Forum Nowa usługa Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do WWW Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
PrzemekP
|
Tutaj proszę zgłaszać wszystkie błędy znalezione na stronie WWW.
Proszę skupić się na rzeczach brakujących , nie działających lub działających błędnie w porównaniu do wcześniejszej wersji. |
|||
|
||||
CzeslawH
|
Na stronie www mam ikonę aktualizacji, jednak sterownik nie może pobrać sterownika. Po czasie pojawia się instrukcja o ręcznej aktualizacji z podanego linka ( link działa ) Moja aktualnie wersja oprogramowania 1.1.34.28 ( Pello 3.5 ) . Czy jest nowsza wersja czy to może błąd ? |
|||
|
||||
Djack
|
WWW: Brak loga eCoal w lewym górnym rogu Schemat -> Po kliknięciu w jaki kolwiek opis, otwiera się okienki, a w nim słowo NULL Wykresy: Brak możliwości zdefinowania własnego wykresu Wykresy: Nie miałem przez chwilę prądu, na wykresie brak tego zdarzenia, w zdarzeniach jest Statystyki: generują się co godzinę ? - w datach tylko dzień dzisiejszy, a przy wiekszym zakresie prawy 00:00 zużycie 0 Pokoje -> WybranyPokój -> Informacje -> Brak wykresów temperatury i wilgotności Pokoje -> WybranyPokój: po najechaniu myszką na temperaturę, kursor zmienia się na łapkę, ale kliknięcie nie powoduje akcji Pokoje: zmiana temperatury na kafelku, zmienia się kolor na prawidłowy, wartość temp. czasami nie zmienia się na poprawną Statysyki: Jak zmieniłem okres `ostatnie 3 lata`, to na wykresie zasypów nie ma słupków, po przełączeniu na 30 dni też się nie pojawiają. Po ponownym wejściu w statystyki, przy zaznaczonym poprzednio okresie `ostatnie 3 lata` slupki się pojawiają Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Programator Auto-Lato: Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function children() on bool in /var/www/pl.esterownik.panel/modules/settings/get_settings.php:485 Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Programator temp. kotła jak wyżej Chyba wszystkie programatory mają ten błąd, brak jakiegoś pliku xml z starego systemu ? Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Czujnik temperatury zewnętrznej: Wartość wybrana nie znajduje się na liście przy edycji, dostępne czujnik na płycie i kilka wartości Pokój: - - - Ustawienia -> Obwody CO -> Czujnik temperatury przy Obwód CO 1 - temperatura w pomieszczeniu: j. w. Ustawienia -> Obwody CO -> Czujnik temperatury przy Obwód CO 2 - temperatura w pomieszczeniu: j. w. Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura wewnętrzna: kółko się kręci Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura zewnętrzna: j.w. Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura T2: j.w. Ustawienia -> Informacje -> Aktualny czas sterownika: godzina w strefie UTC, a nie Warszawa |
|||
|
||||
EYE1961
|
W retortowym ecoalu- parametry kotła - brak niektórych typów kotłów .
|
|||
|
||||
Krzysiu3314
|
Brak schematu obwodów co3 co6
|
|||
|
||||
juzo
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
Djack napisał » 2021-10-20 16:45 WWW: Brak loga eCoal w lewym górnym rogu poprawione Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Schemat -> Po kliknięciu w jaki kolwiek opis, otwiera się okienki, a w nim słowo NULL poprawione Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Wykresy: Brak możliwości zdefinowania własnego wykresu to nie błąd - to celowe działanie - na ten moment wyłączyliśmy tę możliwość Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Wykresy: Nie miałem przez chwilę prądu, na wykresie brak tego zdarzenia, w zdarzeniach jest Nie miałeś prądu raptem 30 sekund - na wykresach nie do zauważenia Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Statystyki: generują się co godzinę ? - w datach tylko dzień dzisiejszy, a przy wiekszym zakresie prawy 00:00 zużycie 0 statystyki zawsze były generowane godzinowo Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Pokoje -> WybranyPokój -> Informacje -> Brak wykresów temperatury i wilgotności poprawione Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Pokoje -> WybranyPokój: po najechaniu myszką na temperaturę, kursor zmienia się na łapkę, ale kliknięcie nie powoduje akcji tak samo było na starym serwerze, ale słuszna uwaga usunę na obu Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Pokoje: zmiana temperatury na kafelku, zmienia się kolor na prawidłowy, wartość temp. czasami nie zmienia się na poprawną tak samo działa na starym - odpytujemy sterownik co minutę - czasami częściej - więc nie zawsze ta zmiana będzie od razu widoczna - może czasami zmienić się na chwilę na poprzednią Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Statysyki: Jak zmieniłem okres `ostatnie 3 lata`, to na wykresie zasypów nie ma słupków, po przełączeniu na 30 dni też się nie pojawiają. Po ponownym wejściu w statystyki, przy zaznaczonym poprzednio okresie `ostatnie 3 lata` slupki się pojawiają poprawione Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Programator Auto-Lato: Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function children() on bool in /var/www/pl.esterownik.panel/modules/settings/get_settings.php:485 Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Programator temp. kotła jak wyżej Chyba wszystkie programatory mają ten błąd, brak jakiegoś pliku xml z starego systemu ? poprawione Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Czujnik temperatury zewnętrznej: Wartość wybrana nie znajduje się na liście przy edycji, dostępne czujnik na płycie i kilka wartości Pokój: - - - Ustawienia -> Obwody CO -> Czujnik temperatury przy Obwód CO 1 - temperatura w pomieszczeniu: j. w. Ustawienia -> Obwody CO -> Czujnik temperatury przy Obwód CO 2 - temperatura w pomieszczeniu: j. w. poprawione - w nowej wersji softu wygląda to jeszcze inaczej Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura wewnętrzna: kółko się kręci Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura zewnętrzna: j.w. Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura T2: j.w. jeżeli nie ma czujników - tak będzie się działo - tak samo jest na starym Djack napisał » 2021-10-20 16:45 Ustawienia -> Informacje -> Aktualny czas sterownika: godzina w strefie UTC, a nie Warszawa poprawimy dodane 2021-10-20 19:16 juzo napisał » 2021-10-20 18:31 sprawdzę to jutro - w domu nie mam dostępu do sterownika i czujnika żeby przetestować dodane 2021-10-20 19:27 EYE1961 napisał » 2021-10-20 17:31 W retortowym ecoalu- parametry kotła - brak niektórych typów kotłów . Powinno być poprawione |
|||
|
||||
leon
|
Mam zamontowane głowice MH2 M30. Po wglądzie w parametry danej głowicy(danego pokoju) Odnośnie WWW!
Ograniczenie mocy w strefie regulacji ( Brak dostępu) Brak możliwości przypisania głowic do danego obwodu CO??? Przeniesiony z wątku: Testowanie nowej apki i usprawnień WWW... |
|||
|
||||
CzeslawH
|
Na https://esterownik.pl/zdalny-dostep brak ikon informujących czy dany sterownik jest online czy offline
|
|||
|
||||
leON22
|
1 ) W zakładce Rozszerzenia - Radiowy czujnik temp.wew.CO1 - nie wyświetla wilgotności powietrza :(
2) Brak wskazania, czy sterownik jest dostępny , podłączony do sieci ( wcześniej zielona kropka obok jego nazwy ) wg mnie wizualnie bardzo przydatna , gdy ma się kilka urządzeń do kontroli . 3 ) Sterownik zaktualizowany do najnowszej wersji 1.1.34.30 , a na Platformie pokazuje starszą wersję 1.1.33.19 :( |
|||
|
||||
juzo
|
||||
|
||||
pilot73
|
Po przeniesieniu na nowy serwer brak schematu rozszerzenia MR3.
|
|||
|
||||
Djack
|
Wcześniej pod wykresem pojawiały się kółeczka ze zdarzeniami, a teraz tego kółeczka brak, mimo że zdarzenie braku zasilania jest w zakładce `Zdarzenia` odnotowane. Sprawdziłem teraz przez zmianę temperatury kotła, to zdarzenie w Zdarzeniach zostało odnotowane na wykresie brak tej informacji. Mogłem sam dodać taką funkcjonalność do wykresu, ale domyślny schemat otwiera się zawsze jako pierwszy, więc mało prawdopodobne. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Djack napisał » 2021-10-21 08:24 Wcześniej pod wykresem pojawiały się kółeczka ze zdarzeniami, a teraz tego kółeczka brak, mimo że zdarzenie braku zasilania jest w zakładce `Zdarzenia` odnotowane. Sprawdziłem teraz przez zmianę temperatury kotła, to zdarzenie w Zdarzeniach zostało odnotowane na wykresie brak tej informacji. Mogłem sam dodać taką funkcjonalność do wykresu, ale domyślny schemat otwiera się zawsze jako pierwszy, więc mało prawdopodobne. Już poprawione dodane 2021-10-21 09:07 leon napisał » 2021-10-20 19:47 Mam zamontowane głowice MH2 M30. Po wglądzie w parametry danej głowicy(danego pokoju) Odnośnie WWW! Ograniczenie mocy w strefie regulacji ( Brak dostępu) Brak możliwości przypisania głowic do danego obwodu CO??? Już poprawione Również został poprawiony czas na sterowniku widoczny w Ustawieniach -> Informacje |
|||
|
||||
CzeslawH
|
Widok wszystkich temperatur na schemacie ma postać pełnych stopni ( brak części dziesiątych ).
|
|||
|
||||
juzo
|
Dodanie czujnika temperatury do obiegu CO1 poprzez rozszerzenia nadal martwe..
|
|||
|
||||
JaWaRoCo
|
Błąd podczas próby pobrania ustawień/konfiguracji sterownika
FKT: Kopia ustawień sterownika Fatal error: Uncaught Error: Class ZipArchive not found in /var/www/pl.esterownik.panel/helper.php:182 Stack trace: #0 /var/www/pl.esterownik.panel/index.php(311): include() #1 {main} thrown in /var/www/pl.esterownik.panel/helper.php on line 182 |
|||
|
||||
Krzysiu3314
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
juzo napisał » 2021-10-21 10:04 Dodanie czujnika temperatury do obiegu CO1 poprzez rozszerzenia nadal martwe.. już wróciło z martwych |
|||
|
||||
juzo
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||