jak ręcznie włączyć pompy? 
W lato używam pomp do schładzania zasobnika CWU - używam kolektorów słonecznych.
Najpierw pompa CWU, a jak nie wystarczało to włączałem CO1.
Taka możliwość jest mi niezbędna!
Panowie z ES: planujecie taką możliwość?

Będzie
2024-05-23 22:46
  Zeb223F Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Pasek przewijana w programatorze się już pojawił i chwała za to. Ale dla mnie cały ten nowy interfejs to kicha. Stary "schemat" czyli graficzne przedstawienie całej instalacji chociaż wizualnie był może trochę toporny, to był przynajmniej bardzo przejrzysty - wszystkie parametry na swoim miejscu. Jeden rzut oka i wszystko było widać. A teraz, trzeba się zastanawiać co w której ramce i gdzie czego szukać.
2024-05-23 23:10
  heniekwi Posts: 37 Ostrzeżenie: 0
Niestety nowa platforma jest fatalna ! Brak w niej przejrzystości, bardzo zagmatwana, nieczytelna. Brakuje podstawowej opcji jak schemat instalacji - można to było zostawić, przecież było to tak intuicyjnie,że prościej nie można było. Nie ma możliwości włączania pompy CWU. muszę latać do piwnicy. No fatalnie oceniam te zmiany. Duży negatyw !
2024-05-24 09:36
  Bioly41 Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Gdy użytkownicy proszą o jakąś zmianę, która naprawdę wyszła by na dobre, np. zwiększenie histerezy CWU to panowie są zbyt zapracowani, ale wprowadzić bubel bez żadnych testów, lub chociaż informacji, że coś będzie zmieniane, to już można,. Po co w ogóle jest to forum ?
2024-05-24 12:40
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Została dodana obsługa wyjść w trybie ręcznym.
Dostęp przez kliknięcie odpowiedniej ikony na kafelku Parametry


Mamy dostęp do wszystkich wyjść:

2024-05-24 16:15
  Jan727usz Posts: 122 Ostrzeżenie: 0
„lepsze jest wrogiem dobrego” Było dobrze, nie pamiętam aby ktoś na forum prosił o jakieś zmiany. Natomiast zmiany w sterowniku, procesy spalania , większe możliwości dla użytkownika w ustawieniach to już panowie są tak zapracowani , tak mało mocy przerobowych a pierdołami to mają czas się zajmować.
2024-05-24 20:55
  slawtaz Posts: 105 Ostrzeżenie: 0
Niestety mam podobne odczucia co do głównego ekranu, mało czytelny, schemat robił robotę. Poza tym przestał się też wyświetlać w aplikacji na androidzie. 


Moje skromne uwagi:

1. Czy można zrobić, aby po wyłączeniu "dark mode", przeglądarka w jakikolwiek sposób zapamiętywała mój wybór, a nie że po F5 znowu mam "dark mode". Nie każdemu pasuje ciemne tło.
2. Skoro pracujecie nad zmianami, to może dorzucilibyście możliwość zalogowania się bezpośrednio z podglądu sterownika.
3. Potwierdzanie alarmów jak nie działało w starej wersji, tak w nowej też nie działa. Po co ten przycisk ?
2024-05-25 11:04
  ogniwoTad Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Przyłączam się, do opinii poprzedników. Nie zawsze nowe znaczy lepsze. Ta wersja ogranicza możliwości które były. Niby prawione a jest gorzej.
2024-05-26 19:58
  cosnekjr Posts: 29 Ostrzeżenie: 0
Zgadzam się jak poprzednicy mało przejżysta, mało intuicyjna ogólnie porażka
2024-05-27 08:18
  Dobra23a Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Ktoś chciał się wykazać, a wyszło okropnie. Proszę o powrót do poprzedniej wersji. Ten nowy jest okropny w skali 1-10 1 to za dużo 
2024-05-27 08:33
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
slawtaz napisał » 2024-05-24 20:55

1. Czy można zrobić, aby po wyłączeniu "dark mode", przeglądarka w jakikolwiek sposób zapamiętywała mój wybór, a nie że po F5 znowu mam "dark mode". Nie każdemu pasuje ciemne tło.
2. Skoro pracujecie nad zmianami, to może dorzucilibyście możliwość zalogowania się bezpośrednio z podglądu sterownika.
3. Potwierdzanie alarmów jak nie działało w starej wersji, tak w nowej też nie działa. Po co ten przycisk ?

Ad.1 - wybór jest zapisywany
Ad.2 - w planach
Ad.3 - potwierdzanie działa poprawnie
2024-05-27 10:57
  rafalsk Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2024-05-27 08:33
slawtaz napisał » 2024-05-24 20:55

1. Czy można zrobić, aby po wyłączeniu "dark mode", przeglądarka w jakikolwiek sposób zapamiętywała mój wybór, a nie że po F5 znowu mam "dark mode". Nie każdemu pasuje ciemne tło.
2. Skoro pracujecie nad zmianami, to może dorzucilibyście możliwość zalogowania się bezpośrednio z podglądu sterownika.
3. Potwierdzanie alarmów jak nie działało w starej wersji, tak w nowej też nie działa. Po co ten przycisk ?

Ad.1 - wybór jest zapisywany


Może i jest zapisywany ale nie Firefoxsie
Podobnie w programatorach paski przewijania też ne działają.
First pagePrevious page1 / 3Next pageLast page
Users on-line: