Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  eCoal.pl v3.5  Wymiana panelu LCD CD2 na CD3 Subskrybuj
2025-10-22 10:10
  AmyS Posty: 0 Ostrzeżenie: 0
Dzień dobry,
Po 5 latach użytkowania kotła węglowego Ogniwo Eko Plus M 20kW podjąłem się wymiany uszkodzonego panelu LCD typ CD2. Ekran nadawał się do wymiany, ponieważ pojawiały się na nim zakłócenia. Z dnia na dzień efekt był coraz to gorszy.

Otrzymałem wyświetlacz typu CD3. W dołączonej instrukcji jest napisane, że jeśli jest już najnowsza wersja sterowników na karcie to należy pobrać ze strony również najnowszą wersję i podmienić pliki na karcie. Niestety ta procedura się u mnie nie sprawdziła. Tak samo usunięcie katalogu "firmware" i wrzucenie go z paczki na kartę wraz z plikiem .bin. Proces aktualizacji przebiegał w ciągłej pętli. Na ekranie pojawiało się "Checking firmware", "Programming internal memory" oraz "Programming external memory" z dłuższymi lub krótszymi paskami postępu.

Okazało się, że należało sformatować kartę, wkleić na nią katalog "firmware" z plikiem .bin z paczki z aktualizacją i tylko te 2 rzeczy zostawić. Proces aktualizacji przebiegł wtedy szybko (ok. 1,5 min) i wszystko działa.

Takie info dla innych 😉
Użytkownicy online: agus, dolczak01, lukaszmk1, MyjakAdam, Opiotr78