Forum eCoal.pl v3.5 Nowe Firmware eCoal 3.5 1.1.35.42 jakie zmiany wprowadza?? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
ramzes28
|
j.w
|
|||
|
||||
leON22
|
Niedawno zainstalowałem najnowszą wersję na mój ster, ale co wnosi szczerze powiedziwszy nie wiem, nie zauważyłem różnicy. Pewnie jakaś kosmetyka ale tu musi się wypowiedzieć ktoś z ES, pozdrawiam
|
|||
|
||||
rj1972
|
A ja nie mam w poczekalni a nawet po IP.
|
|||
|
||||
faco
|
Dokładnie mam tak samo, czyli nie mam żadnej aktualizacji. Jedni Panowie aktualizują a drudzy nawet nie mają u siebie takiej opcji. Daje to do myślenia ze chyba ta aktualizacja to nic ważnego 🤔
|
|||
|
||||
gwarek
|
Co zauważyłem to pokazuje na LCD strzaleczke podczas obniżonej temperatury kotła i 4D. |
|||
|
||||
faco
|
Na razie to niech ta aktualizacja będzie widoczna do wszystkich a nie ze gdzieś co niektórzy, wyciągają ją z jakiś krzaków 😠
|
|||
|
||||
seba
|
W najnowszej wersji została dodana obsługa nowych głowic termostatycznych TH4.
|
|||
|
||||
zbigniewmarek
|
Seba mam pytanie czy nowa wersja obsługuje głowice termostatyczną TH2 też
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
zbigniewmarek napisał » 2023-02-05 19:09 Seba mam pytanie czy nowa wersja obsługuje głowice termostatyczną TH2 też Tak. |
|||
|
||||
gwarek
|
rj1972 napisał » 2023-02-03 22:47 A ja nie mam w poczekalni a nawet po IP. Jaka poczekalnia ??? Logujesz się bezpośrednio na sterownik. Klikasz formatuj kartę SD. Następnie aktualizacja sterownika. Może będzie trzeba aktualizować LCD. Procedura prosta i oczywista. Nie pamiętam czy trzeba po wykonaniu komendy kliknąć Zapisz zmiany ??? |
|||
|
||||
rj1972
|
Poczekalnia w domyśle gotowa paczka do pobrania w normalnym trybie logowania na koncie. Po powyższych informacjach chyba nie jest mi to potrzebne bo i tak nie mam głowic.
dodane 2023-02-05 22:30Ale skoro już tak fajnie to pokazałeś graficznie to naszło mnie pytanie czy uwierzytelnienie dla Roota można zmienić na swój login i hasło? |
|||
|
||||
MateoKoc
|
rj1972 napisał » 2023-02-05 22:30 dodane 2023-02-05 22:30Ale skoro już tak fajnie to pokazałeś graficznie to naszło mnie pytanie czy uwierzytelnienie dla Roota można zmienić na swój login i hasło? Ja sobie zmieniłem. |
|||
|
||||
rj1972
|
Zostając na standardzie który wszyscy znają mógłby być problem jeśli ktoś wyczai cudzy IP. Tak mi tylko przeleciało przez myśl.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
rj1972 napisał » 2023-02-06 05:55 Zostając na standardzie który wszyscy znają mógłby być problem jeśli ktoś wyczai cudzy IP. Tak mi tylko przeleciało przez myśl. IP sterownika który widać na panelu jest to IP w sieci lokalnej. Żeby ktoś mógł się zalogować musiałbyś go do tej sieci wpuścić - włamać. Jeżeli miałby to zrobić przez zewnętrzne IP (które bardzo prawdopodobne jest zmienne) musiałbyś zrobić przekierowanie portów na głównym routerze, tak żeby kierowało do sterownika - i wszystkim rozpowiadać na jakim porcie masz to przekierowanie. Nie twierdzę, że niemożliwe - raczej mało prawdopodobne. |
|||
|
||||
rj1972
|
Dzięki. Zwróciłem uwagę na ostrożność Gwarka na jego obrazku dlatego poruszyłem temat. Takich danych świadomie raczej nikt nie udostępni. Niech też to będzie przestrogą.
|
|||
|
||||
faco
|
A nie możecie zrobić tak aktualizację, aby każdy widział tą chmurkę a nie szukać gdzieś po IP.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
faco napisał » 2023-02-06 08:31 A nie możecie zrobić tak aktualizację, aby każdy widział tą chmurkę a nie szukać gdzieś po IP. Powinna być już aktualizacja widoczna dla wszystkich |
|||
|
||||
faco
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
faco napisał » 2023-02-06 08:49 Przecież ikona aktualizacji pokazuje się po przejściu do sterownika, a nie na liście. Ikonka z chmurka była tylko widoczna w momencie jak przechodziliśmy na nową usługę. |
|||
|
||||
faco
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||