W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  eCoal.pl v3.5  Nowe Firmware eCoal 3.5 1.1.35.42 jakie zmiany wprowadza?? Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2023-02-03 16:37
  ramzes28 Posts: 94 Ostrzeżenie: 0
j.w
2023-02-03 20:37
  leON22 Posts: 6524 Ostrzeżenie: 3
Niedawno zainstalowałem najnowszą wersję na mój ster, ale co wnosi szczerze powiedziwszy nie wiem, nie zauważyłem różnicy. Pewnie jakaś kosmetyka ale tu musi się wypowiedzieć ktoś z ES, pozdrawiam  
2023-02-03 22:47
  rj1972 Posts: 976 Ostrzeżenie: 0
A ja nie mam w poczekalni a nawet po IP. 
2023-02-03 23:30
  faco Posts: 830 Ostrzeżenie: 0
Dokładnie mam tak samo, czyli nie mam żadnej aktualizacji. Jedni Panowie aktualizują a drudzy nawet nie mają u siebie takiej opcji. Daje to do myślenia ze chyba ta aktualizacja to nic ważnego 🤔
2023-02-04 23:16
  gwarek Posts: 582 Ostrzeżenie: 0

Co zauważyłem to pokazuje na LCD strzaleczke podczas obniżonej temperatury kotła i 4D.
2023-02-04 23:23
  faco Posts: 830 Ostrzeżenie: 0
Na razie to niech ta aktualizacja będzie widoczna do wszystkich a nie ze gdzieś co niektórzy, wyciągają ją z jakiś krzaków 😠 
2023-02-05 18:45
  seba Posts: 1423 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
W najnowszej wersji została dodana obsługa nowych głowic termostatycznych TH4.
2023-02-05 19:09
  zbigniewmarek Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Seba mam pytanie czy nowa wersja obsługuje głowice termostatyczną TH2 też 
2023-02-05 21:08
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
zbigniewmarek napisał » 2023-02-05 19:09
Seba mam pytanie czy nowa wersja obsługuje głowice termostatyczną TH2 też 

Tak. 
2023-02-05 21:43
  gwarek Posts: 582 Ostrzeżenie: 0
rj1972 napisał » 2023-02-03 22:47
A ja nie mam w poczekalni a nawet po IP. 


Jaka poczekalnia ???
Logujesz się bezpośrednio na sterownik.
Klikasz formatuj kartę SD.
Następnie aktualizacja sterownika.
Może będzie trzeba aktualizować LCD.
Procedura prosta i oczywista.
Nie pamiętam czy trzeba po wykonaniu komendy kliknąć Zapisz zmiany ???




2023-02-05 22:30
  rj1972 Posts: 976 Ostrzeżenie: 0
Poczekalnia w domyśle gotowa paczka do pobrania w normalnym trybie logowania na koncie. Po powyższych informacjach chyba nie jest mi to potrzebne bo i tak nie mam głowic.

dodane 2023-02-05 22:30Ale skoro już tak fajnie to pokazałeś graficznie to naszło mnie pytanie czy uwierzytelnienie dla Roota można zmienić na swój login i hasło?
2023-02-05 23:07
  MateoKoc Posts: 480 Ostrzeżenie: 0
rj1972 napisał » 2023-02-05 22:30
dodane 2023-02-05 22:30Ale skoro już tak fajnie to pokazałeś graficznie to naszło mnie pytanie czy uwierzytelnienie dla Roota można zmienić na swój login i hasło?

Ja sobie zmieniłem.
2023-02-06 05:55
  rj1972 Posts: 976 Ostrzeżenie: 0
Zostając na standardzie który wszyscy znają mógłby być problem jeśli ktoś wyczai cudzy IP. Tak mi tylko przeleciało przez myśl. 
2023-02-06 07:01
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
rj1972 napisał » 2023-02-06 05:55
Zostając na standardzie który wszyscy znają mógłby być problem jeśli ktoś wyczai cudzy IP. Tak mi tylko przeleciało przez myśl. 

IP sterownika który widać na panelu jest to IP w sieci lokalnej. Żeby ktoś mógł się zalogować musiałbyś go do tej sieci wpuścić - włamać.
Jeżeli miałby to zrobić przez zewnętrzne IP (które bardzo prawdopodobne jest zmienne) musiałbyś zrobić przekierowanie portów na głównym routerze, tak żeby kierowało do sterownika - i wszystkim rozpowiadać na jakim porcie masz to przekierowanie. 
Nie twierdzę, że niemożliwe - raczej mało prawdopodobne.
2023-02-06 07:50
  rj1972 Posts: 976 Ostrzeżenie: 0
Dzięki. Zwróciłem uwagę na ostrożność Gwarka na jego obrazku dlatego poruszyłem temat. Takich danych świadomie raczej nikt nie udostępni. Niech też to będzie przestrogą. 
2023-02-06 08:31
  faco Posts: 830 Ostrzeżenie: 0
A nie możecie zrobić tak aktualizację, aby każdy widział tą chmurkę a nie szukać gdzieś po IP.
2023-02-06 08:37
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
faco napisał » 2023-02-06 08:31
A nie możecie zrobić tak aktualizację, aby każdy widział tą chmurkę a nie szukać gdzieś po IP.

Powinna być już aktualizacja widoczna dla wszystkich 
2023-02-06 08:49
  faco Posts: 830 Ostrzeżenie: 0
To dla mnie chyba żeście jej nie przewidzieli 🤔


2023-02-06 08:51
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
faco napisał » 2023-02-06 08:49
To dla mnie chyba żeście jej nie przewidzieli 🤔



Przecież ikona aktualizacji pokazuje się po przejściu do sterownika, a nie na liście.
Ikonka z chmurka była tylko widoczna w momencie jak przechodziliśmy na nową usługę.
2023-02-06 09:19
  faco Posts: 830 Ostrzeżenie: 0
Kiedyś była tutaj




Teraz jej nigdzie nie mogę znaleźć ani nic o aktualizacji, nawet w ustawieniach sterownika.
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: bonus