Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do WWW Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 5Next pageLast page
2021-10-25 08:25
  CzeslawH Posts: 56 Ostrzeżenie: 0
Na wykresie parametrów obwodów i w zakładce "zdarzenia" jest wyświetlanych  dużo parametrów które nie maja żadnego opisu ( Pello wersja oprogramowania 1.1.34.28 )
2021-10-25 09:00
  PrzemekP Posts: 1436 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
CzeslawH napisał » 2021-10-25 08:25
Na wykresie parametrów obwodów i w zakładce "zdarzenia" jest wyświetlanych  dużo parametrów które nie maja żadnego opisu ( Pello wersja oprogramowania 1.1.34.28 )

Już szukamy
2021-11-06 12:37
  bobosoft Posts: 2 Ostrzeżenie: 0

Liczy kg zamiast ceny




Temperatura +/- 
2021-11-06 14:35
  WPawelkow2019 Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Witam na stronie www jak i apce przydała by się informacja dotyczy aktualnej mocy palnika z jaką on pracuje w danym momencie. Może to bzdet ale ułatwi wizualizację oraz przyda się w ustawieniach palnika. 
2021-11-07 11:25
  MateoKoc Posts: 379 Ostrzeżenie: 0
Djack napisał » 2021-10-20 16:45

Wykresy: Brak możliwości zdefinowania własnego wykresu



Dobrze, że w aplikacji nie usunęli tej opcji i można stworzyć własny wykres.
2021-11-07 13:48
  1000MB Posts: 52 Ostrzeżenie: 0
Czy przewidywane jest na stronie www stworzenie własnego wykresu, tak jak to było na poprzedniej platformie ? Można go wtedy zrobić bardziej czytelnym pod konkretne parametry.
2021-11-07 13:51
  MateoKoc Posts: 379 Ostrzeżenie: 0
1000MB napisał » 2021-11-07 13:48
Czy przewidywane jest na stronie www stworzenie własnego wykresu, tak jak to było na poprzedniej platformie ? Można go wtedy zrobić bardziej czytelnym pod konkretne parametry.


Oby, bo odklikiwanie za każdym razem niepotrzebnych danych jest irytujące.
Przy starej usłudze miałem kilka wykresów własnego autorstwa, co pozwalało na wygodny podgląd pracy kotła.
2021-11-07 14:00
  1000MB Posts: 52 Ostrzeżenie: 0
Oby, bo odklikiwanie za każdym razem niepotrzebnych danych jest irytujące.
Przy starej usłudze miałem kilka wykresów własnego autorstwa, co pozwalało na wygodny podgląd pracy kotła.


Oczekujemy na tą możliwość już w dwóch. Co na to inni ?
2021-11-07 19:00
  jdabrowski85 Posts: 39 Ostrzeżenie: 0
Mam dodany czujnik w rozszerzeniach. W pokojach w konfiguracji w polu Rozszerzenia wydaje mi się, że powinienem móc wybrać ten czujnik, ale niestety mam pusto. Czy dobrze mi się wydaje? Usuwałem już pokoje i dodawałem od nowa, ale nic to nie pomaga? Jak przypisać czujnik do pokoju?
2021-11-07 19:17
  PrzemekP Posts: 1436 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
jdabrowski85 napisał » 2021-11-07 19:00
Mam dodany czujnik w rozszerzeniach. W pokojach w konfiguracji w polu Rozszerzenia wydaje mi się, że powinienem móc wybrać ten czujnik, ale niestety mam pusto. Czy dobrze mi się wydaje? Usuwałem już pokoje i dodawałem od nowa, ale nic to nie pomaga? Jak przypisać czujnik do pokoju?

Sprawdź ten post Napisz dokładnie co próbujesz osiągnąć
2021-11-07 19:35
  jdabrowski85 Posts: 39 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-11-07 19:17
jdabrowski85 napisał » 2021-11-07 19:00
Mam dodany czujnik w rozszerzeniach. W pokojach w konfiguracji w polu Rozszerzenia wydaje mi się, że powinienem móc wybrać ten czujnik, ale niestety mam pusto. Czy dobrze mi się wydaje? Usuwałem już pokoje i dodawałem od nowa, ale nic to nie pomaga? Jak przypisać czujnik do pokoju?


Sprawdź ten post Napisz dokładnie co próbujesz osiągnąć



Chcę sparować czujnik temperatury i przypisać do obwodu CO1 i sterować pompą obiegową w zależności od wskazań czujnika temperatury (regulator pokojowy). I to mi się udaje. Czy wybranie tej opcji powoduje teraz, że nie ma możliwości podglądu temperatury i wilgotności na wykresie tak jak to było wcześniej? W aplikacji mobilnej też jest problem bo nie widać tego czujnika w rozszerzeniach.
2021-11-07 19:40
  PrzemekP Posts: 1436 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
jdabrowski85 napisał » 2021-11-07 19:35

Chcę sparować czujnik temperatury i przypisać do obwodu CO1 i sterować pompą obiegową w zależności od wskazań czujnika temperatury (regulator pokojowy). I to mi się udaje. Czy wybranie tej opcji powoduje teraz, że nie ma możliwości podglądu temperatury i wilgotności na wykresie tak jak to było wcześniej? W aplikacji mobilnej też jest problem bo nie widać tego czujnika w rozszerzeniach.

Wykresy temperatury zadanej i odczytanej są widoczne w zakładce wykresy - dzięki temu są w jednym miejscu z temperaturą kotła, temperaturą za zaworem itd. 
2021-11-07 19:45
  jdabrowski85 Posts: 39 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-11-07 19:40
jdabrowski85 napisał » 2021-11-07 19:35

Chcę sparować czujnik temperatury i przypisać do obwodu CO1 i sterować pompą obiegową w zależności od wskazań czujnika temperatury (regulator pokojowy). I to mi się udaje. Czy wybranie tej opcji powoduje teraz, że nie ma możliwości podglądu temperatury i wilgotności na wykresie tak jak to było wcześniej? W aplikacji mobilnej też jest problem bo nie widać tego czujnika w rozszerzeniach.


Wykresy temperatury zadanej i odczytanej są widoczne w zakładce wykresy - dzięki temu są w jednym miejscu z temperaturą kotła, temperaturą za zaworem itd. 


A wilgotność?

2021-11-18 08:02
  krzych_boch-og20 Posts: 139 Ostrzeżenie: 0
Przed przejściem na nową platforme 15 listopada znikły statystyki i wykresy. 17 listopada przeszedłem na nową. Wszystko jest ok niemniej nadal nie widzę statystyki dziennej od 15 listopada. Brak dziennego podglądu statystyk od 15 listopada. Czy tak juz będzie czy może migracja się jeszcze w pełni nie zakończyła? Nie wiem czy to dobry wątek ale już jest ich tyle otwartych że chyba nie tylko ja się w tym gubię.
2021-11-18 08:22
  PrzemekP Posts: 1436 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
krzych_boch-og20 napisał » 2021-11-18 08:02
Przed przejściem na nową platforme 15 listopada znikły statystyki i wykresy. 17 listopada przeszedłem na nową. Wszystko jest ok niemniej nadal nie widzę statystyki dziennej od 15 listopada. Brak dziennego podglądu statystyk od 15 listopada. Czy tak juz będzie czy może migracja się jeszcze w pełni nie zakończyła? Nie wiem czy to dobry wątek ale już jest ich tyle otwartych że chyba nie tylko ja się w tym gubię.

Sprawdź zasypy - czy jest wybrane paliwo.
2021-11-18 08:42
  krzych_boch-og20 Posts: 139 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-11-18 08:22
krzych_boch-og20 napisał » 2021-11-18 08:02
Przed przejściem na nową platforme 15 listopada znikły statystyki i wykresy. 17 listopada przeszedłem na nową. Wszystko jest ok niemniej nadal nie widzę statystyki dziennej od 15 listopada. Brak dziennego podglądu statystyk od 15 listopada. Czy tak juz będzie czy może migracja się jeszcze w pełni nie zakończyła? Nie wiem czy to dobry wątek ale już jest ich tyle otwartych że chyba nie tylko ja się w tym gubię.

Sprawdź zasypy - czy jest wybrane paliwo.

Tak przy zakupie paliwa zaznaczyłem jako paliwo w kolejnych zasypach. W wcześniejszych zasypach z tego paliwa szło normalnie wszystko.
Ale fakt że przestało zliczać w chwili nowego zasypu z tego paliwa. 
PS
Mimo zaznaczonego ptaszka ( zasyp auto) nie pokazywało od tego zasypu. Teraz przy tym zasypie z 15 tego (w tej chwili) zaznaczyłem to paliwo i statystyki faktycznie pokazały się. Mam nadzieję że to jednorazowy incydent i kolejne zasypy polecą z automatu. 
Dziękuje bardzo za pomoc.
2021-11-18 09:08
  leON22 Posts: 5956 Ostrzeżenie: 3
Krzychu słuchaj Przemka, będzie dobrze Miałem ten sam problem. Po przejściu na nową usługę, ptaszek się nie zaimportował 
2021-11-18 09:14
  krzych_boch-og20 Posts: 139 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2021-11-18 09:08
Krzychu słuchaj Przemka, będzie dobrze Miałem ten sam problem. Po przejściu na nową usługę, ptaszek się nie zaimportował 

No właśnie. Człek sie uczy cały czas. Przemka i Ciebie słuchałem od początku mojej zabawy z tym piecem. I jak widzisz bardzo rzadko się udzielam bo po naszych wspólnych ustawieniach już dwa sezony tylko drobna kosmetyka i wszystko hula. Dzięki i pozdrawiam WAS.
2021-11-27 20:57
  kaluzas Posts: 22 Ostrzeżenie: 0
Właśnie przeszedłem na nową wersję i przestałem widzieć temp zewnętrzną a co za tym idzie auto lato  myśli, że jest lato   Zmieniłem na Zimę ale wolałbym żeby było jak wcześniej    Czy ja powinienem jakoś jeszcze raz dodać czujnik zewnętrzny ? W "Pokojach" go widzę i mam na nim temperaturę. 
dodane 2021-11-27 20:57Nie było tematu, już znalazłem w innym wątku niż Pello  

"Jeśli wcześniej czujnik radiowy był sparowany do pokoju a pokój przypisany do obwodu COx jako czujnik pokojowy, należy w pierwszej kolejności usunąć pokój a dopiero później sparować czujnik ponownie przez panel LCD lub stronę eSterownik: Pokoje-Rozszerzenia"



2021-11-29 20:02
  slawtaz Posts: 100 Ostrzeżenie: 0
Skoro nie ma własnych wykresów na www, to czy możecie chociaż zrobić tak, aby zmieniająca datę nie resetowały się odznaczone linie na wykresie. Jest to wnerwiające zwłaszcza, jak chcę sobie obejrzeć temp. Zewn. dzisiaj wczoraj i wcześniej, a muszę pozostałe odklikać, bo obecnie jest w okolicach zera i nic nie widać.


Pozdrawiam

(a tak było fajnie na starej usłudze, ehh).
First pagePrevious page3 / 5Next pageLast page
Users on-line: cervinka, dymyprzegini, ewelina061282, Felek, kl14_les, Olo74, Sahryn66, Waldek112, wojtekr1960