Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Nowe Firmware eCoal 3.5 1.1.35.42 jakie zmiany wprowadza?? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
ramzes28
![]() |
j.w
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Niedawno zainstalowałem najnowszą wersję na mój ster, ale co wnosi szczerze powiedziwszy nie wiem, nie zauważyłem różnicy. Pewnie jakaś kosmetyka ale tu musi się wypowiedzieć ktoś z ES, pozdrawiam
![]() |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
A ja nie mam w poczekalni a nawet po IP.
|
|||
|
||||
faco
![]() |
Dokładnie mam tak samo, czyli nie mam żadnej aktualizacji. Jedni Panowie aktualizują a drudzy nawet nie mają u siebie takiej opcji. Daje to do myślenia ze chyba ta aktualizacja to nic ważnego 🤔
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Co zauważyłem to pokazuje na LCD strzaleczke podczas obniżonej temperatury kotła i 4D. |
|||
|
||||
faco
![]() |
Na razie to niech ta aktualizacja będzie widoczna do wszystkich a nie ze gdzieś co niektórzy, wyciągają ją z jakiś krzaków 😠
|
|||
|
||||
seba
![]() |
W najnowszej wersji została dodana obsługa nowych głowic termostatycznych TH4.
|
|||
|
||||
zbigniewmarek
![]() |
Seba mam pytanie czy nowa wersja obsługuje głowice termostatyczną TH2 też
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
zbigniewmarek napisał » 2023-02-05 19:09 Seba mam pytanie czy nowa wersja obsługuje głowice termostatyczną TH2 też Tak. |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
rj1972 napisał » 2023-02-03 22:47 A ja nie mam w poczekalni a nawet po IP. Jaka poczekalnia ??? Logujesz się bezpośrednio na sterownik. Klikasz formatuj kartę SD. Następnie aktualizacja sterownika. Może będzie trzeba aktualizować LCD. Procedura prosta i oczywista. Nie pamiętam czy trzeba po wykonaniu komendy kliknąć Zapisz zmiany ??? ![]() |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Poczekalnia w domyśle gotowa paczka do pobrania w normalnym trybie logowania na koncie. Po powyższych informacjach chyba nie jest mi to potrzebne bo i tak nie mam głowic.
![]() dodane 2023-02-05 22:30Ale skoro już tak fajnie to pokazałeś graficznie to naszło mnie pytanie czy uwierzytelnienie dla Roota można zmienić na swój login i hasło? |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
rj1972 napisał » 2023-02-05 22:30 dodane 2023-02-05 22:30Ale skoro już tak fajnie to pokazałeś graficznie to naszło mnie pytanie czy uwierzytelnienie dla Roota można zmienić na swój login i hasło? Ja sobie zmieniłem. ![]() |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Zostając na standardzie który wszyscy znają mógłby być problem jeśli ktoś wyczai cudzy IP. Tak mi tylko przeleciało przez myśl.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
rj1972 napisał » 2023-02-06 05:55 Zostając na standardzie który wszyscy znają mógłby być problem jeśli ktoś wyczai cudzy IP. Tak mi tylko przeleciało przez myśl. IP sterownika który widać na panelu jest to IP w sieci lokalnej. Żeby ktoś mógł się zalogować musiałbyś go do tej sieci wpuścić - włamać. Jeżeli miałby to zrobić przez zewnętrzne IP (które bardzo prawdopodobne jest zmienne) musiałbyś zrobić przekierowanie portów na głównym routerze, tak żeby kierowało do sterownika - i wszystkim rozpowiadać na jakim porcie masz to przekierowanie. Nie twierdzę, że niemożliwe - raczej mało prawdopodobne. |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Dzięki. Zwróciłem uwagę na ostrożność Gwarka na jego obrazku dlatego poruszyłem temat. Takich danych świadomie raczej nikt nie udostępni. Niech też to będzie przestrogą.
![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
A nie możecie zrobić tak aktualizację, aby każdy widział tą chmurkę a nie szukać gdzieś po IP.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
faco napisał » 2023-02-06 08:31 A nie możecie zrobić tak aktualizację, aby każdy widział tą chmurkę a nie szukać gdzieś po IP. Powinna być już aktualizacja widoczna dla wszystkich |
|||
|
||||
faco
![]() |
||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
faco napisał » 2023-02-06 08:49 Przecież ikona aktualizacji pokazuje się po przejściu do sterownika, a nie na liście. Ikonka z chmurka była tylko widoczna w momencie jak przechodziliśmy na nową usługę. |
|||
|
||||
faco
![]() |
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||