Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Nowa usługa Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do WWW Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
sq9tbu
![]() |
Jeszcze w jakimś wątku pisałem żeby nie było tak że przeglądamy statystyki i za każdym razem musimy od klikiwać to co nas nie interesuje żeby nie zaciemniało obrazu.
Druga sprawa u mnie przy zakupie węgla nie mogę tam wejść i nic edytować ani ustawić żeby automatycznie z tego pobierało przy zasypie coś się chyba nie za importował poprawnie prosiłbym o naprawę. Nie da się nawet zmienić współczynnika wyliczonego. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
sq9tbu napisał » 2021-11-30 18:08 Druga sprawa u mnie przy zakupie węgla nie mogę tam wejść i nic edytować ani ustawić żeby automatycznie z tego pobierało przy zasypie coś się chyba nie za importował poprawnie prosiłbym o naprawę. Nie da się nawet zmienić współczynnika wyliczonego. Bez problemu mogę edytować Twoje wpisy. Zmieniłem właśnie współczynnik w ostatnim zakupie. |
|||
|
||||
piec1
![]() |
Nie wiem czy było już o tym, ale przydałaby sie z powrotem funkcja filtrowania zdarzeń przy pomocy własnych filtrów.
|
|||
|
||||
slawtaz
![]() |
||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
||||
|
||||
pitaszek
![]() |
||||
|
||||
slawtaz
![]() |
Kiedyś za dobrych czasów był
![]() |
|||
|
||||
OldShaterhan
![]() |
Strona pozwala do statystyk dodać w polach kosztowych wartości nienumeryczne (np. tekst), nie wiem na ile to póki co ma znaczenie, ale później pewnie może mieć.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
slawtaz napisał » 2021-12-02 21:02 Strzałki powróciły dodane 2021-12-03 14:08 OldShaterhan napisał » 2021-12-03 13:45 Strona pozwala do statystyk dodać w polach kosztowych wartości nienumeryczne (np. tekst), nie wiem na ile to póki co ma znaczenie, ale później pewnie może mieć. Już taka opcja powinna być niedostępna. |
|||
|
||||
OldShaterhan
![]() |
PrzemekP napisał » 2021-12-03 14:08 Już taka opcja powinna być niedostępna. Autofill jeszcze dopuszcza wartości tekstowe, ale ręcznie - się nie da. Dzięki! |
|||
|
||||
sebikos
![]() |
W starszej wersji dla jednego czujnika bezprzewodowego temp wew. można było sterować obiegiem CO1 oraz CO2 jednocześnie.
Czy w nowej wersji na WWW w pokoje -> rozszerzenia można przypisać jeden czujnik tylko do jednego obiegu? W takim przypadku mając jeden czujnik bezprz. temp. wew. nie mogę użyć programatora czasowego dla pompki CO2, bo wymagane jest przypisanie do tego obiegu czujnika temp. Czy możliwe jest dodanie w Ustawienia -> Obwody CO.. -> Typ obwodu opcji "Pompka CO+programator czasowy"? Wówczas można ustawić działanie danej pompki nie zależnie od czujnika temperatury, tylko według wskazań zegara. Czy muszę dokupić dodatkowy czujnik? |
|||
|
||||
Tomisss
![]() |
Przed przejściem na "nową" usługę, do sterowania obwodem można było nawet dodać czujnik temp. w głowicy. Teraz trzeba przypisać czujniki pokojowe do obwodów ( pozbawiając się możliwości informacji o wilgotności w pomieszczeniach), a do sterowania siłownikami i pompą podłogówki dokupić dodatkowe po 140 zł szt. Celowe działanie? Jeżeli się mylę proszę o informację dlaczego poprzednia funkcjonalność została ograniczona. Pisałem już o tym problemie, ale moje posty są widać niewygodne i znikają.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Tomisss napisał » 2021-12-09 16:47 Przed przejściem na "nową" usługę, do sterowania obwodem można było nawet dodać czujnik temp. w głowicy. Teraz trzeba przypisać czujniki pokojowe do obwodów ( pozbawiając się możliwości informacji o wilgotności w pomieszczeniach), a do sterowania siłownikami i pompą podłogówki dokupić dodatkowe po 140 zł szt. Celowe działanie? Jeżeli się mylę proszę o informację dlaczego poprzednia funkcjonalność została ograniczona. Pisałem już o tym problemie, ale moje posty są widać niewygodne i znikają. Zaktualizowałeś soft w sterowniku do najnowszej wersji, w której była taka zmiana o której piszesz. Było wiele pytań o to i za każdym razem ktoś odpowiadał z czym to jest związane. W wątku o nowej usłudze również jest to zaznaczone. Można było przejść na nową usługę NIE zmieniając softu w sterowniku. Można też przywrócić starszą wersje softu - do ściągnięcia chociażby tutaj |
|||
|
||||
Tomisss
![]() |
PrzemekP napisał » 2021-12-09 20:26 Tomisss napisał » 2021-12-09 16:47 Przed przejściem na "nową" usługę, do sterowania obwodem można było nawet dodać czujnik temp. w głowicy. Teraz trzeba przypisać czujniki pokojowe do obwodów ( pozbawiając się możliwości informacji o wilgotności w pomieszczeniach), a do sterowania siłownikami i pompą podłogówki dokupić dodatkowe po 140 zł szt. Celowe działanie? Jeżeli się mylę proszę o informację dlaczego poprzednia funkcjonalność została ograniczona. Pisałem już o tym problemie, ale moje posty są widać niewygodne i znikają. Zaktualizowałeś soft w sterowniku do najnowszej wersji, w której była taka zmiana o której piszesz. Było wiele pytań o to i za każdym razem ktoś odpowiadał z czym to jest związane. W wątku o nowej usłudze również jest to zaznaczone. Można było przejść na nową usługę NIE zmieniając softu w sterowniku. Można też przywrócić starszą wersje softu - do ściągnięcia chociażby tutaj No i super ![]() dodane 2021-12-09 23:09 Tomisss napisał » 2021-12-09 22:08 PrzemekP napisał » 2021-12-09 20:26 Tomisss napisał » 2021-12-09 16:47 Przed przejściem na "nową" usługę, do sterowania obwodem można było nawet dodać czujnik temp. w głowicy. Teraz trzeba przypisać czujniki pokojowe do obwodów ( pozbawiając się możliwości informacji o wilgotności w pomieszczeniach), a do sterowania siłownikami i pompą podłogówki dokupić dodatkowe po 140 zł szt. Celowe działanie? Jeżeli się mylę proszę o informację dlaczego poprzednia funkcjonalność została ograniczona. Pisałem już o tym problemie, ale moje posty są widać niewygodne i znikają. Zaktualizowałeś soft w sterowniku do najnowszej wersji, w której była taka zmiana o której piszesz. Było wiele pytań o to i za każdym razem ktoś odpowiadał z czym to jest związane. W wątku o nowej usłudze również jest to zaznaczone. Można było przejść na nową usługę NIE zmieniając softu w sterowniku. Można też przywrócić starszą wersje softu - do ściągnięcia chociażby tutaj No i super ![]() Starsza wersja softu z linku przywrócona, ale ustawienia dalej takie same. Można wybrać jedynie przewodowy cz.temp., termostat lub czujnik bezprzewodowy. Zmarnowana godzina. Czekam na kolejne "dobre rady" ![]() Panowie, gorąca prośba w imieniu swoim jak i kilkunastu osób, które pisały o tym problemie, a ich posty zostały skasowane, przywróćcie tę funkcjonalność, która dawała możliwość wyboru dowolnego czujnika temperatury do sterowania obwodem. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Tomisss na prawdę nie wiem już teraz o czym mówisz. Jakiej funkcjonalności szukasz ?
Jeżeli chcesz przypisać więcej niż jeden czujnik z pokoju do danego obiegu możesz to zrobić. W każdym pokoju (nawet jeżeli jest tylko głowica) możesz zaznaczyć którym obwodem CO ma sterować. |
|||
|
||||
Tomisss
![]() |
PrzemekP napisał » 2021-12-10 07:22 Tomisss na prawdę nie wiem już teraz o czym mówisz. Jakiej funkcjonalności szukasz ? Jeżeli chcesz przypisać więcej niż jeden czujnik z pokoju do danego obiegu możesz to zrobić. W każdym pokoju (nawet jeżeli jest tylko głowica) możesz zaznaczyć którym obwodem CO ma sterować. W sekcji obwód co1/ typ regulatora pokojowego można było wybrać konkretny czujnik. Obecnie nie ma takiej możliwości. Jeżeli w danym pomieszczeniu mam głowicę i czujnik temp. to jak mam ustawić z którego będzie odczytywana temperatura do sterowania obwodem co1? Kolejna kwestia, mam listwę grzewczą i która na podstawie czujników temp. steruje siłownikami i pracą pompy. Czy jeżeli usunę czujniki z pokojów i dodam je do rozszerzeń, dalej listwa będzie otrzymywała informacje o temp., czy czujniki temp. będą służyły tylko do sterowania obwodem co1? |
|||
|
||||
sebikos
![]() |
PrzemekP napisał » 2021-12-10 07:22 Tomisss na prawdę nie wiem już teraz o czym mówisz. Jakiej funkcjonalności szukasz ? Jeżeli chcesz przypisać więcej niż jeden czujnik z pokoju do danego obiegu możesz to zrobić. W każdym pokoju (nawet jeżeli jest tylko głowica) możesz zaznaczyć którym obwodem CO ma sterować. Na moje pytania i tak nie uzyskałem odpowiedzi, ale chyba rozumiem Tomisss, który chce powiedzieć, że obecnie jeden czujnik = jeden obieg, czyli jedna pompka obiegowa na jeden czujnik. Tomisss ma więcej czujników niż obiegów. A mam odwrotnie - mam jeden czujnik, którym chcę sterować dwa obiegi, a obecnie tek nie można. Co gorsze, jeśli ktoś z tym sterownikiem i softem nie ma czujnika temp. wew. nie może użyć programatora. Musi włączać i wyłączać pompki ręcznie lub zaakceptować pracę ciągłą. Zwracam się z prośbą o dodanie w Ustawienia -> Obwody CO.. -> Typ obwodu opcji "Pompka CO+programator czasowy", tak aby można było sterować czasem działania obiegów nie zależnie od czujnika temp. wew. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Tomisss napisał » 2021-12-10 07:44 W sekcji obwód co1/ typ regulatora pokojowego można było wybrać konkretny czujnik. Obecnie nie ma takiej możliwości. Jeżeli w danym pomieszczeniu mam głowicę i czujnik temp. to jak mam ustawić z którego będzie odczytywana temperatura do sterowania obwodem co1? Kolejna kwestia, mam listwę grzewczą i która na podstawie czujników temp. steruje siłownikami i pracą pompy. Czy jeżeli usunę czujniki z pokojów i dodam je do rozszerzeń, dalej listwa będzie otrzymywała informacje o temp., czy czujniki temp. będą służyły tylko do sterowania obwodem co1? Ale przecież masz w pokojach poustawiane że dany pokój (czy jest tam czujnik czy głowica) ma sterować obiegiem CO1. Po co w takim bądź razie chcesz mieć jeszcze jeden czujnik który będzie próbował sterować raz jeszcze ? |
|||
|
||||
Tomisss
![]() |
PrzemekP napisał » 2021-12-10 10:49 Tomisss napisał » 2021-12-10 07:44 W sekcji obwód co1/ typ regulatora pokojowego można było wybrać konkretny czujnik. Obecnie nie ma takiej możliwości. Jeżeli w danym pomieszczeniu mam głowicę i czujnik temp. to jak mam ustawić z którego będzie odczytywana temperatura do sterowania obwodem co1? Kolejna kwestia, mam listwę grzewczą i która na podstawie czujników temp. steruje siłownikami i pracą pompy. Czy jeżeli usunę czujniki z pokojów i dodam je do rozszerzeń, dalej listwa będzie otrzymywała informacje o temp., czy czujniki temp. będą służyły tylko do sterowania obwodem co1? Ale przecież masz w pokojach poustawiane że dany pokój (czy jest tam czujnik czy głowica) ma sterować obiegiem CO1. Po co w takim bądź razie chcesz mieć jeszcze jeden czujnik który będzie próbował sterować raz jeszcze ? Jakoś nie możemy się dogadać. Gdzie mam poustawiane, który czujnik ma sterować danym obwodem? Po wejściu w czujniki, bądź głowice nie ma możliwości wyboru, żeby konkretny czujnik sterował danym obwodem. Jak wybrać głowice, czy czujnik radiowy? W jaki sposób mam to ustawić, skoro w ustawieniach mam tylko wybór pomiędzy czujnikiem przewodowym, termostatem zew. A czujnikiem bezprzewodowym. Jak przypisać czujnik x z pomieszczenia x lub y ??? Wcześniej w rozwijanej liście była możliwość wyboru konkretnego czujnika! |
|||
|
||||
OldShaterhan
![]() |
Przy próbie dodania powiadomień -> dodaj rekord i np. wpisaniu maila i potwierdzenia enterem wyrzuca błąd "Błąd systemu", wygląda na jakiś niezabezpieczony event.
GET na: https://cs3.esterownik.pl/index.php?record_id=&type=mail&address=<zakodowany_e-mail>&lang=pl&timezone=Europe%2FBerlin |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||